Miten myydä auton kuolleen henkilön

Miten myydä auton kuolleen henkilön

myynti käytettyjen autojen kukoistaa, etenkin viime vuosina, jossa kriisin puristaa koskaan. kuolleen perheauto Se voi olla tärkeä tulonlähde, sekä kuluttamaan vähemmän kattamaan Toki pajatilaan ...-. mutta Emme aina tiedä, miten tätä tehtävää peritäänkö ajoneuvon, joka kuului kuolleen perhe tai mihin toimiin meidän on seurata, kun se aika tulee, myydä sitä kolmannelle osapuolelle.

portaat seurata voi olla huomattava ajanhukka, mutta yli tarpeen tulla auton omistajia ko. Jotkut laiduntaminen ja Tämä selitys riittää toteuttaa sujuva hallinta.

1. Peri auto

Se on välttämätön prosessi siirtämällä auton nimemme. Vaatimat asiakirjat on seuraava:

 1. Kuolintodistus auton omistaja: Onko antama väestökirjanpitokunta paikka, jossa kuolema tapahtui.
 2. Testamentti sertifikaatti: jälkeen 15 työpäivää menetys perheen Voit kysyä Yleinen rekisteri viimeinen tahto. Tämä on mahdollista vain kun vainaja on antanut ajoneuvon testamentissaan. Muuten joudut turvautumaan selvitys Perillisten abintestato (jos kruunu on puoliso, ylöspäin tai alaspäin) tai Auto Oikeudellinen Perillisten jos se perii veli, eno tai muita sukulaisuussuhde, jotka eivät ole huippuluokkaa.
 3. Perintövero Settlement: Tällä Luettelo omaisuuden kuolleen esitteli Hacienda (Jonka pitäisi sisältää ajoneuvon periä). Se on seurattava kirjain Maksu tai Vapautus Statement veroista.
 4. Hyväksyntätoimiasiakirjat, osion ja Heritage Award: Se voi olla Julkinen teko tai yksityinen asiakirja particional, päätöksen mukaisesti ottanut perilliset omaisuutta.

2. Vaihda ajoneuvon omistus

Kun peri auton, meidän on laittaa nimemme. dokumentointi olla läsnä sekä maakunnan liikenneosasto ja verotoimistosta Se on seuraava:

 1. dokumentointi auton (Esite ja rekisteröintitodistus).
 2. todistusta siitä ITV auto Se on voimassa.
 3. DNI uusi omistaja.
 4. Kunnallisveron moottoriajoneuvo.
 5. varainsiirtovero, jonka voit noutaa painetun (malli 620) valtuuskunnassa omaisuus Kunkin paikkakunnalla. Joudumme maksamaan 4 prosenttia määritetty arvo ajoneuvon jonka neuvonta valtiovarainministeriö.
 6. Arvioi Traffic osasto omistaja vaihtuu (52,20 euroa).
 7. Ajoneuvo lähetyspyynnön perintönä.

Valmistuttuaan lomakkeet, se on aika siirry maksamaan edellä hinnat vastaavat paikkaan (Valtiovarainministeriö tai maakuntien liikennettä). On tärkeää huomata, että koskaan Meidän on liitettävä asiakirjat, jotka osoittavat meille perilliset auto. Koska perintö on vahvistettu, Palkittujen on 90 päivää aikaa laittaa nimiin ajoneuvo tai hänen edustajansa (Jos et ole vielä täyttänyt enemmistö). Kun rekisteröintitodistus puolesta perillinen, on tehokas mahdollisuutta myydä auton. Sillä myyntiprosessin ja siirtää auton ostajalle seuraa normaalia vaiheita.