Erityiset Halloween 2017: pirun autot, pelottava …

Halloween 2017, hemmetin autojaHalloween 2017, hemmetin autojaHalloween 2017, hemmetin autojaHalloween 2017, hemmetin autoja

Halloween todella on vain yksi vuosi, mutta on olemassa autoja, jotka näyttävät elää 365 päivää vuodessa. Autoteollisuuden maailma on täynnä ajoneuvojen, syystä tai toisesta, pelottava, hyvin omistajilleen, joko tuotemerkkejä tai potentiaalisia ostajia. Tarkistamme silmiinpistävin kaikkien aikojen pirun auton.

Autot päättyi omistajilleen

Kaikessa hyvässä Halloween-iltana sinun täytyy olla jotain tarinaa jotain tai joku systemaattisesti päättyi hänen lähimpien yhteistyökumppaneitaan. Joten, jos olet kutsuttu juhliin ja haluat pelotella jotakuta, Käynnistä DVD "Duel" ja sitten kertoo yksi näistä autoista.

Porsche 550 Spyder RS On epäilemättä kuuluisin auto tässä luettelossa. Emmekä voi sanoa, että ei ansaitse sitä. Voimme sanoa, että tämä kaunis urheilua ei ollut tyytyväinen olemiseen päähenkilö kuoleman James Dean, mutta myös hän mursi jalkansa ja solisluu hänen toverinsa. "Little Bastard", kuten hän kutsui Dean, teki merkittäviä tuhoa ansaita adjektiivia "hiton auton."

Porsche James Dean

Ja se on, että jo työpajassa George Barris, Sitten valmentaja auton kilpailu, ajoneuvo vapautuu köyttä joka sidottiin ja hän rikkoi molemmat jalat mekaanikko. Sen jälkeen kaksi pyörien valittiin uudelleen käytetty kilpa-auto ja ne puhkeavat heti, aiheuttaen fortissimo onnettomuus jätti kuljettaja koomassa. Pahempi kohtalo oli kaksi muuta kuljettajia, jotka olivat asennettu siirto- ja moottorin Porsche 550 RS Spyder vitun ajoneuvoissaan. Molemmat kuoli tapaturmaisesti kilpailun aikana ja lopuksi kuljettaja auton tapettiin myös törmäyksessä trukin kuljettaa romuttamisesta harvoja kappaletta auton.

Graef Und Stift Se on kyseenalainen kunnia todistamassa poikkeus historiassa. Francisco Fernando of Hapsburg ja Sophia Hohenberg, Itävallan arkkiherttua, He kärsivät hyökkäys matkoilla tämän auton, mikä motivoi alussa sodan, joka kesti neljä vuotta 1914 1918. Tuntuuko tutulta? Kyllä, se on Suuren sodan, ensimmäisen maailmansodan.

Archdukes tapettiin kylmäverisesti pyssymies, joten auto ei vaurioitunut, ja vuosien mittaan on kulunut kädestä käteen. Muuten, Kolme kuollut joukossa kolme omistajien. Ensimmäiset kaksi kuoli auto-onnettomuuksissa, joissa auto oli vahingoittumaton ja viimeinen, teki itsemurhan pian hankit ajoneuvon.

Bugatti

Omistajaa viimeisen vaunun tätä listaa myös tunnistettava nimi autoteollisuuden maailmassa. Ettore Bugatti oli huono yö aamuyöllä 10 elokuu 1939. Se päivä oli menossa yrittää kymmenkunta prototyypit seuraavan urheilua ja unta, että hänen poikansa kyytiin Bugatti tyyppi 57C IX Hän kärsi onnettomuudessa, joka päättyi hänen elämänsä. Pomo ei epäröinyt ja seuraavana päivänä antoi vauva perheen numeron XI. Kuitenkin Ettore yritykset jäivät epäonnistunut, koska hänen sauva oli väistää postinkantaja keskellä testin ja epäonni vei hänet kaataa auton puuksi, kuolee itse teossa.

Hyökkäsivät autonsa yritykset

Joskus liian kevyesti ylitämme joitakin konservatiivisia merkkejä. Ja nähdä, missä me meidän on tunnustettava, että riski on autoteollisuuden maailma on otettava asiaa selväksi vaarantamisen välttämiseksi yrityksen kirjanpitoa.

Niistä pilalla autojen omilla tuotemerkeillään löysi Peugeot 1007, kaupunkien vallankumoukselliset joka olevinaan mahdollisimman tehokasta pienissä tiloissa ansiosta liukuovet, erittäin kätevä pysäköinti paristojen tai pysäköintipaikkaa. Kuitenkin julkisen pitäisi ymmärtää filosofian ja Ranskan He menettivät yhteensä 2000 miljoonaa euroa hankkeeseen.

Peugeot 1007

Useimmat kertaa, kun auto on trumps paljon syyttää estetiikkaa, mutta tässä tapauksessa voimme ei lue tätä epäonnistuminen Volkswagen Phaeton. Saksalaiset halusivat markkinoida ylellisyyttä sedan, joka teki sävy arvostettuja tuotemerkkejä kuten Audi, BMW ja Mercedes. Kuitenkin niiden maanmiehensä jo oli tehnyt nimi markkinoilla ja Volkswagen oli juuri saapunut. Uhkapeliä joka epäonnistui ja Volkswagen ei menettää jopa 28000 euroa jokaista myyntiä Phaeton. Ja että alusta käytti Bentley Continental.

Vaikka jos on kaksi autoa väärinymmärretty yleisölle ja jotka edustivat kova isku brändi, nämä ovat Renault Vel Satis ja Avantime Renault. Ehkä nimenä toinen sanoo, molemmat mallit olivat liian moderneja sen aikaa. Ranskan vaarassa uuden linjan paljon niiden mallien mutta kun Mégane voittanut, sitoutumisensa premium-segmentissä mpvs hajosi.

Renault Vel Satis myyty kahdeksassa vuodessa samoissa yksiköissä edellyttäen, että ensimmäisenä vuonna ja Renault Avantime, innovatiivinen minibussilla joka hallitsi lasin ja oli vain kaksi suurta ovea päästä sisälle, juuri hän saattaa kaduilla 8557 yksikköä. Tulos, kuten voitte kuvitella, oli suuri tappioita Renault.

Fiat Multipla

Autot tuhotuksi hyvä maku

Puhuimme autoja päättyneellä niiden omistajat, autoja sitoneet yritykset ... ja me ei osannut mainitsematta autoja, jotka yrittivät vastaan ​​hyvä maku ja suurelle yleisölle.

Miten se voisi olla toisin, Fiat Multipla miehittää merkittävä asema tässä luettelossa. Se on lähes määritelmä "ruma auto" par excellence. Vaikka Euroopassa ei ollut huono isäntä ja Italiassa voi sanoa, että oli jonkin verran menestystä Espanjassa se oli täydellinen epäonnistuminen. Ehkä yleisö on sokaissut että sammakko muotoiset etu- ja anna hänen nähdä hänen erinomaisia ​​ominaisuuksia liveability, erityisesti niiden läsnäolo kolme etuistuinten.

Toinen uudempi malli niistä "en tiedä missä kiinni" on Nissan Cube. Suunniteltu erityisesti Japanin julkinen, Nissan oli ehkä liian optimistinen eikä ymmärrä Aasian maku on hyvin erilainen kuin Euroopan, jossa myynti oli melko huomaamaton. Jälleen tilava ja käytännön sisätilat ei ole vakuuttunut ostajille, jotka oli tarkoitus käsitellä päivittäin kera puoli yhdistettiin takaikkuna, taka ja etu kauhea joka ei auttanut muu auto.

Seat Toledo

Lopuksi puhuimme enimmäkseen ulkomaisia ​​autoja, mutta meidän täytyy nähdä palkin omassa silmässä ja kasvot toinen epäonnistuminen myynnin ja estetiikkaa. Istuin 2005 yllättynyt Vaarana oli yhtä uuden sukupolven Toledo keskuudessa yleisiä ajurit sen käytännöllisyys. Kuitenkin Istuin ei johdu hänestä tunnu riskialtista tarpeeksi uusi kuva sen Toledo ja käyttöön linja "Exclusive", joka oli sen tärkein vetonaula, jos voit kutsua sitä "kannustin" kaksivärinen runko harmaa ja musta tai jopa riskialttiimpia, harmaa ja viininpunainen. Oletko koskaan nähnyt kadulla? Joka antaa sinulle käsityksen "menestys" tällä versiolla.

Saatat myös olla kiinnostunut:

15 autoja, jotka eivät täytä myyntiä odotuksia vuonna 2016

End tuotannon Volkswagen Phaeton ... ja muista vioista

Rumin autoja maailmassa ovat ...