Opel Insignia 2.0 CDTI Turbo Grand Sport D: superprueba med alle data

Vi testet Opel Insignia 2.0 CDTI Grand Sport Turbo DVi testet Opel Insignia 2.0 CDTI Grand Sport Turbo DVi testet Opel Insignia 2.0 CDTI Grand Sport Turbo DVi testet Opel Insignia 2.0 CDTI Grand Sport Turbo D

Nye Opel Insignia -at nå lagt i sin offisielle tittel ordene grand Sport- dette er større, det er bedre utstyrt og 148 kilo veier mindre, av våre data. Han ble pålagt å gjennomgå en grundig kur avmagring og i dag at effektiviteten er nødvendig for å overleve. den Første generasjon Opel Insignia er en stor bil, men med fremtredende trekk: dreven vekt. Nå kommer den generasjonsskifte og Opel har gjort leksene sine godt med de nesten 150 kg vektreduksjon, et nøkkelelement som representerer en betydelig forbedring i alle seksjoner, fra forbruket oppførsel.

den Opel Insignia Det er fortsatt en sedan forpliktet til en utvendig design sports klart at ingen endelige orientering, med et fall bakre taket gjør det attraktivt i øynene og tradisjonelle femdørs kroppen, og bare interessant detalj er som Skoda Superb rivaler, Ford Mondeo, VW og Arteon Audi A5 Sportback og BMW 3-serie GT.

YTELSEOpel Insignia 2.0 CDTI Grand Sport Turbo D 170 hk
Acel. 0-100 km / t8,89 s
Acel. 0-1000 meter30.03 s
Forbikjøring 80-120 km / t på fjerde6,11 s
Loudness 100 km / t66,3 dB
Loudness 120 km / t69 dB
Bremsing fra 140 km / t79.1 m
vekt skala1,588 kg

Vår første grundig test av Nye Opel Insignia Det tilsvarer Grand Sport-versjon, med motor 2.0 CDTi 170 hk og manuell girkasse. Denne motoren er den samme 170 hester og red den første generasjonen på slutten av sitt liv. Finishen er bare mulig Excellence, som er den øvre enden. Denne kombinasjonen kan også utføres med kjent kropp, kalt Sports Tourer. La oss se hvordan det går.

Nye Opel Insignia: mer lengde

den Forrige Insignia og det viste seg å være en bil med viss appell. Nå legger også til en mer imponerende og elegant tilstedeværelse. det er 6 centimeter lenger, med 9 cm striden, 5 cm mindre i høyde og lik bredde. Under disse betingelser er de indre dimensjoner er satt, nå på det høyeste nivå sedan segment med en plass for beboerne i baksetene som til en VW Passat, både i bredde og lengde plass. Høyden er større centimeter bak; er ikke mye, men nok til å ikke være et problem. Andelene av bagasjerom De er gode til å bære store poser, mens det nå er mindre høyde, og som et resultat av 40 liter mindre enn før. den sitte Jeg liker, særlig de streik, som liker god ergonomi og innstillinger. De er elektrisk 562 euro mer, og legger til kjøling alternativ curbside og tilbake, en viktig ekstra hvis du velger skinninteriør skinn; ikke nøl. Skjermen er berørings og omfatter nesten alle bilens funksjoner, men for de viktige tingene er det en knapp på midtkonsollen, som til slutt er den raskeste.

SPACEOpel Insignia 2.0 CDTI Grand Sport Turbo D 170 hk
foran bredde144 cm
bakre bredde142 cm
foran høyde94-101 cm
bak høyde87 cm
benplass79 cm
bagasjerom495 liter

den kjørestilling er behagelig og kontrollene har tilstrekkelig hardhet. Å gå sitte under, har jeg støtt på problemet som er for høyre arm hviler på armlenet, og tvinger løfte albuen for å skifte gir, et problem som ikke vil eksistere for alle. Shifter har en trim som "skrape" lett palm detalj jeg ble vant til over kilometer. Fjerne disse to detaljer, Interiøret kvaliteten er god. Det har blitt mye bedre enn den forrige insignia, både de materialer som brukes og dens omgivelser. I baksetet behagelig reise. Jeg liker en ting: Når klimaanlegget er å jobbe hardt og få en senker automatisk viftehastighet telefonsamtale, slik at vi kan lytte garantier.

Opel Insignia Grand Sport 2,0 CDTI 170 CV: atferd og forbruk

Versjonen vi testet Opel Insignia Grand Sport sysselsetter en tradisjonell motor Direkte innsprøytet og 2 liter, med VGT; ingen "Nedbemanning", heldigvis. den reaksjon er umiddelbar og tilbyr en godt nivå av ytelse. Det vil være sjelden at kaste mindre kraft eller moment som det fungerer godt fra lave turtall. Det i seg selv er litt støyende. Diesel høre clacking mye som før. Den går omtrent det samme som den forrige Insignia og gjenoppretter nesten et sekund raskere fra lave turtall. Opel opprettholdt både i motoren på endring og utvikling, men bilen er nå raskere og bruke mindre. den 148 kg som har tatt ham har lagt stor og betegne overlegen kvalitet konstruksjon. Aerodynamikk til side, er det klart at vekt er fienden av den moderne bil og Insignia er et godt eksempel; med 11 prosent mindre vekt, 7 prosent mindre forbruk. Allerede annonsert, hemmeligheten ligger i den økte motstanden av stål som brukes. i lav vei 5 liter medium glatt og byen tilbringer opptil en halv liter mindre enn før. De er veldig gode data. Så mye De har bestemt seg for å fjerne tankkapasitet bestått av 70 62 liter -vekt mindre, for å oppnå autonomi På lignende måte, at du kan gå fra de 1000 kilometer uten stor innsats fra føreren.

Opel Insginia Grand Sport Diesel testVår testenhet Opel Insignia hadde adaptiv fjæring -799 euro-, slik at variere Normal modus, Tour (komfortabel) eller Sport. Vi har ikke vært i stand til å prøve et merke med standard fjæring, så jeg kan ikke si om det er en ekstra verdt det eller ikke. Sannheten er at kvaliteten på dette ekstra er bra. Tour-modus er perfekt for urbanisering jettegryter eller transitt gjennom byen, selv om veien går veldig "løs" Insignia; Det er behagelig valg. i normal modus, at bilen er satt som standard, er det stor kompromiss mellom komfort og effektivitet; trenger ikke mer. med Sport alternativ er stivner retning lett, den suspensjon Det fungerer med mer beslutning og motor du har vår bevegelse mer responsive å strupe, men også det blir ubehagelig. Den har en god ytelse, meget konsistent med resultatene. Jeg liker ikke Bridgestone Turanza dekk som leveres som standard med hvor god er Bridgestone Potenza! Som du støtte bil med en minste beslutnings ved inngangen av kurven begynner å pipe. Til dette må vi legge til at de har forlenget bremse i våre målinger, en sjelden ting Opel det er alltid preget av svært sakte, minst i våre tester.

FORBRUKOpel Insignia 2.0 CDTI Grand Sport Turbo D 170 hk
forbruk byen5,85 l / 100 km
forbruk Highway4,53 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk5,32 l / 100 km

mellom rikelig teknologisk utstyr Innlemming Opel Insignia, markere matrix frontlykter -Valgfritt for euro 1,038 gi en spektakulær utsikt; igjen jeg vet ikke om forskjøvet i forhold til standard (snart ha flere enheter), men sikkerheten til denne lysanlegg er det beste i markedet. Det er en god liste over statister å tilpasse den, med opp OPC sporty finish. Alle alternativene anbefaler Excellence Plus Pack, som legger til 1,560 euro nettleser, 8-tommers skjerm, Head-Up Display (meget god kvalitet, forresten) og parkering Pack (Parkeringsassistent varsler dødvinkelen og bakre tverr trafikk og ryggekamera). Hvis det virker dyrt, er det ikke, be om bare Pack parkering (649 euro) som er et must for denne bilen bonus.

Opel Insignia 2.0 CDTI Turbo Grand Sport D: vår bunnlinje

i Vi mener, den nye Insignia har tatt et skritt fremover i alle seksjoner, spesielt i beboelighet. Jeg liker hans oppførsel og lavt forbruk oppnådd, i den grad at det er en helt anbefalte bil. Ergonomi er defekt, men jeg anser det som en mindre feil. Med en litt større koffert ville ha slått ut Passat; øyeblikk setter deg på tauene fordi det er også billigere.