Ford Ecosport 1,0 EcoBoost- 140, testes den lille Ford SUV

Ford Ecosport 1,0 EcoBoost- 140, al denteFord Ecosport 1,0 EcoBoost- 140, al denteFord Ecosport 1,0 EcoBoost- 140, al denteFord Ecosport 1,0 EcoBoost- 140, al dente

De er bare små kosmetiske endringer, med et vell av krom strimler, men fra første øyekast denne oppdaterte Ford Ecosport entrer bedre øynene. Spesielt hvis, som i vår test enhet, mounts S Titanium pakken; det 850 € blant annet det inkluderer taket, husene speil og 17 "hjul malt i svart, sport demping, nødsituasjon assistent, AUX og USB-tilkoblinger og Sony radio med display på 4,2".

i Ford indre Ecosport, bunnen av dashbordet er nå sort istedenfor grått, forbedrer til en viss grad de visuelle kvalitet komponenter. Likevel er alt foret med pvanskelig lastic, selv om det kunne forbedre noen justering. Det er også noen detaljer av funksjonalitet som kunne vært bedre løst, slik som Infotainment system skjermen, at nettleseren er 5". Dette, det liten det er noe bort fra visningen. Hva foran setene ikke søker komfort på lange reiser, med tidlig debut av trøtthet, noe som ikke skjer i deres store bakseter med god benplass og et praktisk hvile seatbacks.

Ford EcosportOverbevise din bagasjehylle kapasitet, selv om dens former er merkelig mens mangler skuffen er hevet bare når du åpner porten. funksjonen reservehjulet på porten, som vi mener gir stor personlighet til Ford Ecosport, nå tilbys som et alternativ for 200 €. Uten den lengden på bilen mister ca 25 cm, mens inkludert i stedet en punktering reparasjonssett.

Ford Ecosport, med flott lite berører

Men det viktigste er hva som ikke er sett, disse endringene hovedsakelig påvirke dens dynamikk. fortsetter Fiesta-plattformen, og selv om det fortsatt ikke følelsen så smidig, med en slik rungende slitebane, gir nå mer moro. Det føles blytung, formidler trygghet og notat mye bedre polstret -cambian spjeld Mens blir revidert torsjons- akse trasero- selv med demping sport; med fastere innstillinger, noe som senker høyden på kroppen ned til 10 mm, og for privat bruk, ikke er den rette, så sterk knust reagerer med noen tørrhet bak. Men det beste er ny låt hans ESP, ikke lenger bare for bilen i toppen av kurven, men den lar en kjøring desidert sport uten å komme i konkurranse når vi tegner med finesse.

Blant sine støttespillere, former den eneste nyheten vår protagonist, med 1,0 EcoBoost 140 hk, mens 125 hk versjon restene Dette tricilíndrico kjent og overraskende. Det er en motor som passer perfekt til denne bilen, med god ytelse og god følelse av styrke, selv laste, når vi er villige til å strekke godt deres gir. Sammenlignet med forgjengeren 125 hk, på vår testbane har scoret nesten samme postene.

Ford EcosportBanken valse tydeliggjør ting mer, med et utbytte på 140,4 hk og 21,7 mkg for "125" myndigheter og CV 137,8 og 20,1 mkg for '140', som kunne tallene i den første med mer skyting. Så det som skjer er at de har tatt feil referanse når du monterer motoren Ford? Nei, realiteten er at siden det ble etablert Euro 6 utslippskravene har lagt merke til en betydelig nedgang i mange mekaniske ytelsen. Men i hvert fall i dette tilfellet, produsenten leverer det den lover, mens før var det bare mer. Det vi gjør er Calca forbruk, med 6,5 l / 100 km motorvei og 7.2 i by, figuren kan forbedre i byen hvis jeg hadde Stop & start og eksponentielt handel høyere hvis vi tar alle sjanser.

I tillegg til de 1,0 EcoBoost- 140 hk, er en versjon av 125 og 1,5 Ti-VCT aspirerte 112, som det er den eneste hele spekteret som lar deg velge mellom manuell eller automatisk. På den annen side, tilbudet diesel Den er basert på 1,5 TDCI 95 CV. I alle tilfeller med forhjulsdrift, 4x4 VERSJONER ikke engang et alternativ. Sitt utvalg av ferdig Den er basert på to mulige: Trend og Titanium, legge blandet møbeltrekk, klimaanlegg, handsfree-tasten og takskinner blant andre. Også overbeviser de tilgjengelige alternativene, som tilbys til en god pris selv pakke, slik at gode besparelser hvis vi velger visse kombinasjoner. Alle med en god pris / utstyr, med hvem han har å kjempe i en av de segmentene som vokser og hvor kommersiell kampen er hard. Med konkurrenter som Peugeot 2008, Nissan Juke, Renault Captur, Honda HR-V, Fiat 500-X ...

Kort sagt, svært små endringer, men nok til å sette opp en Ford Ecosport mer konkurransedyktig og mer sannsynlig å kjempe med rivaler godt forberedt. Overbevisende, men for samme pris vi er gode Ford Focus ... Og mellom SUV B-segmentet og en kompakt C alltid finne et produkt runde i den andre gruppen. Smakssak, men også trenger.

Du kan også være interessert

Ford Ecosport vil også bli solgt i USA, med 2,0 og 4WD

Ford Ecosport foran Nissan Juke og Renault Captur

Test Ford Ecosport 1,0 EcoBoost- 125