Land Rover tuomitsee Kiinan JMC kopioida Evoke

Land Rover vie oikeuteen Kiinan JMC kopioida EvokeLand Rover vie oikeuteen Kiinan JMC kopioida EvokeLand Rover vie oikeuteen Kiinan JMC kopioida EvokeLand Rover vie oikeuteen Kiinan JMC kopioida Evoke

Usein sanotaan, että jäljitelmä on vilpittömän muoto imartelu, mutta näyttää siltä, ​​että Jaguar Land Rover Se ei lopu, oli erittäin tyytyväisiä siihen. Ei ole yllättävää, brittiläinen autonvalmistaja on päättänyt irtisanoa Jiangling Motor Company (JMC) ennen kiinalainen tuomioistuin kahdesta syystä: rikkovan sen immateriaalioikeuksia ja epäreilua kilpailua. Syy? Syytetään kopiointi suunnittelun Range Rover Evoque.

Totuus on, että tämä käytäntö on melko yleistä Kiinassa. Tuotemerkkejä kuten Geely, BYD ja JMC omistaa mitään tunnontuskia kun inspiraatioiden ulkomaisten valmistajien. Kiinalainen estetiikka näistä ajoneuvoista on niin räikeästi katsottuna niin, se on helppo arvata mikä merkki kopioidaan. Kyllä, aina kysymyksissä ulkoinen muotoilu: sisustus ja, ennen kaikkea, mekaniikka ovat erilaisia.

Landwind X7

Jiangling Motor osaavat. Tuolloin se oli monimutkainen eriyttää Landwind MPV Opel Frontera ja vuonna 2014, kohtauksen Landwind X7 ja Range Rover Evoque toistettiin. Joten se tuntui, että he olivat SUV Range Rover ja yksinkertaisesti oli muuttanut tunnuksen. Pari vuotta myöhemmin, British tuotemerkin on päättänyt ryhtyä toimiin asiassa ottaen Cate tuomioistuimessa Pekingissä. Liikkua joka harvoista valmistajista suorittaa ja Voisit ennakkotapaus Jos Land Rover voittaa oikeudellinen taistelu JMC kannustaa muita yrityksiä ryhtymään oikeustoimiin.

10000 tilauksia kahden viikon

Se hämmästyttää toimiin, koska se on normaalia, että tällaiset väitteet eivät toteudu. Syy on yksinkertainen; Kiinassa on valtava porsaanreikä ja lakeja Aasian markkinoilla ovat melko pehmeitä kysymyksissä merkkien välistä kilpailua. Koska tämä, mahdollisuuksia voittaa oikeusjuttu ovat ohuet ja siksi yleensä maailmanlaajuisia valmistajat eivät yleensä ryhtyä toimenpiteisiin. Lisäksi valitus voi jopa kääntyä jos Kiinan yleisö luulee, että ulkomaisen yrityksen on uhkaava kotimaiset kilpailijat.

Landwind X7

Joka tapauksessa, Lange Rover on päättänyt nousta Landwind. Kahdeksan kuukauden kuluttua Britannian ajoneuvon poistuneet itäisellä markkinoilla, Kiinan merkki julkisti uuden version SUV X7 marraskuussa 2014 ja kaksi viikkoa sen jälkeen julkaisunsa saanut yli 10000 tilauksia; JMC myös arvioitu vuonna 2016 myydä välillä 80.000 ja 100000 yksikköä tämän mallin vain. Kun molemmat mallit näköpiirissä, ainoa todellinen ero on hinta. Evoque maksaa enemmän kuin kaksinkertainen X7: 400000 yuania (53600 euroa).

Kaksitoista vuotta voittaa tapaus Kiinassa

Arvosteltu räikeä yhdennäköisyys pian saapui. molemmat SUV on hyvin samalla tavalla: sekä katto ja ikkunat ovat viistetty etuosasta takaosaan ja linjat sivusuunnassa rungon ne ovat lähes identtiset. Lisäksi etusäleikön X7 on hieman pyöristetty kuin Evoque. Ikään kuin tämä ei riitä, sarja on, että poistaa pieniä eroja kahden autoa mahdollistaa esimerkiksi laittaa tunnus Land Rover X7 17 euroa.

Et voi unohtaa, että väliset riidat Land Rover ja JMC on kymmenen vuoden historia. Se oli vuonna 2006, kun Britannian valmistajaa sen kiinalainen kilpailija kohdanneet oikeudessa juuri Landwind brändin pidetään erittäin samanlaisia ​​Land Rover. Tuolloin voitto meni Jiangling Motor päättyi nimen rekisteröivän Euroopalle. Eteenpäin on pitkä ja väsyttävä prosessi, mutta siellä on tilaa toivoa. Honda otti kaksitoista vuotta voittaa tapaus Kiinassa paikallinen autonvalmistaja vähän tunnettu, että kopioitu CS-V.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Haluatko uuden auton? Ennen arvostaa auton ilmaiseksi

- Kiinalainen kopiot raivostuttavin autojen

- Zotye SR8: tämä on Kiinan kopio Porsche Macan