Mazda 3 SKYACTIV-G 120 HP: arvioita ja todellisen kulutuksen

Mazda 3 SKYACTIV-G: -ensivaikutelmiaMazda 3 SKYACTIV-G: -ensivaikutelmiaMazda 3 SKYACTIV-G: -ensivaikutelmiaMazda 3 SKYACTIV-G: -ensivaikutelmia

Aloittaa analysoimalla uusi Mazda 3 Voimme sanoa, että voit olla kompakti yli kunnollinen suorituskyky, korkea ilo käyttää ja hillitty kulutus sortumatta, kuten lähes kaikissa muissa markkinoilla vaihtoehtoja, supistaminen: Eli bensiinimoottorit ja vain 3 sylinteriä, hyvin pieni siirtymä ja ahdettu. esimerkkejä ovat Ford Focus 1,0 EcoBoost 125 HP tai Peugeot 130 hv 1,2 Puretech.

Ja kaikki tämä ennen Japanin tuotemerkin toinen kierre sen SKYACTIV tekniikkaa, kanssa lisäämällä bensiinimoottori sano se toimii ja kuluttaa niin diesel-. Linkin löydät tietosi. Sieltä erityisesti kehua tuotemerkki, Mazda, seurata omaa polkua ja oma tyyli, autoja jatka lähettämistä anna kuljettaja, uusinta tekniikkaa ilman stratosfäärin hintoihin.

Mazda 3Tarkennus nyt erityisesti tällä Mazda 3 SKYACTIV-G, alkoi paino mittakaavassa meidän Technical Center: 1330 kg. Käyttäytyminen kompakti bensiini on erittäin tehokas, tukee renkaat Michelin Pilot Sport 3 215/45 ZR 18. Se on yksi malleista urheilullisemman segmentin turvautumatta lyhenne "racing". Keskeyttämisestä toimii hyvin muutosten tueksi ja Multilink taka-akseli auttaa tiukkoja käännöksiä, näyttäen hyvin neutraali nopeammin kaarreajossa. Ja kaikissa on mukavuutta yli tyydyttävällä tavalla.

sen moottori

Ilmakehän SKYACTIV-G 2 litran ja 120 hevosvoimaa (saatavana myös 165 hv) Hän on luopunut dynamometrin 133,4 valtatie CV, osoittautumassa täydessä muodossa vihjeen, että ehkä ero kahden version on mainittu vain elektroniikkaa. Ajaa hyvin matalilla käyntinopeuksilla ja vääntää päättäväisesti, ratkaisemalla useimmissa tilanteissa 6. nopeutta. Vain jos rinne on jyrkkä ja tavoitteenamme on vakaasti säilyttämään nopeuden pitäisi olla turvautumalla muuttaa, erinomainen kosketus ja matkat, ja yhdellä tai kahdella alemmalla nopeudella. Ei mitään vakavaa.

Mazda 3 SKYACTIVToinen seikka käsitellä ja vaikea arvioida tai mitata osamme puuttuu overfeeding ja on löysä moottorin koosta, kestävyyden ja luotettavuuden, Se voi olla toinen vahva kohta, sekä ylläpitokustannukset ja arvostelut.

Niiden todellinen kulutus

Mitä todellinen kulutus Mazda 3 SKYACTIV-G, eli ylläpidetään yli hyväksyttävällä tasolla: 5,63 l / 100 km oli keskimäärin matkustaa maanteitse 217 yhteensä km. Ottaen huomioon mekaaninen kokoonpano ja käyttö vaihteiston, Se on erinomainen kuva; tietokone tekee hieman (5,8 l / 100 km) ja hyväksytty ulkopuolisia reittejä ajavilla sykli on 4,3 l / 100 km ...

Jo kaupunkikierros, sen 7,18 l / 100km todellisia vähemmän yllättävää, mutta enemmän kuin hyväksyttävissä siltä maaston ja liikenteen pääkaupungin Madridin. Kyllä, järjestelmä Start / stop ihmeitä pehmeyttä ja nopeuden, toimii ankkurina liikennevaloja ja ennakonpidätykset vastaa enemmän painolastia. Merkki yhdenmukaistetaan 6,5 l / 100 kaupunkiajosyklissä.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Joten SKYACTIV tekniikka kehittyy

Tämä on CX-maaliskuussa 2018 saakka