Range Rover Evoque 2,0 TD4 180 hv auto 4×4: todellinen kulutus

Range Rover Evoque 2,0 TD4 180 hv auto 4x4: todellinen kulutus

Joidenkin kuukausien ajan meillä on ollut mahdollisuus testi ja tekninen keskus Autopista.es uusi Dieselmoottori Ingenium 2,0 litraa siirtymä autoja kuten Jaguar XF ja XE tai Land Rover Discovery Sport. Ensivaikutelma on, että tämä on hienostunut ponneaine joka seurasi yksi ZF automaattivaihteisto momentinmuunnin 9 suhteita jossa sävelmä, ainakin minun mielestäni, kyseenalainen. Tästä on osoituksena se, että jokin elin on osoittanut todellinen kulutus erityisen pieni verrattuna kilpailuun.

Siinä tapauksessa edessämme, uuden Range Rover Evoque 2,0 TD4 180 hv 4x4, SUV on kulutetaan meidän kiertueella tyyppinen tie (keskimäärin aina 100 km / h) 7,04 l / 100 km, luku ei ole hälyttävä, mutta Kyllä kaukana 5,49 l / 100km viettää, esimerkiksi, BMW X1 xDrive 20d Automaattinen. Kaupunkialueilla käyttö, kulutus tämän uuden Range Rover Evoque on nyt saavuttanut 9,27 l / 100 km todellinen, alle edellisen lohkon 2.2 Diesel ratsastus, mutta myös korkeampi kuin keskimääräinen segmentin rekisteriin. Ero todellisen kulutuksen suhteessa sen luku hyväksytty Se on, kuten on aina tapaus, 55 prosenttia suurempi.

Range Rover Evoque 2,0 TD4 180 hv Auto 4x4: ensivaikutelma

Syöttäminen muita näkökohtia, jotka ovat yllättäneet meitä ensin kierroksilla Range Rover Evoque 2,0 TD4 180 hv periaatteessa Uuden moottorin ja vaihteiston yhdistelmä pitäisi parantaa pehmeyttä siirryttäessä vaihde ja tehokkuus alussa. Tosiasia on, että vähäistä siirtymä edellisen lohkon ja liiallinen luistoa momentinmuuntimen tekee aloittaen vähemmän voimaa kuin ennen, ja vielä yllättävämpää, jokainen vaihdekepin arvostavat merkittävästi etenkin kaupunkikäyttöön. Road ilman suuria pyyntöjä kuristaa tätä ongelmaa on pehmennetty, mutta tässä tilanteessa me kaikki tapana tehdä hyvin.

Range Rover Evoque TD4Mutta jos puhumme hienous kannalta mukavasti ja liikkuvan bacheo, kuva muuttuu Range Rover Evoque osoittaa idioottivarma kiinteys tilasta huolimatta päällysteen. Tämä osio on silloin kilpailijat kuten BMW X1 edellä ovat vähemmän tiiviitä kun yritys ei ole hyvä.

Lyhyesti sanottuna tämä Range Rover Evoque 2,0 TD4 Auto 4x4 180 hv ei ole yksi parhaista automaattivaihteistolla olen ajanut, mutta on kiistatonta, että yksinkertaisesti suunnittelu ja aste ero, että tuo tämän maastoauto Voit ostoperustelut tarvitsematta analysoida paljon enemmän tietoa.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Range Rover Evoque 2016

Range Rover Evoque Cabriolet: Avoauto SUV