Uusi Seat Ibiza 1,0 TSI 115 hv: ensivaikutelma ja todellisen kulutuksen

Seat Ibiza 1,0 TSI 115 hv, testattuSeat Ibiza 1,0 TSI 115 hv, testattuSeat Ibiza 1,0 TSI 115 hv, testattuSeat Ibiza 1,0 TSI 115 hv, testattu

Viime vuosina paikka on erittäin helppoa myönteisen arvostelun jonkin sen tuotteista. Uudella Ibiza, joka on juuri aloittanut hänen liike-elämään ei ole poikkeus, ja vaikka ei niin näkyvästi kuin se voisi olla tyylillisesti 3. sukupolvi -dibujada Walter De Silva, korostettu täydellisesti yhdistää asiallinen mutta tyylikäs muotoilu, erinomaiset sisustus roominess lähestyvän auton C kompakti segmenttiin.

että Uusi Seat Ibiza, merkittävin voitto vuonna tilaa jalat asukkaat takaistuimet -72 cm ja korkeus takaistuimilla -94 cm, heikot kohdat laskentamalli. capacity runko ei saavuta 350 upseerit litraa luvattu tavaramerkin, sama, muuten, että mitataan lähtevä sukupolvi, vaikka sen 330 litraa He ovat yhdessä Renault Clio, ja lukuun ottamatta Skoda Fabia, parhaista kategoriassa. Minulla oli jotain menetettävää, jos ajatellaan, että ulkoa pituus on lähes sama, joka tarjoaa uuden Ibiza suhde runko ja hytti oikea. Mitä sisäleveys on suurempi yhtä korkeus, vaikka on totta, että ovi paneelit ovat ohuempia ja tuntumaa koettu laatu on alhaisempi ylimäärin kovaa muovia, jolla ei ole lisenssiä materiaalien varuskunta laadukkaampaa.

Seat IbizaSeat Ibiza 1.0 TSI 115 hv: todellisen kulutuksen ja käyttäytymisen

Tämä versio Seat Ibiza voimanlähteenä tricilíndrico ponneaine -gasolina- 999 cm3 ja 115 hv, lievä vahvistus -ennen 110 hv- se ei kääntää parempaan suorituskykyyn huolimatta säilyttäen paino -vain 1,135 kg- ja muiden vastaavien edellisen Ibiza. Tämä lasku johtuu lisääntyneestä häiriöitä luistonesto ja vääntömomentti pysyy muuttumattomana. Kaiken kaikkiaan se on liuotin ponneaineen tarpeisiin useimmat kuljettajat että ilman tarkentaminen 4-sylinterinen, saa meidät unohtamaan tämän tosiasian välittömästi toimituksen vääntöä alla 2000 rpm ja repäisi se ei vaadi tarpeettoman väärin kytkin kuin joitain moottoreita niiden kilpailijoita. kulutus saatu tutustumiskierros tie Se seisoo 5,2 l / 100 km ja 6,2 l / 100km taajama käytössä, Lähes tallentaa ja alapuolella kilpailijat kuten Renault Clio ja Peugeot 208 sellaisella teholla.

mennessä käytös, tinkimättä kaksi viimeistä sukupolvea, jotka olivat jo merkittävä, se on, että Uusi Seat Ibiza voittaa aplomb ja ohjaustarkkuus, jossa on mahdollisuus tukea muutoksia Istuimen Leon leikkaamalla pääpiirteissään tulevan ja takajousitus Yhdystukiakselisto pyörän linkous. Jälleen Ibiza Siinä on kaikki ainekset tulla myyntiin johtaja.