Valmistamme auto: tämä tapahtuu, askel askeleelta

Valmistamme auto: tämä tapahtuu, askel askeleelta

1. toimittajat toimittavat alumiinista tai teräksestä osia raakaraudan tai osittain työstetty tehtaan moottori. Varastointi on lyhyt, koska ei lisäarvoa ja on sen hinta välittömästi siirtää tuotantolinjoja. Yhteensovittaminen toimittajien ja loppuvuoden prosessin, säästää turhia kuluja.

2. aloittaa työnsä anna palaset (Kampikammio, sylinterin pää, nokka-akseli, kampiakseli tai kiertokanget) geometriset ominaisuudet automaattisen mittauksen, joko erikoiskoneita jotakin tehtävää ja korkeamman tuotannon, siirron tai joustava ... yksi työntekijä, korkeasti koulutettuja, työtä jokaisella tuotantolinjalla. Kaikki valmistajat työskentelevät itse prismaattisten osien moottorin.

3. osat, kun ensimmäisten Hiomisprosessin joka saavuttaa 90 prosenttia pienempi paino poistetaan niistä, alkaa syntyä loppukäyttäjien geometrinen ominaisuuksia. Ne ovat viimeistely ja superfinishing kontakti alueet, jotka ovat kiillotettu ja puhdistettuja ... Kiitos joustavuutta uusia koneita voi esimerkiksi tehtaalla Renault moottorit samasta teoksesta Valladolid valut, kuten K9 kampikammion; tai alumiini käyttää bensiiniä moottoreita. Lopussa tämän prosessin, se on valittu, yksi kerrallaan, kukin pala, sekä manuaalisesti yhteistyöhön robotteja.

Valmistamme auto4.- Moottorin osat tehdään lähetetään tehtaalle, jossa ne kootaan ja jotka lähentyvät saapuvat ulkoisten toimittajien, kuten männät, ruokinta-järjestelmät, turboahtimet, öljypumput, jne.

5. alkaa moottorin kokoonpano, pala palalta. Tehdas-Engine Renault Valladolid, kaksi rinnakkaista koskee K9, joka tunnetaan kaupallisesti dCi ja aloittaa pian valmistettava kahdeksannen sukupolven; muut kahvat asennettu, yhtälailla, H4Bt ja H5Ft vastaavasti kolme tai neljä sylinterin bensiini.

6. aikana tuotannosta, moottoreita ohjataan eri aikoina, jotta varmistetaan. Näkövammaisille robotteja, esimerkiksi pystyvät erottamaan toisistaan ​​versiot, jotka jakavat tuotantolinjalla. Mutta ne korvata muilla kameroilla, visio valvontaa. Näiden tarkistaa, että kokoonpano prosessit ovat sopivia ja ottaa kuvia Datamatrix (Kuten QR-koodi) sisältämä jokainen pala. Näin olisi mahdollista tietää tarkkaan, ketkä osa on integroitu moottoritehdas lähdön. Informaatio tallennetaan muistiin (chip), joka liittyy jokaiseen moottori.

online-arvio oman käytetyn auton7.- Kukin moottori tarkastetaan tarkistaa seisoo (slang tehdas, kylmä), joka pystyy käyttämään. Tarkastelee myös vuoda vettä, öljyä, jne satunnaisesti, jotkut niistä lähetetään testausympäristöjä (Renault on kuusi Valladolid), joka on asennettu runkoon ja testattiin useita tunteja sen varmistamiseksi, että saatiin odotettu teho. Kun tämä on tehty, ne poistetaan ja analysoidaan pala palalta, että enää koskaan asennettu. Muut testatut, ja vedetään lopussa tuotantolinjan: Nämä pankit loppuun ketjun viimeinen laadunvarmistus, kirjoita kaikki uudet sarjan moottorit tai menossa kaukana kohteisiin.

8.- moottorit kuljetetaan tehtaille Body-asennus. Samanaikaisesti, eräät osat on koneistettu, ja ei kokoamiseen käytetyt moottorit, lähetetään muiden tehtaiden moottoriyksikkö. Siellä, moottorit ja vaihteistot (jos kyseessä Renaultin Valladolidin edeten tehtaiden Mechanics Cacia (Portugali) ja Sevillan voidaan koota muodostamaan ajoneuvon.

9. Samanaikaisesti tuotantoa moottoreiden alkaa valmistettaessa osia, jotka muodostavat kehon. Vuonna puristimet Cupping osasto, puhdas melu tulee ulos tuppi Captur, kuka olisi uskonut, kilometrikorvaus teräskäämit. Robotit osien leikkaamiseksi ja pinotaan odottavat muottiin.

10.- saapua ohutlevyosien lehdistölle, yksi koneessa, jossa teräs valetaan yhtä helposti haarukalla se on rajattu mäskiä. Täällä suuremmat kappaleet, jotka liittyvät pienten ja muodostavat luuranko auton tehdään.

11. Aloita Liittymällä tähän kolmiulotteinen palapeli, Ensinnäkin rakentamisen perusrakenteen: ruutuun. Hän lisätään liikkuvia osia, huppu, ovet, takaluukku ja tietenkin evät. Captur ovat muovia, joten aikaisemmin on lämpömuovattu, kuten puskurit, suojaus ... ovat hitsausrobotti vastuussa tästä teräsasennukset klo tanssi, jossa ei ole mitään liikettä ilman syytä. Että vaikka levyosat helppous, jolla paperiarkki käsitellään liikkua.

12. Kun unionin elin, geometers mukana varmistaa, että kaikki on missä pitääkin, että välykset laatikon vastaavat säännökset: vastaavasti.

13. Runko on rasva, pestään ja soveltaa ruostesuojauksesta käänteinen upottaa elimen kylpyyn elektrolyysin: este sinkki suojaa terästä korroosiolta. kitillä, elastomeeriä varmistaa kokoonpanon välillä ohutlevyosia ja estää myös veden kohdistuneen jännityksen. Myös ääntä vaimentava.

Niin auto on valmistettu14. elin kulkee Kuuba ja kataforeesilla Se on maalattu. Se on myös lakattu ja jälkeen näitä sovelluksia, vaha, että samoin kuin edellisissä vaiheissa, yksi vaihe edellyttää uunin stabiloitava tulee.

15.- ovet, purkaa: on rinnakkainen ja riippumaton moottoreiden, leikata, lasi .... He eivät tapaa muualle elimistöön lopulliseen kokoonpanoon.

16.- elin siirtyy tuotantolinja. Saat kohteita sisällä. Vanhoista, kojelautaan. Vyöt, weatherstrip, johdot, sähköiset komponentit, leikata jne seurata. maksimi, vaihe on jokaisen aseman tapauksessa yksi minuutti; Yövuorossa, joilla on vähemmän toimijoita kaksi. Päivällä on 225 työntekijää ketjussa.

17. Tämä edelleen, auton hanke siirtyy linjalla kahdella tavalla: joko kelkka, jota voidaan nostaa tai laskea tarpeen mukaan; tai ripustaa balancela. Kokoonpanon toiminta on edelleen määritellään kuljetusvälineen. Sieltä se on, kun työntekijät parveilivat häntä.

18.- pienemmiksi paloiksi päästä liukuhihnan laatikoissa alueelta kitting tai enciclado: Nämä laatikot, trasladas enimmäkseen tractorcillos tai kelkkoja, jotka liikkuvat usein itsenäisesti kaduilla, ryhtymään tarvittaviin ja vain niitä materiaaleja seuraavilla asemilla, jonka kautta kulkevat autoa. Kitting näillä alueilla, operaattorit reagoivat viitteitä valojen sijoittaa kukin ruutuun. Auto säveltää noin 1800 kappaletta.

Niin auto on valmistettu19.- järjestelmät huono muistutus laitteen avulla on mahdotonta asentaa: Tavoittaa kaikki kiristykset esimerkiksi turvallisuuden. Heille jokainen ruuvattu tarjoaa vääntöä, suvaitsevaisuutta ja työskentelee kulma ei pitäisi toiseen. mutta myös chekman, kunkin osan -on kymmenen he ovat tekemisissä valvonnan ja jopa siinä määrin tarpeen liikenteen mitä saatetaan tarvita. Ensisijainen tavoite on, että virhe, jos mitään, on korjattu samassa asennossa, viimeistään. "Älä hyväksy vikoja, ei aiheuta vikoja ei siedä vikoja" on mantra lausua useammin kuin kerran, koska oppaamme johtajalle tehtaan. Ja että jopa bannerit roikkuu tuotantolinjalta otsikolla, "asiakastyytyväisyys Plan." Tämä merkitsee kehä aina viestintää ja etsintä asiakkaan, mihin pitäisi huipentua sen ostajille, valmistaa, kautta kestävyys, luotettavuus, reagointikykyä ja asiakaspalvelun laadun, sopivuudesta tuotto-odotukset alkaa. Kaikkea aina 3R esittää: kurinalaisuutta, vastuullisuutta ja reagointikykyä.

20.- kanssa jo edennyt matkustamon tapahtuu liittymällä pohja, lattia on koottu toiseen tuotantolinjalla, joka käsittää moottorin, vaihteiston, akselit, kaikki ripustuselementit, jarrutus, ohjaus ... kokouksessa, jota seuraa ensimmäinen vaihe yhteyden kahden suuria paloja tapahtuu: acostaje suoritetaan suuri robotti, joka määrittelee kiinnikkeiden ja ruuvaa kaksi osaa. 87 ovat vetokoukut.

21.- paikkaa, niin monta elementtiä valmistamia toimittajat yli muutaman kilometrin päässä tehtaalta -Monet Renault Valladolid ovat Mojados-, sijaitsevat auton sisällä, kun taas peilien, kiteet ... tulevat aiottuun paikkaan. Ei vain tilauksen, mutta ei ole ruuvi päällä kiinnittää edelleen huomiota.

22.- Akut ja pyörät näkyvät tässä lopullisessa vaihe: Captur lähestyy maalialueella, jossa nesteet ovat myös täynnä, reglan ajovalot varmistaa, että yhdensuuntaisuus pyörät. Auto ottaa ensimmäiset askeleet pyörillä jotka johtavat sähköisen testin, jota seurasi toinen vedenalaisissa ja katsaus mahdolliset viat, joita valoa tunnelissa.

23. Tässä vaiheessa 2 prosenttia Captur kulkee alueen parantelutaso: 98 prosenttia on lahjoittanut tuhansia tutkimukset koko päivän, jotka on tehty sen varmistamiseksi, laatu ja valmis ajettavaksi.

24.- Kaikki yksiköt rulla muutaman metrin, jotkut jopa tehdä niin syvällisemmin piirissä vieressä kasvi; mutta yksi ja toinen päätyy pysäköity odottamassa kuljetusta, joka vie heidät jälleenmyyjä, joka määräsi heidät, joissakin tapauksissa vain kahdeksan päivää ennen: juna- ja kuorma siirretään sinne, missä asiakkaat odottavat. Tavoitteena on, että valmistamia enemmän kuin mitä aikaisemmin myyty.