Volkswagen skandaali: salainen historia EA 189 moottori

Volkswagen skandaali: salainen historia EA 189 moottori

Kun alkaa epäillä, että Volkswagen-konserni jotain ei tehdä hyvin? Alkuperä Volkswagen skandaali vuotta sitten löytyy tarkasti kehitystä uuden TDI dieselmoottori, se, joka johti "puomi" Volkswagen-merkin ja nyt ja tulevina vuosina kuljettamaan koko Volkswagen-konsernin yhdeksi suurin kriisi historian auto. Vaikka petos on puhjennut nyt ongelma Volkswagen TDI moottorit Se alkoi vuonna 2006. Nyt, kun johtajat ovat tunnustaneet tilanteen vakavuutta, se on liian myöhäistä. Tämä on kronologia tapahtumia petos of päästöt of Volkswagen.

vuosi 2006, ja Saksassa aikakaudella dieselmoottoreiden oli päättymässä: suoraruiskutusdiesel-pumppu, jolla VW priori taattu alhainen virrankulutus ja suuri teho, ei pystyttäisi täyttämään tulevaisuuden päästörajat. Se oli varmasti. Ja se alkaa hiosta johtajia Volkswagen-konsernin välittömän tarkastuksen Etelä-Afrikassa. Niistä johtaja hallituksen VW, Ferdinand Piëch, johtaja audi, Martin Winterkorn johtaja Audi moottorit -osiossa Wolfgang Hatz ja johtaja VW tuotemerkin, Wolfgang Bernhard.

Siihen mennessä Audi oli jo kehittänyt oman Diesell moottori kuusisylinterinen tekniikka "common rail" ja pienemmät päästöt. Se oli teknologia muilta valmistajilta, mikään erottava, koska työllistävät kaikki muut Diesel markkinoilla. Audi oli jo työskentelee myös nelisylinterinen versio. Bernhard Krebs ja johtaa ensimmäistä kertaa näiden prototyyppien EA 189 -nyt tunnetaan TDI 2,0 konfiguroitu neljän sylinterin V6 johdannaiset. Testin aikana Piech pahoinpidellään nämä yksiköt nähdä, miten pitkälle he kykenivät saavuttamaan. ja EA 189 selvisi tämän kidutus. Se on tarinan alku katastrofin. Jatka vilkuilla menneisyyteen.

SCR ja pakokaasujen, niin se toimiikevät 2006

Kehittäjät Volkswagen kiivaasti edellä katalyytin tekniikka, jota käytetään rajoittamaan typenoksidipäästöjen EA 189. Tässä vaiheessa, moottori on jo viety Yhdysvaltoihin strategisista syistä, vaikka tiedetään, että tulevaisuudessa säännöt päästöt ovat huomattavasti tiukemmat. Krebs ja Bernhard kannattavat erityisen tehokas muuntaminen haitallisten NOx SRC järjestelmä, kanssa ureaa injektio. Molemmat ovat vakuuttuneita siitä, että muuten ne eivät pysty täyttämään tiukat päästörajat Yhdysvalloissa ja sitäkin enemmän huomioon, että myöhemmällä iällä jaksoissa moottori lainsäädännön kovettuu entisestään. Samaan aikaan, vastustajat varoittavat korkeat kustannukset, ja kannattavat yksinkertaisempi ja kevyempi katalyytin NOx-loukun. Älä unohda ylpeys kehittäjät VW, joka tuolloin oli veronsa Mercedes sen SCR-tekniikan kehitys.

joulukuu 2006

Kuvan Saksan autoteollisuus on hiljainen, lukuun ottamatta BMW: Bernhard (VW), Hatz (Audi) ja Thomas Weber (pääkehittäjä Daimler) aattona LA autonäyttelyssä puuttua ajatus yhteinen loukkaavaa puhdas diesel Yhdysvalloissa. Avainsana on BlueTec. Hyvästit autossa "vihreä". Kaiken pitäisi olla sininen, uusi puhdas auton väri. Yhdysvaltalaisia ​​asiakkaita on joitakin hylkääminen dieseliä. USA on pidetään likainen polttoaine ja diesel on hyvin nähtävissä vain hyötyajoneuvoissa.

tammikuu 2007

Bernhard lähtee VW ja sen kanssa, lopettaa osallistumisensa päätöstä NOx varastointi katalysaattori. SRC kallis järjestelmä, joka puolusti Bernhard ja lopulta Krebs ei ole kehittynyt.

helmikuu 2007

Krebs, joka oli nimitetty Bernhard moottorit, lähetetään moottorin rakentamiseen Salzgitter, ja Wolfgang Hatz jättää suuntaan Audi-Mann. Tämä yhdessä Martin Winterkorn (yritys- ja jäsen hallituksen merkki) ja Ulrich Hackenberg (kehitysyhteistyöstä vastaava) siirtyä Ingolstadt Wolfsburg. EA 189 on jo sovitettu Yhdysvalloissa.

haitallisia päästöjä paetaelokuu 2007

Elea 189 Se tavoittaa Euroopan markkinoille konepellin alle Volkswagen Tiguan, ja nimi VW Euro 5 Puhuessaan 'puhtain diesel historiassa'. Suurin piirtein samaan aikaan, VW mitään pienintäkään epäilystä päässä: tämä moottori et voi helposti läpäise Yhdysvaltain päästöistä (Tunnetaan Tier 2 Bin 5) kanssa katalyytin NOx varastointia.

On oltava ratkaisu. Päätettiin asentaa turvalliseen diagnosointiohjelmiston sähköisessä valvonnassa moottoreiden EA 189. ohjelmarivit tunnistaa tilanteet testi, mitä autoja ESP, olla paikallaan rullien, ne voidaan testatas turvallisesti. Ilman tätä ennakkotiedot, ESP aktivoituu havaitessaan etupyörät pyörimään nopeammin, kun jäljellä takana pysähtyy. Muut valmistajat myös käyttää ohjelmaa, tai suoraan laittaa autonsa manuaalisesti on "testitila". Toistaiseksi oikeudellinen käytäntö. kuitenkin VW käyttää tätä tietoa manipuloida moottorinohjaus. Kokeessa työtä alhaisten päästöjen parametrit; kadulla elektroninen ohjausyksikkö keskittyy ohjaamaan suuren tehon ja ajomukavuus. Kuitenkin, testissä nämä kriteerit ovat merkityksettömiä. Lisäksi VW tietää, että se on melkein mahdoton havaita manipulointi ohjelmallisesti ohjausyksikön, jopa asiantuntijoille. Nykyaikaisessa autossa on yli 100 miljoonaa riviä ohjelmakoodia, pikemminkin kuin Boeing 747.

elokuu 2008

VW esittelee EA 189 Yhdysvalloissa vuonna edeltäjä Volkswagen Jetta (viides sukupolvi), ja onnistuu saatettu markkinoille myös valtioiden tiukempien määräysten päästöjä, kuten Kaliforniassa. Suuri ero on sertifioinnin päästöjen välillä Yhdysvalloissa ja Euroopassa: Euroopassa suorittavat erilliset laitokset, kuten TÜV ja Dekra, kun taas Yhdysvalloissa tekee valmistajan, mutta aina valtion valvonnassa. Lisäksi Yhdysvalloissa on useita erilaisia ​​testisyklit (FTP ja US06, HWFET). Euroopassa on kuitenkin meillä on vain "Uudet eurooppalaiset Driving Cycle" (NEDC). Silti kukaan ei epäillyt mitään.

tammikuu 2011

VW esittelee amerikkalainen versio uudesta Volkswagen Passat, variantit, jotka diesel nyt SCR-katalysaattorin, yksityiskohtaisempia. VW kaikki menee suunnitelmien mukaisesta: Passat nimettiin 'Motor Trend Vuoden Auto' vuonna 2013 ja saavutti ennätyksellisen tehokkuutta autojen välissä ilman hybridi moottoria (3,02 l / 100 km).

Toukokuu 2014

West Virginia University julkaisi tutkimuksen Saksan-American Institute of Environment ICTT analysoinnissa päästöjen kolme ajoneuvoa eri valmistajilta, mitattuna sekä testipenkkiin ja tiellä: Tällä Jetta, Passatin ja BMW X5. Mercedes ei osallistunut koska mukaan instituutin ei ollut automerkin käytettävissä vuokraamot alueella. Keskimäärin kaikki dieselin typen oksidien vapautuu sellainen määrä seitsemän kertaa suurempi kuin minkä Euro 6 standardia.

Odotettu poikkeamat tämäntyyppisiä tietestejä, ja autoja sarjavalmistettuja ja tietyissä scuffs, mutta ei tällä tasolla. Arvot typpioksiduuli Volkswagen Jetta kanssa typen oksidien kerrotun rajoissa välillä 15 ja 35 kertaa. Volkswagen Passat, SCR katalyytin kerrottuna 20. BMW X5, jossa yhdistyvät molemmat katalyyttien noudattavan lähes kaikissa testiolosuhteissa. EPA (Agency ympäristönsuojelulain Yhdysvallat) ja viranomaisen Kalifornian ilmansaasteet (CARB, Californian Air Resources Board) VW Amerikka vaati selitystä. Mark vastaus perustui ohjelmiston vikoja ja väärän käytön ajoneuvon. Se ei kuulosta kovin vakuuttava.

Heinz-Jakob Neusser, kehittämisestä vastaaville voimansiirron VW-konserniin lokakuun 2012 lähtevä ryhmäjoulukuu 2014

VW suorittaa vapaaehtoisesti takaisin 480000 autoja viedään Yhdysvaltoihin toistaiseksi, virtansa EA 189. Ohjelmiston päivitys pitäisi korjata ongelma. Samaan aikaan alueellisen instituutin Saksan ympäristöministeri julkaisi tutkimuksen kolme mallia Bensiini Euro 6 typpioksidipäästöjä merkittävästi rajan yläpuolella: VW CC ja BMW 320d -Molemmissa cuadruplicaron- ja Mazda 6, että viisinkertaistunut.

huhtikuu 2015

Johtaja hallituksen VW, Ferdinand Piëch sanoo haastattelussa hänen Rift kanssa winterkorn: 'Olen kamppailee päästä päähän hallituksen ja hallituksen oikeat ihmiset'.

Toukokuu 2015

CARB päästöt testit Volkswagen Jetta ja Volkswagen Passat sekä testipenkkiin ja tiellä. Se vahvistaa, että kyseessä on hieman laskenut typpioksidipäästöjä tiellä, vaikka taso pysyy korkealla. Tähän tutkimukseen, CARB Hän toteutettiin useita erityinen testi, toistetaan toisen vaiheen FTP testisyklin. Tämä erityinen sykli ei tunnista ohjelmistoa VW, miksi nyt SCR ruiskuttaa vähemmän ureaa, jolloin typpioksidipäästöt ovat vielä suuremmat.

heinäkuu 2015

CARB julkistavat tulokset VW ja EPA. Tähän he seurasivat useita teknisiä kokouksia VW avainhenkilöt. CARB asiantuntijat katsovat, että selitykset VW teknikot eivät riitä selittämään käyttäytymistä pakokaasujen. Näissä olosuhteissa, ei anna lupaa 2016. VW malleja toteuttaa ensimmäisen kerran, mitä tilanne.

Matthias Müller toimitusjohtaja Volkswagen-konsernin jälleen korvaa winterkorn03 syyskuu 2015

Pitkien keskustelujen jälkeen Volkswagen myöntää CARB ja EPA petoksista Kaksi puolta eri moottori. Tätä teknistä toimenpidettä ei lainsäädännöllä päästöjä Yhdysvalloissa.

18 syyskuu 2015

Perjantaina ensimmäisellä viikolla Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä pommi räjähtää: CARB ja EPA Ne julkistavat petos, johon kuuluu jo 42 malleja eri vuosien ryhmän Yhdysvalloissa. Arvo VW osakkeet laskivat noin 20 miljardia euroa.

22 syyskuu 2015

VW rahasto kertyy 6500 miljoonaa euroa, jotta ongelman ratkaisemiseksi. Martin Winterkorn pahoittelee julkisesti videon viestissä. Hän erosi seuraavana päivänä.

25 syyskuu 2015

Hallitus VW päätti tehdä ilman vastuullisen kehittämisen Audi (Ulrich Hackenberg), Porsche (Wolfgang Hatz) ja VW (Jakob Neußer). kuten seuraaja of winterkorn entinen toimitusjohtaja Porsche, Matthias Müller, ensimmäinen suosikki Piech nimitetään tilalle winterkorn.