Den nye Ford EcoBoost forblir to sylindere

Ford deaktiverer en sylinder i dens tre-sylindrede motorerFord deaktiverer en sylinder i dens tre-sylindrede motorerFord deaktiverer en sylinder i dens tre-sylindrede motorerFord deaktiverer en sylinder i dens tre-sylindrede motorer

I 2015, Ford presenterte et forskningsprosjekt på evnen til å deaktivere en av sylindrene i sin moderne virker som i går, og allerede har brukt fire år med oss- 1,0 tresylindret EcoBoost-. Den klare Målet er å redusere forbruket bensin, reduseres i praksis den effektive forskyvning opp til 660 cm3, som de først Smart. I henhold til resultatene presentert i kongressen, etter Ford, schaeffler og Luk, forbruk ville falle mellom 4 og 6 prosent. Nedgangen i forbruket er høyeste prioritet for tiden i motorutvikling, spesielt økonomiske sanksjoner skal pålegges produsentene som overskrider grensene for CO2 som etter hvert vil sette i prinsippet 95 gram / km i 2020.

Av sylindere er ikke noe nytt, den første gangen vi kjørte en Cadillac, Det ble senere Mercedes på sin V12 V8 og eventuelt (ZAS kalt den), deretter forlate ideen. Han returnerte via Volkswagen-gruppen, selv våget implantert i Lamborghini, men også i motorer ikke overskrides sylindre. Nærmere bestemt gjelder den turbo 1.4 TSI ACT, hvilken frakobling to av de fire sylindre, selv om bare kraftigere versjoner: Lavere forbruk er vanligvis betraktet som en "bonus" ved å betale mer, er det lettere å argumentere premiesystem for sine hester.

Ford 1,0: jevn eller odde?

Alle tidligere motorer har sylindere overs, og er også selv. 1,0 motor Ford har bare tre sylindre og har vært en teknisk sløsing få det til å fungere med rundhet og finesse som det gjør. Faktisk er svinghjulet ikke en enkel "Millwheel" laget av støpejern, enten som en motor, 1,0 EcoBoost motor svinghjul at han hadde "oppstartet" et stykke til ubalanse. Bare koble den til resten av motoren og satt i drift hele balansen ble oppnådd. Likevel, det tre-sylindret dem som særegen lyd er mote vibrerende og frekvensene som eksplosjonene produseres når vi er alle vant til cadenced fire sylindre, en for hver av de berømte "fire-takts" av en motor.

Det faktum eliminere en kilde for eksplosjon, fra et to-sylindret tricilíndrico i henhold til forskjellige kjøre omstendigheter, det måtte anta en hodepine teknikere. Teknikere som har gått til en spesialist som Schaeffler å eliminere slik bred variasjon i vibrasjon. Hans reaksjon for å sikre jevnhet av motorens rotasjons har vært å utvikle en to-masse svinghjul, kombinert med en pendel og en clutch demper spesielt tilpasset. Selvfølgelig, ingen bruk til enhver tid og studier rådet bare betjene av mellom 2000 og 4000 omdreininger (støy / vibrasjon og begrensninger i utformingen av aktuatorene henholdsvis).

Dual svinghjul og demper pendel Schaeffler

Deaktivering både eksplosjon og ventiler i sylindrene oppnås at de andre sylindrene bør gi mer arbeid, mer åpen sommerfugl og derfor å redusere pumpetap anrop, arbeide i områder med bedre ytelse, redusere forbruket. Selvfølgelig er dette bare mulig når kalt øyeblikk "lav belastning"Når motoren ikke er brukt til det maksimale, trenger du de tre sylindere i aksjon. I en realistisk bruk, kan disse øyeblikkene være en tredje kjøretid typisk rundtur til å fungere.

To sylindere eller sylinder og en halv?

I motsetning til den vanlige fremgangsmåte for å uskadeliggjøre den sentrale sylinderen (som har opplevd at fire-sylindrede motorer av konkurranse), vil utviklingen vist Ford også tillate sekvensiell deaktivering av hver av sylindrene slik at det fungerer som en "sylinderorgan". Selvfølgelig ville det rekke mekanismer benyttet i spillet gjør det dyrere enn en enkel frakobling av en ensylindret (pluss tilbehør for å sikre smøring). I henhold til Ford, i begge tilfeller støyutslipp vil være lik den konvensjonelle motoren. Hva Ford vil bli valgt for serien? Tenk deg: kobler bare én sylinder, koster det førti prosent mindre, og oppnår nitti prosent besparelser mot frakobling sekvens.

Besparelse på Ford 1,0 EcoBoost- motor frakopling av en sylinder (alltid den samme eller varierende det) basert på dreiemoment og regimet

Ford syntes å ønsker å vise frem på den Wienerkongressen i 2015 Engines, hvor mange år ingeniører i sine teoretiske og praktiske ramblings skryte. I likhet med andre produsenter, spesielt Volkswagen, kan vi se allerede at dette møtet er avslørt som et salgsfremmende springbrett for å starte serien av sine nye mekanikere. Andreas Schamel, direktør for avansert ingeniørkunst og Ford-motorer, så bemerket at sylinder deaktiveres var bare en måte der forbedringer etterforsket. Vi vil fortsette å vente å teste den første utgaven av denne motoren med sylinder deaktiveres, vises innføre 2017-festivalen, men det var en prototype Focus henviser til tallene.

Du kan også være interessert i:

Hvordan det fungerer frakobling sylinder Volkswagen Polo og Seat Ibiza

Vi sammenligner den tre-sylindret Ford og Toyota Kia versus 1,2 (firesylindret)