Maailma Camper, hyötyajoneuvojen ja vapaa

Maailma Camper, hyötyajoneuvojen ja vapaaMaailma Camper, hyötyajoneuvojen ja vapaaMaailma Camper, hyötyajoneuvojen ja vapaaMaailma Camper, hyötyajoneuvojen ja vapaa

Näinä kriisiaikoina, että emme ole parhaiten edistävän liiketoiminnan laajentamiseen hyötyajoneuvojen varten vapaa-ns Camper- vaiheessa; Mutta kuten noidat, "jos jokin Hayles." kuitenkin nykyinen tarjous on melko yhdenmukaisia ​​mallia Camper ja ostajilla kourallinen ajoneuvoja valita; asia, joka, kuten aina, riippuu siitä, kuinka paksu ovat salkun.

Täällä malleja tehdyt muutokset periaatteessa vaikuta tilat ja laitteet, jotka ovat mukana sisälle; kun ulkoisesti ajoneuvot sisällyttää vain merkittävät muutokset, jotka muuttavat niiden ulkonäköä tai mitat suhteessa tavanomaiseen versio.

Tämä osio hyötyajoneuvojen viihde löydämme kaksi "toimintalinjaa." Ensimmäisessä kirjoita versiot tehty "lähteellä" ajoneuvojen valmistajat itse ja toisessa löytäisimme malleille, jotka ovat käyneet läpi käsissä erikoistuneiden prosessorien korinvalmistajien.

nuoremmat

Maailma Camper, hyötyajoneuvojen ja vapaaCamper tarjous alkaa pieni formaatti versiot suoritettava ajoneuvoilla segmenttiin FurgoVan ja se ulottuu variantteja, jopa 3500 kg ja sekä suljettuja ohjaamon alustan; puhumattakaan korkeampi voima telineet käytetään suorittamaan matkailuautot. Ensimmäisessä tapauksessa meillä on vapaa vaihtoehto Volkswagen Caddy Tramper; joka voidaan toimittaa normaali tai Maxi telineeseen. Tämä malli, joka on ainutlaatuinen tällä segmentillä, ylläpitää perinteisen ulkoasun ja Se jää sisälle viisi paikkaa jolloin sen käyttö päivittäin autoa.

Kääntöpuolella on ulosvedettävä sänky että kun kaikki istuimet kääntää, mahtuu kaksi aikuista ja lohtua. Niistä trousseau saataville paikkaan verhot kaikkiin ikkunoihin ne toimitetaan; kokoontaitettava pöytä ja tuolit; Eri kangas laukut tallettaa tavallista esineellä

Sanomattakin on selvää, kokonsa se ei ole mahdollista saada liesi tai jääkaappi kiinteä, mutta jos se on mahdollista rakentaa mobiili tyyppinen, että kun ajoneuvo on pysähtynyt voidaan sijoittaa eräänlainen teltta, joka sopii takaluukun Tramper ja mahdollistaa merkittävästi laajentaa käyttökelpoista tilaa.

Te Kaliforniassa ja Marco Polo

Segmentillä pakettiautojen enintään 2,8 tonnia ehdokaslistaa laajenee hieman, vaikka Jää Volkswagen hyötyajoneuvot -jolla on pitkät perinteet tässä segmentoidaan joka johtaa ylivoimaisesti tarjontaa ajoneuvojen eri versioita saatavilla Kalifornian sarja. Valikoima tekee saatavilla perus loppuun, johon kuuluu vain sänky muunnettavissa paikkaa; täysillä löydämme pop-up katto jossa seisoo kerrossänky ja keittiö, jossa on kaksi poltinta, jääkaappi-pakastin tai lämmitys.

Samankaltaista säännöstä, joka syötetään toiseen malliin, johon viitataan tässä segmentissä -the mercedes Marco napa- tehty perusteella Vito / Viano alusta. Vaikka Kaliforniassa ja Marco Polo ovat suosituimpia ja yhdistelty tässä segmentissä kaupallisten vaihtoehtojen Asuntoauto tämä muunnos voidaan myös suorittaa Nissan Primastar, Vivaro tai Renault Trafic.

Samaan aikaan, kahlaamo Se on tarjonnut viime aikoina vapaa ajoneuvo lyhyt runko ja katto korkealla transit, markkinoidaan nimellä Nugget.

size Matters

Maailma Camper, hyötyajoneuvojen ja vapaaKun puhumme vapaa ajoneuvojen tulo meidän on tunnustettava, että koko on tärkeä tekijä. Noin 3,5 tonnia pakettiautojen löydämme jostakin täydennetä Camper erikoistuneiden korinvalmistajat; koska aloitusmuotoa tarjoavat erilaisia ​​palveluja ja laitteita käsittämätöntä muissa segmenteissä.

Tällöin koko antaa meille mahdollisuuden olla täydellisempi laitteiden ja erityisesti wc koppi -Kun kemiallinen wc ja pieni suihku-; erittäin tärkeää itsenäisyyttä ja riippumattomuutta, joka tarjoaa auton matkustajille elementti. Kuten tavallista jakoa löydämme jääkaappi ja pakastin on vähintään 100 litraa; keittiö kolme uunit, eri jakaumat vuodepaikkaa, sekä kiinteiden että muunnettavissa; kaapit, jne

Ottaen huomioon sen muoto näissä malleissa on myös lisännyt kaikkia sen tuomia etuja; koska heillä on vesisäiliöiden kapasiteetiltaan suurempiin. Tällainen muutettu alustan löytyy Fiat Ducato, Mercedes Sprinter; Peugeot Boxer, jne.


Maailma asuntoautot

Ulkopuolella ja panorama Camper ajoneuvojen matkailuautot olisi täydellinen tarjous hyötyajoneuvo viihdettä; vaikka tässä tapauksessa se on carrozados telineissä voi nousta jopa 6500 kg puikko- ja missä olemme tuotteita kaikista merkeistä. Tällöin moottori suorituskyky; valmiuksia ja laitteet tasot aina tarpeiden perusteella ja käyttäjän asetukset.

Ensimmäisessä lohkossa olisimme löytää ne RV suoritetaan telineet MMA 3,5 tonnia, mikä on se etu, että kuljettaa kortti B; menossa täältä toiseen maailmaan trukin tarvitaan lupa.

Tarjoamia mahdollisuuksia näiden ajoneuvojen, sekä kapasiteetin ja henkilöstön ja laitteet, Heillä on raja omistushaluinen "power" ostaja; ja sen lahjoitusvarat voimme sisällyttää kaikki herkut, että nykyiset elektroniikan ja tietoliikenteen antavat meille.

emissiokurssi

Maailma Camper, hyötyajoneuvojen ja vapaaToisin kuin voisi olettaa aluksi, Camper mallit ovat verrattain kalliimpia kuin matkailuauton kuin "perus" version Camper on hinta voi olla noin 45000 euroa; jota voidaan laajentaa jopa 70000 euroa, jos valitsemme moottori noin 180 hv, neliveto ja automaattivaihteisto.

kun taas hieman yli 45000 euroa on nyt mahdollista saada uusi matkailuauto, ole kovin suuri, mutta kaiken tarvittavan olla omavarainen, ja 70000 euroa voi olla omistajia "laite" ensiluokkaista laitteita. Kuten aina se on ostaja, joka pitää mitata haluaa ja tarvitsee ja valita vaihtoehto, joka sopii sinulle.