VW Up! 1.0 vs 1.0 TSI 90 hv 75 hv: arvostelut ja kulutus

Volkswagen Up! 1.0 TSI: niiden todellinen kulutusVolkswagen Up! 1.0 TSI: niiden todellinen kulutusVolkswagen Up! 1.0 TSI: niiden todellinen kulutusVolkswagen Up! 1.0 TSI: niiden todellinen kulutus

Kun käyttöön 5 vuotta sitten, Volkswagen Up! saatavissa kolme mekaanista mahdollisuuksia jossa ne perustuvat samoihin 999 cm³ kolmen sylinterilohkon joilla on valtuudet 60, 68 ja 75 CV -GNC-. Tuolloin kauan ennen määräykset tulevat voimaan antipollution Euro VI hyväksyntää, nämä tarjoamista eduista Bensiinimallit ilmestyi riittää tyypin käytöstä on edellyttänyt urbaaniin ajoneuvoon. Vaikka ne annettava kohtuullinen dynaaminen tiellä asianmukaisen käytön muutosta.

Nyt muutama viikko sitten, että restyling Volkswagen Up!, Hän oli myös sisällytetty turboahdettu versio samasta moottorilohkon, näytti tarpeettomalta useimmille kuljettajille. Kuitenkin kaukana todellisuudesta, kun testataan tänään variantteja 75 ja 90 hv, jälkimmäinen Se on ahdettu kaikkein looginen valinta ilo käyttää, koska se tarjoaa sekä prestacional lasku kokema ilmakehän version 75 CV suhteessa alkuperäiseen malliin. Se ei ole subjektiivinen, mutta mittaukset, jotka osoittavat, että tarvitaan muutoksia -desarrollos of alargados- muutosta hyväksyttäväksi nykyinen standardi. Ja käytännössä pysäyttää moottorin 75 hv, ja riittämättömästä prestacional joskus jopa kaupunkien käyttöön.

Hyvä esimerkki tästä eroa suorituskyvyssä Volkswagen Up! on käytetty aika ohittaminen: 80-120 km / h 4. ja 5. vaihde, malli 90 hv turbo käyttää 9,99 sekuntia ja 14,53 s, kun taas 75 hv ilmakehän tarvitaan 25,02 sekuntia ja 47,68 s. Kuten näette, ero on, ja tämä tarkoittaa, että tehokkain on lineaarinen ja ylimääräinen ilmakehän progressiivisuutta, kun "pieni" on jatkuvasti kiertäisi 3. vaihteella, jos haluamme vähintään dynamiikkaa.

Volkswagen Up!: Heidän todellista kulutusta

ensimmäinen Tästä kasvusta todellinen kulutus Volkswagen Up! 75 hp suhteessa turbo 90 hp, täytä tämän ja 5,07 l / 100km keskimäärin 5,81 l / 100 km 75 CV. Jopa kaupunkikäyttöön lisää ilmakehän kuluttaa 0,3 l / 100km ... erikseen.

VW Up! sisustaMitä tarjoaa tämä uusi Volkswagen Up! maanteitse käyttäytyminen ja ajomukavuutta, on kohtuullista sanoa, että ei tue kriittinen ottaen huomioon segmenttiin, johon se kuuluu, jossa kaupunkien mallin esittelee parempi tasapaino tässä suhteessa, luvalla Seat Mii ja Skoda Citigo ... jotka ovat hänen Kaksoset.

Niinpä ottaen huomioon tasapainon dynaamisen tason ja todellisen kulutuksen, € 720 ottaa ylimääräinen 90 hv turboahdettu versio uudesta Volkswagen Up!, vastaan ​​ilmakehän 75, voit pitää edullisia, koska suuri ero hyväksi tehokkain kaikilta osin. Hänen päivä, versiot 60 ja 75 hv ilman turboa tuntui enemmän kuin kohtuullinen, mutta totuus on, että virta-alueen mallia ovat menettäneet paljon ajamisen iloa sen vaihtoa kehityksestä kohtuuttoman kauan tämän tyyppisen moottorin. Epäilemättä, lsuositus versio on 1.0 TSI 90 hv, koska muut eivät salli helpon liikkumisen turvautumatta jatkuvasti muuttua jopa kaupunkialueilla kehätietä.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Testasimme uuden Volkswagen Up! GTI

Volkswagen Arteon: kokeile Super Passat

Testasimme uuden VW Tiguan Allspace