Renault Koleos: stor familie prøvde den nye SUV!

Renault Koleos: den nye store SUV, i bilderRenault Koleos: den nye store SUV, i bilderRenault Koleos: den nye store SUV, i bilderRenault Koleos: den nye store SUV, i bilder

Etter to år med avbrudd i det europeiske markedet, returnerer Renault Koleos. Ja, glemmer hva du vet så langt om denne modellen. 15 cm lang (Totalt 4,67 meter), The andre generasjon Koleos kommer det samme markedet juni og reimagined som en stor SUV som Renault fullfører et utvalg under nå har lykkes Captur og Kadjar. I tillegg god tid til å legge inn et blomstrende segment, akkurat fått ankomsten av meget god Peugeot 5008 og Skoda Kodiaq som det vil konkurrere ... men på vei Renault sluttet å tilby 7-seters versjoner her i motsetning til sine rivaler.

den nye Koleos Det defineres som 5-seters SUV ser ganske muligens beskytte to andre modeller i Renault Alliance / Nissan født av samme modulær arkitektur CMF-C / D og 7-seter alternativ: den Renault Espace og Nissan X-Trail. Med dem har base, komponenter, motorer, og spesielt de første, for mange funksjoner i bildet. Akkurat som med en Talisman saloon gjør opp i dag sammen Espace og Koleos, den nye high-end biler Renault. Og høyt i denne saken i sin helhet.

Hvis vi ser på forrige Koleos som første konvensjonell SUV fra Renault (selv om noen kanskje hevde at ære gikk til Scénic RX4) er også et faktum at første generasjonen som ikke ta av. Det kom akkurat som de var født (og begynte å ta kraft) til Nissan Qashqai og litt senere, Ford Kuga, men selv om basert også på den tiden i den gamle Nissan X-Trail (og markedsført i enkelte markeder som Renault Samsung QM5) estetikk fungerte ikke. Vi ser det hver dag: å kjøpe SUV er primært estetisk ... og mer å være der for å se SUV. Den første Koleos påvirke ikke .... og nå, snarere tvert imot: det er sterk, kraftig, imponerende.

Renault KoleosRenault Koleos: din plass

Hva er bildet, og det er å få på den. Med en lignende Skoda og Peugeot 5008 Kodiaq lengde, er den nye Renault Koleos opptil 3 centimeter høyere, og tilbyr en kjørestilling som dominator: 15 cm høyere enn en Talisman. Atmosfæren er ferdig med meget god sikt, en kjent interiør og med konsoll typen tablett av den nyeste Renault, mer gimmicky enn effektive, men med en spektakulær R-Link multimediasystem 2, med en rekke tilkoblingsmuligheter og to visningsformater tilgjengelig: 7-tommers Intens finish, og overlegen 8,7 inches for Paris Zen og Initiale nivåer. Ja vi savner mangler Multi-Sense-system konfigurasjon som ser Espace og Talisman, selv om hans ambient belysning gjør support modaliteter.

Men det stikker raskt Renault Koleos er plassen. Det er "bare" en fem seters, ja, men hva plasserer fem. Dørene åpne mye og allerede inne, Renault hevder å være SUV klassen med den beste bakre beboelighet, spesielt for sin etappe unna. Dette faktum corroboraremos når du kan måle vår Technical Center. I alle fall ikke nødvendig, og det er plass til overs i alle dens dimensjoner, selv bak takhøyde er noe begrenset hvis du utstyre den store panoramataket. heller ikke mangler praktiske løsninger. Innvendige hulrom er spredt lagring opp til 35 liter, og har et "Easy pause" system for å minske baksete 1/3 og 2/3 med en enkel bevegelse av håndtaket. Vi ser det hver dag: disse SUVer har blitt alternativer til monovolumen... og at Koleos ikke satse på tre separate bakseter som det gjør Peugeot 5008, eller for å gi en glidende andre seterad som de fleste av sine rivaler. Og med den seieren bagasjerommet.

Renault Koleos InteriorJa, fordi selv om stor også, stammen og det er ingen rekord. De nye Renault Koleos kuber 579 liter, de allerede er. Det vil si at summen opp til 179 liter foregå Koleos (400 liter), men er noe bort fra 650 liter med 5 plasser offisielt kuber Skoda Kodiaq og 702 liter i de samme forhold 5008. Når vi måler også i vår tekniske senter vil vi trekke videre konklusjoner. Men hva betyr dette antatt Koleos er en ny elektrisk port og Genial falske gulv ligger på høyden av lasteplanet, som vil tillate deg å alltid ha flatt gulv hvis avtar bakerste rad. I dette tilfelle, stiger den maksimale kapasiteten til 1,795 liter.

Renault Koleos: sine motorer

Og begynne å spille den nye Renault Koleos. Mens andre markeder har også bensinversjoner, til Spania denne SUV kommer bare i nøkkel Diesel. Budgivning Åpner kjent Renault 1.6 dCi med 130 hk, utelukkende på forhjulsdriften og, her også bare 6-trinns manuell girkasse: som markerer tilgangsprisen. Og fremfor området kronen 2,0 dCi 175 hk, som kan forbindes til Automatisk endring X-Tronic kontinuerlig variabel versjon 4x2 og 4x4, manuell eller 6-trinns AWD bare. Her fordel i favør: 5008 tilbyr ikke noen gang 4x4 variant.

For denne første testen med Renault Koleos 1,6 dCi satset på, som sikkert snu hoder høyere salg. Med en liten svakhet i den første 500 runder regimet (som i alle Renault vi testet), det så ja en mer enn riktig propell, i stand til å sikre god ytelse, takket være sin store respons i nærheten av 2000 omdr./min og, fremfor alt, for å sikre alltid ekstraordinære effektivitet. Det er lett å rulle og en SUV av denne størrelsen i bare 5 l / 100 km gjennomsnittlig utgift datamaskinen, og vi ser her.

Renault Koleos 2017Renault Koleos: Behavior

Og overbeviste hans gode (og forventet) mekanisk respons, skift sjekk dynamisk kapasitet av den nye Koleos. Og her en faktor dominerer fremfor alt er komfort. Selv om, som det Espace har en enkel Torsjonsakselen for bakhjulsopphenget (en sjeldenhet i sitt segment), denne SUV meget behagelig, myk og med god isolasjon hjulet. det er en god familie som, i de få kilometer kan vi skyte, Han har sendt oss en god følelse og en veldig hyggelig og presis styring føler deg vel.

Ja, tror vi det er synd at, i motsetning Espace eller Talisman, dette Koleos omfatter ikke 4Control chassis system med sin 4-hjulsstyring, fordi det vil sikkert sitte godt å slå bedre, få smidighet og føler seg mindre prangende i sin urbane reise. Til gjengjeld, ja, de nevnte funksjonene som versjon firehjulsdrift, dannet av den siste All Mode 4x4-i system Renault.

Systemet, konstant overvåking, gir en kontroll ved rattet, hvor du kan velge mellom 3 moduser: 2WD, at toppforhjulsdrift for å redusere forbruket; Auto 4WD, som automatisk tilpasser sin drift avhengig av behovet, og kan nå en avtale 50% mellom tog; og 4WD Lock, for å virke som en ren SUV mindre enn 40 km / t, slik at blokk-dreiemomentet mellom de to akser.

med en bakkeklaring på opp til 21 centimeter (som ikke er dårlig), og TT nivåer annonserer en rimelig angrepsvinkler på 19 grader og utgang 26, Renault Koleos lover også stor allsidighet rulle på veiene og i områder med lav grep. Vi håper i de kommende dagene for å sjekke. Det tilbyr også diverse tilbehør til forbedringer, for eksempel standard sidebeskyttelse og en pakke med integrerte stigbrett. også valgfritt åpner en elektrisk tilbaketrekkbare krok.

Rabatterte priser for Spania

med tre utstyrsnivåer som vi allerede har nevnt (Intens, Zen og svært luksuriøs Iniatile), den Koleos inkorporerer en godt utstyr hvor alle de ovennevnte kan legge opp til ventilerte seter og oppvarmet (den sistnevnte alternativ selv i baksetene), lydsystemer Bose, aktiv nødbremsing, advarsel for utilsiktet endring kjørefelt og blind flekk gjenkjennelsessignaler eller tilkobling automatiske kort / lang lys, blant mange andre elementer.

Renault Koleos 1,6 dCi 130 Intens: 28,390 euro

Renault Koleos 1,6 dCi 130 Zen: 30,623 euro

Renault Koleos 2,0 dCi 175 4x4 Intens: 32,948 euro

Renault Koleos 2,0 dCi 175 4x4 Zen: 35,180 euro

Renault Koleos 2,0 dCi 175 X-Tronic Zen: 34,529 euro

Renault Koleos 2,0 dCi 175 4x4 X-Tronic Zen: 36,854 euro

Renault Koleos 2,0 dCi 175 4x4 X-Tronic Initiale Paris: 41,504 euro

Du kan også være interessert i:

Kodiaq Skoda, Peugeot 5008 og Renault Koleos

Det er Renault Koleos Initiale Paris

Så var det tidligere Renault Koleos første generasjon