Niin auto on valmistettu eri vaiheet

Miten auton tehty? kuvia prosessiMiten auton tehty? kuvia prosessiMiten auton tehty? kuvia prosessiMiten auton tehty? kuvia prosessi

Mukaan olet antanut eri autonvalmistajat, koska hankkeen hyväksymistä annetaan perustetaan uusi auto kunnes hän astuu kadulla, he menevät neljä kohteeseen kuudes vuosi keskimäärin. Jos haluat, katsoa sitä tällä tavalla: äskettäin, Mercedes-Benz myyntiin tulleet uudet E-sarjan, yksi uusinta autojen jälleenmyyjille. No, se on samanaikaisesti aloittanut työn hänen tilalleen, olettaa näkevän vuoteen 2023. Ja tietenkin, on laatinut kaikki evoluution että nykyinen kokemusta niiden elinkaaren kuten näette on noin seitsemän vuotta.

Kuitenkin vain harvat autonvalmistajat julistaa Sulkemispäivämäärä kun kysyttiin tuotekehityksen uuden mallin. Tavallaan on syytä, se riippuu siitä, mitä tarkoitetaan uuden mallin. Auto täynnä, ilman mekaanista? ¿Lisäämällä nämä, ehkä perintönä aiemman sukupolven, vielä puuhastelun? Silmä, merkeille kuten Mercedes ovat mainittu "jalokiviä" tyyliin luokan S, joka muuttuu kerran vuosikymmenessä. Eli kymmenen vuotta sen johtajia kehittyy ja huolellisesti "osaaminen" tarvitsi käynnistää ajoneuvoa, kuten muutkin lippulaivoja ensimmäisellä tasolla, kun se tulee tulee teknologian viite.

Muuten, on hinnoiteltu huomattavasti enemmän aikaa valmistusyksikkö vaatii yleis auton a 20 tuntia koska aloittaa hitsauksen ja rungon kunnes se tulee ulos avulla kokoonpanolinjalla.

Miten auton suunniteltu?

Istuin selittää selvästi: 1400 päivää, yli tuhat luonnoksia, 5000 kiloa savea ja 1000 litraa maali vaativat täysin määritellä suunnittelun uuden auton. Ja mikä parasta: se kaikki alkaa kynä ja paperia. Espanjan tuotemerkki selittää prosessia seuraavasti:

1. Briefing. laatiminen suuntaviivat niiden on täytettävä uuden auton, tiekartan, joka merkitsee DNA-malli ja ohjaa prosessia.

Niin auto on valmistettu: suunnittelu2. Esitteet. Suunnittelijat alkaa vetää uuden auton, mitä he tekisivät lähes todellista kuvaa uuden ajoneuvon. Neljässä vuodessa ne tuottivat yli tuhat luonnoksia.

3. luonnoksia valittu käytännössä luoda volumizing tulevaisuuden ajoneuvo. Tulos officiates kuin tietopaketti.

4. malli "savi". Savi maquette-koon ja neljä tonnia, yli kaksinkertainen tuotannon auto. fyysisesti luo ulkomuoto muotoutuu ja muutokset otetaan käyttöön. Tässä prosessissa on käsityöläinen työ, Molder käsi veistämällä pala.

5. "jäädytetyt malli". Lopullinen ulkomuoto, yhtiön hyväksymän. Sen ulkonäkö on varsin todellinen, joskin pysyvät malli "savi". Koko prosessin ne saavuttavat noin 5000 kiloa savea käytetään.

6. värit. Department of Colour&Trim luo sisäisen ja ulkoisen uuden auton sävyjä. Hän työskentelee kahdessa vuodessa ja kerää ideoita ja trendejä muodin, arkkitehtuurin ja tuotesuunnittelun. 100 suoritetaan formulaatiot ja sijoittaa 1000 litraa maalia loppuun paletin 12 väriä.

7. istuimet. Kehittämisnäkökohdat mukavuutta ja estetiikkaa yhdistetään. väri&Trim puututaan täällä erityisellä ompelukone, joka valmistelee kuvioita ja yhdistelemällä materiaaleja ja värejä, jotka soveltuvat parhaiten.

8. sisustus. Kuljettajan suuntautunut, nyt kääntää ympäri ruutua, joka on saanut paljon näkyvyyttä on ensimmäinen, joka on sijoitettu; sitten tulee loput. Makuun ja suunnittelee ulkopuolella, kaikki uusi malli vallitsevat näkökohdat, kuten toiminnallisuutta ja ergonomiaa uuden auton erityisen hyödyllinen ja tehokas.

Alkutahdeista: alustan, aerodynamiikka ...

Kun suunnittelu malli on hyväksytty, ne tuottavat muotit ja malleja joka toimii tuottamaan niiden paneelit ja osat. Kaiken valmistus auto on jaettu puristus vaiheissa, levyt, maalaus ja kokoonpano.

Alustan viritys: tämä auto on valmistettuKuten voitte kuvitella, ennen tuon pisteen ne on sijoitettu tuhannet engineering tuntia jäljittää runkoon... Jo ensimmäisen todellisen malleja tehdään testaus joilla pyritään määritellä aerodynamiikka (Tässä tuulitunneli), Tiiviys ja turvallisuus (Iskuja ja törmäyksiä). Sitten tulevat testi piiri ja määrittää tien tehdä dynaaminen kohta ja kestävyys Ehdotuksen. Nämä käydään tällainen karu paikoissa kuten Napapiirin, mutta myös kuumissa aavikko-olosuhteet, ja jopa joillakin korkealla. Toiset tehdään suljetussa piirissä.

maalaus auto

Maalaus auto on herkkä prosessi, koska kaikki epätäydellisyydet tulostetaan ja viedä yksikkö lähtökohta. Näin ollen tämä vaihe on suorittaa Aseptinen lähes ilmatiivis ympäristössä, pölytön. Se on tuskin ihmisen läsnäolo, ja työntekijöitä, jotka jostain syystä saada mökkiä makkaroiden erityisissä puvut, ennen rajan jonka puhaltimet, jotka neutraloivat epäpuhtaus viimeiseen pilkku.

alkaen maalaamon, korin Se alistetaan intensiivinen painepesua ja sekvenssin kemialliset käsittelyt jotka määrittävät puhdas pinta ja yhtenäinen, rasvaton ja hitsaus tähteet tai ulokkeet työpajoissa ja puristuslevyn. Hoito tekee myös kehon ei johda sähköä ja kestää korroosiota. Menee sitten elektroforeettinen kylpy: Sisällä allas, täysin upoksissa elimistö joutuu sähköjännitettä ja levyn, joka toimii katodina, houkuttelee maalihiukkasia dissosioitunut. Tämä ensimmäinen kerros maali estää korroosio. Kitti niin jokainen nurkka ja tiiviste varmistaa tiiviyden soveltaa.

Lopuksi soveltaa maalaus, ensimmäinen sisusta ja sitten auton ulkopuolella (Myös altistetaan lakkaus menetelmä vastaava kerros kirkkaus näemme). Viimeinen vaihe on kuivausuuniin 150 ° C: ssa 15 minuutin ajan.

Alkaa valmistus ja kokoonpano autojen

aloittaa tuotannon auton Itse tapahtuu lattialla tehtaan painaa. Siellä suuri karja saapuu noin 20 tonnia teräksen toimittajasta (paitsi Hyundai-konserniin, jolla on oma terästehdas). He viettävät valssausrataa joka suoristaa jättää ne tasainen. Sitten ne reititetään hydraulisia puristimia kuin jokaisen leikkauksen, arkin tai levyn.

Hukkapaloja sitten siirtää leimaamalla vaiheessa, jossa teräs on edelleen huoneenlämpötilassa ja se on rei'itetty puristimella, joka antaa lopullisen muodon pala, jossa on vastaavat profiilit, siluetti ja reiät ruuvien: katto, ovi, fin, kehyksiä, huppu ...

puristimet SEAT Martorell aikaan voima vastaa painoa 500 autoa ja toista liikkumavaraa 6.400.000 kertaa vuodessa. Kyllä, menettely täysin automaattinen, valvoo vaativa laadunvalvonta. Tämä voidaan automatisoida, mutta myös operaattorit. Tyypillisesti yksi näytteenotto joka muutaman palan linjan uutetaan tarkistaa huolellisesti, joka täyttää odotettavissa parametrit.

kokoonpano ja hitsaus (Keskimäärin noin 3000 pistettä, plus ehtoja laser) on seuraava askel. Muotoilee kehon prosessissa käskenyt robotiikka (Noin 95 prosenttia toiminnan). Alkaa lattialla, lisättiin pyörän, kojelaudan näyttö, joka tukee aluslattian edessä ja takana, sivut ja lopuksi katto, yksi kappaletta, joka antaa vankempi ajoneuvoon. Sen valmiina, ovet, huppu ja läpät on lisätty. Robotit laser skanneri tutkii koko kehon ja varmista, että korvaukset ja toleranssit osien välillä ovat oikein.

Niin auto on valmistettu: kokoonpanoAutoteline, pala palalta, kuten arvoituksia

kun Auto on jo maalattu, pääset lopullinen tuotantovaiheessa kokoonpanossa kauppa, jossa jokainen yksikkö vastaanottaa kaikki sen sisäiset komponentit, moottori .... Ensimmäinen portit poistetaan helppo käyttää ja asentaa sisäosein. Täällä hallitsee miehen käsi avulla koneita, jotka helpottavat raskaiden osien kuten kojelauta (yleensä tulee yhtenä kappaleena toimittaja, johdot, mukaan lukien), pyörät ... Ennen asennusta pääesiintyjä ja muut leikata lisätään ja kiinteät johdotukset ja asiaa putket. Lopulta istuimet (kääntyä ja kun moottori ja voimansiirto, esiasennetaan muissa työpaja vaikutus) ja peilit on asennettu. Kun mekaaninen saavuttaa elin, pakokaasujen, siirto, taka-akseli tai ohjauspyörän jo kantoja. Voimansiirtoryhmän nostetaan koneen vaikutus, mutta kokoonpano ja kiristämällä kaikki kantavat operaattorit. Lopuksi, edessä (maskin, säleikkö, puskurit ja ajovalot) ja ovet lisätään ennen sisältää nesteen (polttoaineen, jäähdytysnesteen, pyyhkimet, jarrunestettä ja osoite ...).

Kukin kori sitten läpi laajan laatutesti testata, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin. Myös testi, joka tarkistaa toimituksen riittävästi virtaa. Sitten auto aloitti menee ulkopuolella, jossa teknikot issa vaativaan ajoon testien rullausteiden erilaisille pinnoille: sileä asfaltti, karkea, mukulakivet, kuoppia ... jarrujen ja suunta ovat myös varmistettu, ja testattiin läsnä tai poissa taustamelua. Auto on edelleen altistetaan painepesurin tunnelissa, joka takaa moitteettoman tiivistyksen.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Joten superauto valmistettu ja tehnyt Audi R8

- Toyota valmistaa massatuotantoon sähköautojen 2020

- Istuimen Martorell tehdas tuottaa enemmän autoja Espanjassa

- Miksi ajoneuvojen tuotanto Espanjan kasvaa?