Kun olet etusija ajettaessa? Milloin?

Kun olet etusija ajettaessa? Milloin?

Yleissääntö etusija olemme kaikki enemmän tai vähemmän selvä. Toiveena onkin yksi oikeanpuoleisessa liikenteessä. Mutta poikkeuksiakin. Monet. Ja selittely arjen on hyvin laaja.

Kapea ja jyrkkä kohdat, joka kohoaa

Erityisen kapea kappale osissa, joissa ei sovi kaksi kulkevat ajoneuvot vastakkaiseen suuntaan ilman signalointia, Kuka on etusijalla? Periaatteessa kuka saattanut kirjoittaa ensin, ja sen yläpuolella, on vaikeampaa ohjaamiseen kuorma henkilöautojen ja moottoripyörien seuraavilla periaatteessa. Jos myös tapauksessa jyrkkä osa, joka kiertää ylöspäin.

kaistat toisiinsa

Monilla teillämme ovat kaistoja, jotka palvelevat sekä sisään ja ulos. Mitä jos he ovat kaksi johdinta kiertävä rinnakkain ja haluavat vaihtaa kaistaa? Kenen etusija? 72 artiklassa Circulation voimien väistyä, johon se on sisällytetty, ja 74,2, jotka muuttuvat kaistat sivuttaissiirtymä. Eli kaksi ovat edullisia, ja molemmilla on väistyä. Maalaisjärki pitäisi vallita, muistuttaa meitä liikenne, ja periaatteessa jättää radan pitäisi hidastaa ja anna se nopeus, jonka on sisällytetty.

Crossing edessä

Se on hyvin yleinen tilanne. Saat joka ylitystä ja haluavat kääntyä vasemmalle. Olet tulevan kulkuneuvon edestä ja haluaa tehdä saman, tai mene suoraan. Joka on etusijalla, jos molemmilla on väistämisvelvollisuus? Jonka hän on ensin aloittanut liikkumavaraa.

Giro ja jalankulkijat rajan

Teimme puolestaan ​​risteyksessä varten syöttämällä toisen tien ja jalankulkijoita ylittämässä ei selvästikään aio viedä sinut edessä. Mutta jos vahingossa tapaus teillä mieluummin vaikka on suojatie? Kyllä, he tekevät, ja jos levittävät berm jossa jalankulkijat, joilla ei ole kävelykatu.

enemmän jalankulkijoiden

jalankulkijat nousu tai lasku bussiin stop kylteillä sellaisenaan, kun ne ovat mainitun ajoneuvon ja jalankulkijan tai lähimpään suojaan on edullisesti. Myös joukot koulu järjesti rivien tai entourages.

liikenneympyrät

Niitä suuria tuntemattomia monille, ainakin oikeudellisissa asioissa. Näyttää siltä, ​​että olemme tehneet selväksi, että joka kiertää sisällä se on etusijalla niitä, jotka haluavat tulla. Mutta ei niin paljon, että joka kiertää ulkopuolella kaista, oikealle liikenneympyrästä tärkeämmässä kiertämään sisällä kisko. Jos roundabout enemmän kaistaa aina jäljellä on tuottaa ja tulee edullisesti joka kiertää oikealle.

Via kivetty päällystämättömillä

Monissa sivuteille sorateillä risteyksiä reittiin itse. Kuka on etusijalla? aina ajoneuvojen päällystetyllä tiellä, jolla ei ole.

Giro pyöräily

Jos aiot tehdä käänny oikealle tai vasemmalle, ja siellä on pyöräilijän lähellä, pyöräilijä etusijalla. Myös rajan, kun kiertävä ryhmä. Ensimmäinen on jo aloittanut ylitys tai on solminut liikenneympyrä. Joka tapauksessa uuden liikenteen laki pyöräilijät mieltymykset kasvaa kaupunki.