Ny lov bruktbil reservedeler: alt du trenger å vite

Ny lov bruktbil reservedeler: alt du trenger å vite

22. januar trådte i kraft ny kongelig resolusjon som påvirker reguleringen på biler ved slutten av sin levetid. De nye funksjonene er fokusert på å angi omfanget av standard, beskriver i detalj den prosess som utføres av autoriserte kjøretøyer ved slutten av sin levetid sentre, ta forholdsregler for å hindre at det skjer dobbel midler administrasjon av kjøretøy og deres komponenter og fullføre noen bestemmelser om plikter produsenter og andre aktører i økonomien.

Når en erstatning er ulovlig

De deler må komme, nødvendigvis, av en CAT: de som ikke har den kilden være ulovlig. CAT er den eneste autoriserte til å gjenbruke og selge deler og komponenter til biler som tidligere har forårsaket avregistrering i Generelt registeret av DGT kjøretøy og saneres.

Dette betyr at disse plattformene som annonserer ulovlige deler, enten ved å ignorere deres opprinnelse eller være enkeltpersoner eller selskaper enn CAT, De har juridisk ansvar. Verksteder har også ridning i biler brukte deler kjenne sin opprinnelse er ikke en katt og bestemt, bevisst, installert i bilen en gjenbrukt deler av ulovlig opprinnelse.

I tillegg De kan forårsake alvorlige skader som følge av anbringelsen av ulovlig del som brukes i et kjøretøy: For eksempel, hvis bilen er utsatt for en ulykke, forsikring kan det ikke ta over.

Biler med alle deler

Når en person ønsker å kvitte seg med bilen og ikke trenger å betale for levering til CAT, selv om kjøretøyet uten markedsverdi eller denne er negativ. Nødvendigvis bil kan ikke ha vært gjenstand for forutgående demontering av deler eller komponenter. For det så være, CAT varsle vedkommende Departementet relevant samfunnet denne mangelen.

Hva med brukte dekk?

Kongelig resolusjon spesifiserer klart hva som skjer med dekkene. Produsenten har allerede sitt eget styringssystem basert på modellen erstatning: når vi går til et verksted for å endre en av våre bildekk er regummiert eller resirkulert.

Med det nye regelverket, CAT har to muligheter: enten som gjenvinnes i separasjonsprosessen av komponenter for salg eller leverings ledere dekket. I det første tilfellet, hvis salget er til en enkeltperson, må det gis et annet dekk erstattet på tidspunktet for salg. Hvis markedsføring er en workshop, det trenger ikke å returnere noen brukte dekk, men må du sende inn et sertifikat til CAT som gjør det klart sin leveringsplikt til en leder når du mottar dem.

Med dette nye systemet, kan departementet være oppmerksom på bevegelsene generert brukte dekk og hva lederen dekk med dem.

Hvorfor nye regler?

Den nye Kongelig resolusjon Det løser de problemene som hadde oppstått siden vedtakelsen av den tidligere lovgivning i 2002. Med det følger tilpasning til et EU-direktiv som søker maksimal gjenvinning av et kjøretøy ved slutten av sin levetid, gjenbruk så mange deler som mulig sikrer bedre og overlegen resirkulering av materialer.

I tillegg er den nye kgl.res Formålet er å utvide ansvaret til bilprodusenten som tvinger sammen med importører, organisere og finansiere innsamling og håndtering av biler som achatarren og behandling av avfall de genererer.

for Aedra (Spansk Association of Automobile og gjenvinning Shipbreakers) "Godkjennelsen av kongelig resolusjon er et resultat av en lang forhandlingsprosess med administrasjonen og med de berørte sektorer. Vår vurdering er svært positivt, som det er et juridisk rammeverk som løser problemene som oppstår ved bruk av de ovennevnte kongelig resolusjon. Kort sagt, denne nye R.D er gode nyheter for alle, " informerer oss Rafael Pardo, direktør i Aedra.

Du kan også være interessert

Big business av bildeler

online skrap verft: dermed allerede selger brukte deler

Nyttekjøretøy blir nødt til å tvangs pasning gjennom opphugging