30 vuotta BMW M3: viiden sukupolven myytti

BMW M3 täyttää 30BMW M3 täyttää 30BMW M3 täyttää 30BMW M3 täyttää 30

Syyskuussa 1985 aikana juhla Frankfurtin ja valmistunut pitkä ja intensiivisen testauksen istuntoja useissa vaativimmista piirit maailmassa, se esiteltiin yhteiskunnassa, joka olisi ensimmäinen esimerkki urheilun franchising, joka on tullut vasta tänään ja joka on johtanut BMW automarkkinoilla historiankirjoihin esimerkkinä urheiluhenki: BMW M3. Yli kolme vuosikymmentä on kulunut. Yli 30 vuotta, tarpeeksi aikaa BMW M3 on niittänyt vertailukohtana auton sen luokkaan, mikä se on salonkia, kuppeihin ja avoautojen Midsegment kanssa tehokkaat moottorit ja dynaaminen käyttäytyminen poikkeuksellisen tehokkaita ja erittäin tyytyväisenä ajamista.

BMW M GmbH sitten BMW Motorsport GmbH -a yritys keskittyi yksinomaan urheilun Kilpailu-, sai tehtäväkseen kehittää ajoneuvoa, joka ei ainoastaan Hänen täytyi tulla tehokkain ja urheilullinen malli BMW 3-sarjan. Todettiin myös, poikkeuksellisesti ajoneuvo kilpailutilanne eri vakioautojen sarjassa, joita on järjestetty eri maissa. Voit tehdä tämän, niiden on täytettävä vaatimukset, jotka koskevat A-ryhmän, pakottaen valmistaa ja myydä vähintään 5000 yksikköä.

mutta ensimmäinen BMW M3 E30 koodin, ylitti kaikki odotukset, kaupalliset ja urheilu. Sekä kilpailussa, jolloin BMW M3 Group on maailman menestyksekkäin vakioautoluokat, ja käytettäväksi vuorokausiliikenne on osoituksena saavuttaen 17970 kappaletta myyty yli kaupallista elämää. Mitä, varmasti kukaan voisi kuvitella tuolloin, on että 30 vuoden kuluttua syntymästä, BMW M3 ja olemaan paitsi viitesegmenttiin, mutta legendaarinen auto, kulttimaineen fanien keskuudessa ja viite lajissaan teillä ja piirit.

BMW M3 E30

BMW M3Historia BMW M3 alkoi kesällä 1985, kun tietoja mallin, joka oli tarkoitus tulla alkoi ilmestyä 3rd nopein ja urheilullinen BMW -sarjan tähän mennessä. Ensimmäisen tietojen ja hämmästyttäviä A 200 hv moottori, jossa suurin nopeus on yli 230 km / h ja kiihtyvyys 0-100 km / h vain 6,7 sekuntia. Kuitenkin hän vietti yli vuosi ennen kuin se pantiin myyntiin. Sen moottori oli suunnitellut sama joukkue, joka teki ajaa joka johti voittoon Nelson Piquet MM Formula 1 vuonna 1983. Molemmat oli kehitetty pohjalta nelisylinterinen moottori 2000 cm3 voidaan valmistaa suurina sarjoina ja myös jaettu lohko. Päätös valita lohkon neljä sylinteriä, eikä yksi kuudesta jo olemassa BMW 3-sarjan vuodesta 1977, tuli halu säästää painoa ja saada lyhyt ja pystyy pyörimään kampiakselin suurella nopeudella ilman tuottaa ongelmia värähtely. Runkoon BMW M3 sai hienostuneen aerodynaaminen työtä, jonka hän oli näkyvissä runsaalla takaspoileri auttaa saamaan kirkkaan Cx 0,33. Valuutta BMW M3 osoitettiin sisällyttäminen katalyyttisysteemin pakokaasun, ole pakollista tuolloin jo enteili syvällinen kiinnostus BMW: lle huolta ympäristöstä. Ylimääräinen tehokkuus koko se nimettiin uudelleen ja saavutetaan keskimääräinen kulutus luku, joka oli pienempi kuin 9 l / 100 km, sopimatonta ajoneuvon tällaisia ​​poikkeuksellisia ominaisuuksia tuolloin.

BMW M3 E36

BMW M3 toisen sukupolven BMW M3 ilmestyi 1992 ja tässä tapauksessa, jotka ovat vastuussa sen suunnitteluun pois äärimmäisestä kilpailun muodot ajoneuvojen valitsemalla tyylikkäästi, ilman räikeä muotoja, mutta varustettu tehokkaalla moottorilla. Tässä tilaisuudessa, BMW päätti vapauttaa kuusisylinterinen moottori M3, uppouma on 3 litraa. Tämän seurauksena moottori BMW M3, toisen sukupolven sisäisesti kutsutaan E36, Hän antoi luku maksimiteho lähes 50 prosenttia suurempi kuin edeltäjänsä. Se tuotti 286 hv, ja vääntöä 32.7 mkg saatavilla 3600 rpm, viitaten välillä ilmakehän korkean suorituskyvyn moottorit, koska BMW hylkäsi ajatuksen ahtaa M3. Itse asiassa tuolloin mitään muuta saatavilla vapaasti hengittävä moottori niin korkeita nimenomaista valtuutusta, jonka tuotoista yli 95 hv litrassa iskutilavuus. Sen ominaisuudet olivat kirkkaampia kuin sen edeltäjä, jossa kiihtyvyys 0-100 km / h 6 sekuntia ja huippunopeus on 250 km / h. Jälkimmäinen luku on vapaaehtoisesti rajoittaa tuomalla elektroninen ohjaus. Huolimatta merkittävä kasvu suorituskyvyn ja painon, Polttoaineen kulutus tuskin kasvoi verrattuna ensimmäisen sukupolven BMW M3, seisoo 9,1l / 100 km. Koko elinkaaren tämän BMW M3 E36 ilmestyi ensimmäisen kerran, eri versioita elinten, erityisesti cabriolet variantit ja neliovinen sedan.

BMW M3 E46

BMW M3lokakuussa 2000 BMW esitteli kolmannen sukupolven sen M3. Poispäin toisesta päästä suunnittelun, hän kääntyi kuitenkin jatkaa aggressiivista kuvan, varsinkin edessä alueella. kanssa uusi kuuden sylinterin 3246 cm3, BMW M3 BMW siirretään korkean kiertävä käsite, jota käytettiin kaavan 1, vaikka asianmukaisesti sovitettu auton, joka ajoi teillä liikenteelle. Jälleen käytön välttäminen turboahtimen, maksimitehon aikaan epätavallisen luku sen segmentin: 343 hv on 7900 rpm ja vääntö 37 mkg enintään 4900 kierrosta, joka mahdollisti tämän BMW M3 1570 kiloa kiihtyy 0-100 km / h 5,2 sekunnissa. Lisäksi kapasiteettia kierrosluvuilla oli mahtava, voi saavuttaa 8000 rpm, jotain epätavallista autoissa matkailukäyttöön. Dynaaminen käyttäytyminen hankittu tämän sukupolven BMW M3 ylimmän tason, kun yhdistetään mekaanisten elementtien dynaaminen vakaus järjestelmä. Rajoitetun tasauspyörästön on aina ollut osa vakiovarustukseen kaikkien BMW M autoja. mutta kolmannen sukupolven BMW M3, Se on kehittänyt uuden sarjan mahdollistaa lukitus Taaraus välillä 0 ja 100% riippuen olosuhteista, sen sijaan, että yhden kiinteän, kuten ennen.

BMW M3 E92

BMW M3että Kesällä 2007 esiteltiin neljännen erän BMW M3 perhe, täysin uusi malli debyytti ponneaineeseen 4000 cm3 V8 kykenee tuottamaan 420 hevosvoimaa 8300 rpm, tuottaa vääntöä 41 MKG klo 3900 rpm. Tämän tason valtaa saatavilla takapyörien voi nopeuttaa 0-100km / h 4,8 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeus 250 km / h, rajoittaa vapaaehtoisesti valmistajan. Vaikka tämä moottori oli kaksi sylinteriä, rakenteen ansiosta lohkon alumiiniseoksesta ja piin on käytetty, Tämä V8 on noin 15 kiloa kevyempi kuin kuusisylinterinen moottori BMW M3 E46. Kuten jälkimmäinen, uusi BMW M3 V8 hyötyy käytöstä kaksinkertaisen VANOS järjestelmä Muuttuvan ajoituksen kulmien toiminnan neljä nokka-akselit, mikä johtaa erityisen progressiivinen voima toimitus. BMW M3 jaettu hyvin vähän elementtejä kehonsa kanssa BMW 3-sarjan E92 ajasta. Vain ovet, bootlid, ikkunat, ajovalot ja takavalot olivat yleisiä molemmissa. Kaikki muut kehon osien olivat ominaisia ​​BMW M3. Etupuskurin muotoilu isolla ilmanottoaukot jäähdytykseen, vastasi kasvaneeseen kysyntään moottorin, joten oli välttämätöntä luopua sumussa. Pyrkimys lisätä jäykkyyttä ja vähentää painoluokkaan, Lähes kaikki osat etupään BMW M3 E92 ovat alumiini. Viiden taka-akseli on täysin uusi, ja alumiini, paitsi yksi varsi, niin että vähennetään sen paino 2,5 kiloa verrattuna BMW 3-sarjan Coupé.

BMW M3 F30

BMW M3Tässä luvussa sarjassa BMW M3 Loppuvuonna 2013. Se oli ensimmäinen kerta esitetty samaan aikaan variantti, jossa on neljä-oven rungon ja coupe. Tässä tapauksessa versio kaksiovinen elin, seuraava logiikka nimetä uusia BMW mallit, nimeksi BMW M4 Coupe, joka korvasi vasemmalle BMW M3 E92 Coupé, sillä BMW M3 tullut nimi neliovinen sedan elin. Uuden F80 BMW M3 nousee uuden konseptin kanssa ottamalla käyttöön kuusi-sylinterinen moottori mukaisesti M TwinPower turboahdin. Uuden moottorin palauttaa työntövoimalaitteet kuusisylinterinen ja on päässyt 7600 rpm. Kanssa, joka yhdistää kahden maailman parhaat puolet: moottorina kiertämällä suurella nopeudella, vastaa välittömästi kaasupolkimen. Lisäksi ansiosta ahtimen tekniikka, teho toimitus on lineaarinen laajalla nopeusalueella, kuten on vääntömomentti, joka saavuttaa piikin vasta 1850 kierrosta ja pysyy vakiona jopa 5500 rpm . Maksimiteho 431 hv 7300 rpm ja 5500, tulossa tehokkain BMW M3 koskaan. Suurin vääntömomentti saavuttaa 56 MKG, kasvoi 40% käytettävissä olevista edeltäjänsä. Varustettu vapaaehtoinen valinta muuttuu M DKG, jossa kaksi kytkintä, uusi BMW M3 sedan voi nopeuttaa 0-100km / h 4,1 sekunnissa. Huippunopeus on elektronisesti rajoitettu 280 km / h, jos lisävarusteena saatava kuljettajan Package. Keskimääräinen kulutus ja päästöt BMW M3 F80 ovat vähentyneet yli 25% verrattuna edeltäjäänsä, standardoida luku 8,3l / 100k.

Saatat myös olla kiinnostunut

Vertailu: BMW M3 vs BMW I8 DKG

Vertailu: Audi RS5 vs BMW M4

Yhteyshenkilö: BMW M3-M4, urheilu aktivoitu

30 vuotta on BMW M5