Audi A5 Sportback 2,0 TDI 190: balanse og fullkommenhet, bevis

Audi A5 Sportback test 2.0 TDI 190, i bilderAudi A5 Sportback test 2.0 TDI 190, i bilderAudi A5 Sportback test 2.0 TDI 190, i bilderAudi A5 Sportback test 2.0 TDI 190, i bilder

Under svært lik forgjengeren bildet, kan Audi A5 Sportback skryte av å være en av de mer effektiv og tilfredsstillende salonger av alle som har gått gjennom våre hender. I det minste i denne konfigurasjonen Dieselmotor 190 hk, automatgir S Tronic, AWD og dempning styrt.

så fasjonable SUV og crossover, tradisjonelle sedan for mange private kjøpere faller ut av bruk, og som i dag, i mange tilfeller, verne mer teknologi, men fremfor alt en høyere enn segmentene mest moderne dynamisk likevekt. Heldigvis Mercedes var i stand til å gi en retur til den tradisjonelle konseptet i 2004 med CLS, som ble luft saloon coupé første moderne bil alder. Oppskriften synes ikke komplisert, med en sportslig design, resultatet hovedsakelig av en fallende bak som en kupé, lavere høyde, rammeløse vinduer og andre inventar å oppnå det sporty.

Mercedes til CLS Hun ga en helt differensiator Klasse E coetáneo luft. Den neste representant, Volkswagen Passat CC, i 2008, viste også mange forskjeller. Det var den første generasjon A5 Sport, tilbake i 2009, som presenterer større likheter, men i stedet fra den A4 sedan, er direkte knyttet til den Coupe, med større allsidighet ved å legge to ekstra dører og porten til stammen mens får noen få centimeter mer plass innvendig. Dette synet har også fulgt BMW, først med den vakre 6-serie Gran Coupe og senere 4-serie Gran Coupe.

Audi A5 2.0 TDI 190 hkAudi A5 Sportback 2017: mange interne endringer

Selv ved første øyekast kan det virke, den Audi A5 Sportback Denne artikkelen er en helt ny bil, selv om dens design holder til retningslinjer gitt av Walter De Silva. Og er at når vi skje med Coupé, selv om dens utseende kan bedra, det andre generasjon er ny opp og ned. Noe vi kan sjekke med å gå noen få meter.

Dens dimensjoner er nesten spores, med to cm i lengde, ett av slaget, og en mindre i bredde. Likevel inne tjener mellom en og to cm i alle våre målinger. To voksne reiser tilbake så behagelig som en A4, men det er mer vanskelig er både tilgang og, fremfor alt, plass til barn i sine barneseter, siden en terskel med en svært lav høyde nær bakken benk legger.

Før situasjonen er radikalt annerledes, fordi et tilstrekkelig ventilert plass utsøkt kvalitet, med en maksimal omsorg for detaljer legger. alt oser kvalitet, med slike fargerike materialer, som matt børstet aluminium setter denne Sport-versjon, små digitale skjermer integrert i kontrollene for å regulere temperatur eller gode sportsseter. Her samler kroppen perfekt, søker en sublime komfort og gode justeringsmuligheter, inkludert utvidbar benk og i vår enhet, med fantastisk korsryggjustering med tre effektive typer massasje tilgjengelig tilbys som et alternativ for 575 €. Alle med en kjørestilling for situating fortauet på en veldig lavt nivå, noe som fremhever dens sportslighet, og en fremragende ergonomi.

Audi A5 Sportback 2.0 TDI 190Audi A5 Sportback 2.0 TDI: great chassis

Initial mekanisk rekkevidde, denne 2,0 TDI 190 hk på Audi A5 Sportback Den står som en ekte syklisten, en god ligning mellom ytelse og forbruk. En lav og middels motoren er meget godt isolert, samtidig som det gir en god grad av raffinement, men ovenfor, blir lett ru lyd mens Diesel er patent. Selv om overføring uten irriterende vibrasjoner, betyr det ikke kommer til graden av overdådighet av 3,0 TDI. raske din direktekoblings styrt S tronic, så fort som før, men nå jevnere og raffinert ved parkering. Nesten en omformer. Overbevise automatisk funksjon seiling -Bare det utleverer den i Dynamic og individuelle moduser valg-, som kobler ut endringen til å reise mer meter treghet og feste ikke bare til våre forespørsler på pedalene, men også i form av navigasjonsdata eller radar foran, for eksempel når vi nærmer oss et annet kjøretøy.

Men så elsker denne Audi A5 Sportback en daglig basis er i sin ramme i alle forhold av bruk, enten pendling, noe som vanligvis krever maksimal komfort, eller når vi ønsker å trekke ut sitt fulle potensial. under MLB Evo plattform, det også aksjer med A4, en grad av raffinement Excelso -her sannsynligvis har mye å si hydrauliske støttene i front for å redusere vibraciones- er flott tur kvalitet, solid slitebane og presisjon av bevegelse nådd. Selv med en adresse som ikke helt overbevise selv den informasjonen den formidler, kan vi ikke sette noen lyte for hastighet, berøring eller rigor fulgte det fortalt deg fra rattet. En ny elektromekaniske styringen 3,5 kg lettere og gevinster i effektivitet over det forgjengeren. Det er sannsynlig at den valgfrie dynamisk variabel girutveksling, forsvinner denne følelsen.

den dualitet hans demping mellom komfort og effektivitet Det er den beste vi husker, i det minste adaptiv CDC, med ventiler med elektromagnetisk styring med en rekke bemerkelsesverdige resultater. med utmerket kvalitet på bacheo, Dynamisk modus i sitt svar blir veldig fast, men uten å miste kvaliteten mesterlig absorpsjon. Til sin store dynamikk også det bidrar positivt firehjulsdrift, som tilbys med to svært forskjellige systemer. I versjoner med manuell girkasse er det tilgjengelig ultra quattro, som gjør det mulig å redusere forbruket kople den fremre aksel gjennom de to clutchene i overførings treet -den multiplate og atrás- fremre klo, og for det begrensede automatisk skift Quattro permanent slippsenterdifferensial, som normalt sender 60 prosent av dreiemoment til bakhjulene og 40 til fronten, mens stand til å sende opp til en 85/70 respektivt. Ikke bare det gir stor trekkraft, gir også trygghet mens du lar noen fast rulle over trygt og til en god fart. Og dette er en av de stikker poeng i denne modellen, samt mange andre Audi: den lette for få mest mulig nesten alle dens muligheter, uavhengig av nivået på kjøre det kommer til dine kommandoer.

Audi A5 Sportback 2.0 TDI quattro 190 hk, data

målingAudi A5 Sportback 2.0 TDI quattro S tronic 190 hk
Engine (*)1.968 cm3 / 4 sylindre på linje
Power (*)190 hk ved 4200 rpm 3800
maksimalt dreiemoment (*)40,8 mkg av 1,750 ved 3000 omdr./min
Traction (*)total
0-100 km / t7,37 s
0-1000 m28,6 s
Ekte urban forbruk6,9 l / 100 km
faktiske bruken veien5,4 l / 100 km
Ekte gjennomsnittlig forbruk6 l / 100 km
Frenada 140-0 km / t68,7 m
vekt1,736 kg
bagasjerom460 liter
Space bakbena74 cm
foran / bak bredde142/136 cm
Høyden min / maks92/99 cm
pris48,330 euro

> (*) Offisielle data, resten, målt ved den tekniske senter Highway.