Nissan lanseeraa asiakaslupaus

Nissan lanseeraa asiakaslupaus

Lisää avoimuutta ja parempaa hintoja on perusta, jonka uusi sitoumus perustuu Nissan "lupaus Asiakas". Uusi aloite on käynnistetty kaikkialla Euroopassa, ja se sisältää peruskorjaus 2500 jälleenmyyjille Tuotemerkki, 450 lopussa maaliskuun 2016 ja loput joiden määräaika on 2018. Tässä suhteessa Nissan Espanjassa on jo otettu uusi kuva ja filosofia myyntiin 22 keskuksissa.

Ajatus muuttamassa myyntipisteistä perustuu olettamukseen, että tänään asiakas pelkässä alustassa vierailu luvanhaltija kerran ennen ostamista auto, verrattuna viisi käyntiä vuosikymmen sitten. Se paljastaa, että on tärkeää nyt sitten hankkii showroom valmistajille.

viiden kohdan asiakaslupaus Nissan Niihin kuuluvat:

1 Asiakaspalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa kautta maksuton kontakti: 900118119.

2-Nissan Assistance elämän. Iästä riippumatta ajoneuvon Nissan tarjoaa vuoden vapaa tiepalvelun, 24 tuntia joka päivä ympäri vuoden, kun olet tehnyt määräaikaishuolto sitä ja kun takuuaika.

3-Tasoitusvaraus palvelumaksut. Varmistaaksemme parhaan vastineen rahalle, budjetit tehdä jokainen työpaja ja sisältävät yksinoikeus käyttää Nissan osien enintään säde on 10 km: n päässä kaikilta kauppiailta tai myymälän merkin tasoittua.

4-Free Vehicle Check. Ennen muita mahdollisia vapaa auton lääkärintarkastus tapahtuu.

5-Free ilmainen auto. Kaikista palveluista, sinun on täysin ilmainen kohteliaasti auton.