Vahinkoa turbo: miten välttää niitä

Vahinkoa turbo: miten välttää niitä

Turbo on yksi reuna moottori, joka yleensä enemmän erittelyt fall. Ja jos se on huono uutinen, sekä sen korvaaminen voi olla noin lähellä pienin kustannuksin 1000 euroa; Hyvä uutinen on, että kun se lakkaa toimimasta kunnolla ei voi kuulua vaaraa muiden mekaanisten osien, paljon kuin tämä ei aina tapahdu.

Usein jos turbo taukoja juuri auto lakkaa reagoimasta kaasuläpän kanssa siitä voimasta, jolla se teki ennen. Muissa, ehkä vähemmän usein, vika voi myös sisältää EGR-venttiili, tai jopa joitakin elementtejä katalyytti pakokaasujen. Äärimmäisissä tapauksissa, jos turbo taukoja ja metallinen osa siitä vapautuu, se voi päätyä moottorin sisällä ja originarle nämä vahingot.

turbovälillä syitä, jotka esiintyvät useammin nämä viat turbo, nämä ovat yleisimpiä:

- Jos tarpeeksi öljyä ei saavuta turbo akseli, elementti, joka pyörii erittäin suurella nopeudella (jopa 200000 rpm), materiaalin kulumista loppuun rikkoutuminen. Puute öljy voi johtua yksinkertaisesti tukkeuma letku, joka lähettää sen pisteen kitka tai, esimerkiksi, toimintahäiriön pumpun, joka liikkuu voiteluaine. Lisäksi likaantuminen öljystä vedellä tai polttoainetta. Vika esiintyy, moottori menettää tehoa, ääntä ja runsaasti savua tuotetaan.

- Kun öljy lämpenee hyvin kuumaksi, että voiteluöljy tummumisen voi esiintyä akselin turbo, Siksi on tärkeää valita viskositeetti paljon kuin eräänlainen öljyä. On myös mahdollista, että lukuun ottamatta öljyä, joka on jäähdytys ei turbo. Se voidaan tehdä vedellä, ansiosta sähköinen pumppuja, jotka pitävät neste liikkuvat, kun moottori ja, sitten, riski charring öljy poistetaan akselille.

- Kun öljy kestää liian kauan ilman korvaamalla tai huono laatu voi olla kiinteä epäpuhtauksia se talletetaan akselin ja päästä vahingoittaa sitä. Joten se ei ole tärkeää vain maksimoida öljyn laadun. Sama koskee välittävät substituutioita vastaavat suodattimen tarvittavien taajuuksien. Ratkaisu? Sopivien öljyjen valita ja vaihtaa niitä kun hän soittaa.

- Voi olla, että korjata jakautuminen pieni metallinen jäännöksen unohtaa -virutas, esimerkiksi kampikammion lopettaa öljyn tukkeutumisen letku. Ne voivat myös olla ongelma, että tiiviste tai nestemäinen tiiviste irrottaa. Nämä epäpuhtaudet voivat tukkia rehun tai paluuletkut turbo. On siis otettava erityisen huolellinen jälkeen korjauksia ja vaihda aina öljyä. On myös mahdollista, että osa, joka turbo loppuvat turbiini menee vieras esine, kuten voi johtua epäonnistumisesta tai rikkoutuminen jakelussa tai moottorin sisällä, turbo tulee käyttökelvoton.

- Jos maahanpääsyn tulee areenalla koska suodatin on rikki, löysä puristus- tai holkki on murtunut Ajattele esimerkiksi autoon alalla, jolla tämä voi tapahtua helpommin kuin yksi, joka liikkuu yksinomaan maantie-, turbo päätyvät maksaa Piper. Se voi myös laukaista tätä vikaa pölyisessä ympäristössä tai jos on paljon suolaa tiellä. Tulee tarkistaa kunto ilmansuodattimet ja letkut ja kiinnikkeet kunnossa.

- Ylimäärä pakokaasujen lämpötila voi olettaa muodonmuutosta tai halkeilua turbo kotelon. Tämä seikka voi aiheuttaa, esimerkiksi, ongelmat injektio, suodattimet, pakokaasujen, välijäähdyttimen, jne.

- Vuonna VNT (TGV) ne voivat rikkoutua tai averie mekanismi ohjaa pakokaasun vastaan ​​turbiinin. Nämä elementit ovat yleisiä Dieselmoottorit ja poikkeuksellinen välillä bensiinin -onyyli 911 Turbo on yksi, se kestää korkeampia lämpötiloja ja pakokaasujen bensiinimoottoreissa, välillä 700 ja 800 ° C, tarvitaan kalliita hienostuneisuutta ,. Ei toimi kunnolla tehoa menetetään puristus juoksupyörän kierto, vaikka kaasu jatkaa saapuu siirtää sitä.

Miten voin pidentää minun turbo?

turbolukuun ottamatta kiinnittää huomiota öljytyypistä, ja valtion tasolla joitakin kaavoja on pidentää elämää tämän elintärkeä moottori saa jokainen johtavaan elementtiin.

yksi on olla tietoinen mahdollisista repeämä pieniä esineitä tai osia sen valmiiksi; toinen, jopa helpompaa vaikka usein laiminlyöty, se on Käytä moottoria tyhjäkäynnillä, joutokäynnillä vähintään kaksi tai kolme minuuttia levittämisen jälkeen korkea moottoriin jatkuvasti. Tämä tilanne on yleinen esimerkiksi kulkee nopeasti nopea teiden ja jos meidän turbo ei ole jäähdytysjärjestelmä voi pitkällä aikavälillä "elintärkeitä" tehdä niin, vältä charring öljyä akselilla.