todellinen kulutus autojen: Suzuki Celerio 1.0

Suzuki Celerio 1,0, todellinen kulutus testiSuzuki Celerio 1,0, todellinen kulutus testiSuzuki Celerio 1,0, todellinen kulutus testiSuzuki Celerio 1,0, todellinen kulutus testi

että tietokanta Valtatie Tekninen keskus, Olemme rekisteröity miljoonia lukuja ja numerot testattu usean vuosikymmenen autoja. Autojen tällä hetkellä tuotannossa, mukaan Testejämme Suzuki Celerio 1,0 (Katso tekniset tiedot ja hinnat Suzuki Celerio) on Kaupunkiauto segmentti kanssa parempi kuluttajavalistus.

Jos haluat tarkistaa viettää vähän bensiiniä Suzuki Celerio 1,0, olemme jälleen lähteä reissuun hänen kanssaan ja olemme yrittäneet olosuhteissa ja konkreettiset käyttäytymistä, tässä tapauksessa matka, jossa ensimmäiset ovat käyneet läpi moottoritien ja jossa olemme pyrkineet säilyttämään tasaisesti 120 km / h; Toiseksi kansallinen tie- ja kolmanneksi venyttää vuoristoteitä useita alueita ja vaativa rinne nousee ja laskuja.

Suzuki Celerio 1.0: Avaimet

Suzuki moottori pieni celerio vain yksi litran iskutilavuus ja alle 70 hv (68 hv tarkalleen) ja me kairan- ennen testin aloittamista oikaistu kulutus. Varsinkin jos, vakaan ajonopeuksissa eikä kovin korkea, se on tasaisen kyydin pienille käyttävä kone ilman niin paljon, että olisi otettava huomioon polttoaineen kulutuksen lähes dieseli. Mutta jopa kaikkein vaativimmissa venyttää, nostamalla mountain pass noin 13 km normaalilla nopeudella, tuskin merkitty 6,5 litraa keskimmäinen kun kruunu Lähes 1800 metriä korkea.

Suzuki Celerio todelliseen kulutukseen pitkä venytys valtatie, jyrkkiä rinteitä, en ollut ongelma ja piti pelin Needle Suzuki Celerio välillä 120 ja 130 km / h sen viitosvaihd. Kasvun ollessa runsaat 35 km / h, Neula cuentavueltas pidetään alle 4000 rpm, jossa pieni marginaali, vaikka sillä sieltä vaatii paljon tilaa vauhtiaan eteenpäin ... ja kärsivällisyyttä. Tässä osiossa keskimääräinen kulutus oli 4,8 l / 100 km; Ja pieni siirtymä on huopa ja kolme sylinteriä täytyy vain polttoainetta lähteä. Joten vaikka tarvitaan syvyys, eikä voi kuluttaa liiallinen otetaan huomioon maan rajalliset hyödyt. Llanea helpommin suunnitteilla ja ratkaisee pienet korvakorut liioiteltu polkua ilman ongelmia tai on vähennettävä tasolle Nelosvaihde, paitsi poikkeustapauksissa.

sisään Perinteiset ja hyvää asfalttitietä, muuttuviin ulkoasun käyrät ja rinteitä, edellyttää, että käyttäjä lukee ajo. Näissä olosuhteissa Suzuki Celerio 1,0 pyörä viitosvaihd, koska sen kehittäminen sopii hyvin risteily välillä 90 ja 100 km / h, moottorin käydessä alle 3000 rpm ja keskimääräinen kulutus ei saavuta 4,0 l / 100 km. Hän tuntee olonsa tällä tiellä, koska se voi paremmin käyttää jäljellä olevan virran kiertää näillä pisteillä. Runkoon itse on hyvin tämän tyyppiselle teillä. ja hänen kepeys, se painaa vain hieman yli 800 kiloa, Lisäksi se laskee.

National Road on ihanteellinen maa varten Suzuki Celerio kaupungin ulkopuolella; niille vuori, joka Suurin haaste hänelle. Sen pieni moottori läpäisee trance, mutta urakka muutoksen käyttäen paitsi kolmas, mutta toinen, ja tyhjentämällä cuentavueltas säilyttääkseen riittävän korkea korko ei muodostu esteeksi tiellä muualla autoja. Huolimatta tantísima kysyntä, ylitimme porttiin kulutus 6,5 litraa lopussa laskeutumisen, me paloitellaan 4,1 l / 100 km. Todellinen kevyempi ... pahimmassakin olosuhteissa.

Suzuki Celerio 1.0: niiden todellinen kulutus

kautta

keskinopeus

kulutus

valtatie

104 km / h

4,8 l / 100 km

valtatie

88 km / h

3,8 l / 100 km

vuoristotie

58 km / h

4,1 l / 100 km

Keskimääräinen kulutus testissä: 4,2 l / 100 km (Technical Center edellinen keskimääräinen kulutus: 5,1 l / 100 km)