Auton jarrut: miten tunnistaa häiriöohjeet

Jarru vika auto: se yleisin erittelytJarru vika auto: se yleisin erittelytJarru vika auto: se yleisin erittelytJarru vika auto: se yleisin erittelyt

Renkailla ja iskunvaimentimet, jarrut muodostavat "kolmion aktiivisen turvallisuuden"; kolme elementtiä, jotka toimivat yhdessä ja hyvässä kunnossa, tulee välttää onnettomuus. Muina aikoina puhuimme viat ja vioista, jotka voivat esiintyä kahdessa ensimmäisessä; mutta, Tietäisitkö tunnistamaan yleisimmät viat, jotka voivat näkyä jarrut ja kuinka korjata ne? Tämä opas auttaa sinua.

1. jarrupoljin on pitkä matka

Se voi johtua vuoto hydraulisen piirin tai ilman läsnä ollessa siinä. Ensimmäisessä tapauksessa meidän pitäisi tarkistaa ja korvata alue, jolla menetys tapahtuu; toisessa, riittää suorittaa huuhtelua ja täyttämällä järjestelmä.

Lisäksi se käyttää Jarrunohjaus nestettä vai ei yllä vähimmäistasolle. Ensimmäisessä tilanteessa on tarpeen, ennen huuhtele järjestelmä metyylialkoholin, joka aikoo korvata ajoneuvon valmistajan merkki; Toisessa, täyttää, vaikka se voi myös olla tarkoituksenmukaista edetä samalla tavalla kuin jos olet aiemmin puhdistaa ilmaa.

Tämä oire voi myös johtua hyvin kuluneet tyynyt ja liuos, kuten on ilmeistä, aina kulkee korvaaminen.

2. Jarrupoljin tuntuu kuohkea ilman kiinteyttä

Tuomio voidaan ohjata ilma piiri tai riittämätön jarruneste; niin se pitäisi olla aiemmin on selitetty: huuhtelua ja täyttö, jopa toisessa tapauksessa, pesemällä.

myös mäntä toisessa leuassa tai jarrusatulat jarrun voi tarttua tai likaantua, tuottavat tästä tuntemuksesta. Jos vika on olemassa meidän pitäisi edetä puhdistaa ja vaihtaa tiivisteet ja pölyä.

Iskulause huonossa kunnossa, mutta häviötön, voi tuottaa tällaisen vaikutelman, kuten gripada puristin. Molemmissa tapauksissa, liuos kulkee korvaamaan vastaava osa.

Jarruvika Auton3. Sinun täytyy astua poljin liian vaikea lopettaa

On monia syitä, jotka voivat aiheuttaa tämän tunteen. Esimerkiksi tabletit eivät pure levyt, koska ne voidellulle tai kiteytetään, jolloin se pitäisi löytyä koska voitelu tapahtuu, korjaa ja vaihda tyynyt; tai koska mäntä, joka kiinnike on kitkasyöpymistä, joka korvaisi tiivisteet, pöly jne Kalliimpia voi olla, että pääsylinteri tartutaan, jolloin se olisi korvattava; tai jos levyt ovat vaurioituneet, jolloin se tarvitsi korvaa liikaa. Se voi olla servofreno ongelma, joka vaatii perusteellista tarkastelua. Se voisi jopa johtua yksinkertainen erittely: että poljinta käy epätasaisesti, jolloin se on voideltava.

4. jarrupoljin aivohalvauksen vähenee merkittävästi

On tapana, että epäonnistuminen keskittyä pääsylinteri, joko koska heidän kumit ovat menettäneet elastisuus tai koska mäntä ei takaisin sen alkuperäiseen paikkaan. Molemmissa tapauksissa se täytyy vaihtaa vaurioituneet osat. Se voi myös johtua siitä, jouset, jotka tekevät mäntä palaa normaaliin asentoon ei toimi kunnolla tai jarrusatula mäntä tarttumista, jolloin sen pitäisi olla puhdas, voitele ja vaihda tiiviste.

5. Yksi pyörät lukkiutuvat jarrutus

Se voi johtua tukos Painenestettä joka on vaihdettava, sama ratkaisu koskee, jos ongelmat ovat männät, tiivisteet...

myös vialliset pilleri Se voi aiheuttaa saartoa jotka loogisesti olisi korvattava; tai että käsijarrun vaijeri napsahtaa, jolloin se on voideltava ja tarkistaa sen toimintaa.

6. Jarrutettaessa havaittavissa värähtelyjä poljinta

noin vääntyneitä levyjä, pyörän laakerit huono tai ongelmia muodostavan materiaalin levyt, niin että jotkut alueet muuntuvat lämmön tai koneistusta vikoja, ne voivat aiheuttaa pulsations jarrupolkimeen. Ratkaisu on kaikissa tapauksissa korvata elementti, joka aiheuttaa vahinkoa.

Auton jarrut: Ongelmatilanteissa7. kuuma jarrut menettävät tehokkuutta

likainen bar tai köyhdyttää kosketukseen levyn jarru, vaikka se on jo erittäin ohut, aiheuttaen sitä tunnetta. Vaurioituneen komponentin on välttämätön kaikissa tapauksissa.

8. Jarrutettaessa suoraviivaisesti, auto liikkuu sivusuunnassa

Tämä oire voi johtua monista elementeistä, joista osa ei ole mitään yhteyttä jarrut, kuten pellit huonossa kunnossa, osoite löysällä tai pneumaattinen riittämättömällä paineet, epätasaista kulumista tai rullausteiden eri bändi. Kuitenkin jarrut saattavat myös olla tällainen vaikutus, esimerkiksi jos pyörän tyynyt voidellaan, Kiteyttää tai löysä; Tapauksissa, joissa se on vaihdettava. Myös yksi sylintereitä gag Se voisi olla tukossa, mikä vaatisi vaihto; tai Levy voi olla huonossa kunnossa. Yksikin putkiston muotoa voidaan muuttaa. Se on luultavasti vaikein oire epäonnistumisesta ratkaista monia syitä, jotka voivat johtua.

9. jarrut värisee

Likaiset jarrupalat, rikki keväällä, nivellaakereita tai huonossa kunnossa aiheuttaa näitä värähtelyjä ja vaativat muutosta ja sen osa. myös epätasapainoinen pyörä Se voi olla syy tärinän tai vääntyneitä levyjä, jolloin se on vaihdettava.

10. jarrut vinkua

Jälleen voi olla useita syitä, jotka aiheuttavat tätä melua. Äänenvaimennuksen arkki joutuneita, taipunut tai rikki voi olla lähde, ja jos on, meidän pitäisi korvata tyynyt koko akseli. Olisi myös tarpeen, jos tablettien kuten pölyä tai metallihiukkasia; vaikka ne ovat laadultaan heikkoja. jos rozasen vastaan ​​mitta tai gag Sen pitäisi olla voitele tämä yhteyspiste estää visertää, kuten mäntä ehkä liiku tasaisesti, jolloin olisi korjattava tai on rikki jouset. noin levyjä huonossa tai erittäin kuluneet palat, Voit myös kitinä.