Kaikkein “mainonnalla musta autoja,

Musta autoja, enemmän'publicitarios'

Päättäessään ostaa auton, mainonta vaikuttaa, tämä on selvää. Joka kerta kun kääntää digitaalisen median, jotta tietää tuotteen ja ilmoittaa meille, vihdoin ymmärtää osto jälleenmyyntisopimuksen, ja mainostajat ovat siirtymässä luoda Internet kampanjoita. Mutta he onnistuvat? Amerikkalaisen rakettipolttoaineen, joka on omistettu hallintaan mainoskampanjoita ja tutkimaan, mitä on ihanteellinen kunkin kampanjan yleisön (juuri asennettu Espanjassa), on avaimet mitä tarvitaan verkkomainonnan menestys. Sillä se on analysoinut tulokset 7500 digitaalisen mainonnan mainoksia autoista käsitellään syys-marraskuussa 2013.

Miten on online-ostosten?

74 prosenttia Internetin käyttäjistä sanovat "aina" tutkii verkkoon ennen ostamista uuden ajoneuvon. Useimmat käyttäjät (96%) suorittaa kyselyn tietokoneeseen tai kannettavaan, ja hieman alle kolmasosa yksi tabletti (30%) tai älypuhelimella (28%) on tarjolla. Lähes kaikki alkaa tehdä ensimmäiset askeleet vähintään viisi kuukautta ennen varsinaista osto (51%); 21% 3-4 kuukautta; 22%, yhden tai kahden kuukauden aikana; ja vain 6% alkaa tutkia vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin.

Viime viikolla ennen ostoa on tärkein lisäämään myyntiä, ja että 59 prosenttia Internetin käyttäjät usein vähentää valinnan yhtenäisen mallin aikaa. Näinä päivinä, mainostajien pitäisi keskittyä vahvistamaan markkinointiponnistelujaan jalansijaa ja kaadu yleensä hinnalla ja asetuksia. Ostajille, jotka harkitsevat useamman kuin yhden ajoneuvon, on tärkeää houkutella huomiota kriteerien, kuten tehokkuus ja turvallisuus.

Mitkä ovat menestyksen avaimia?

Mukaan laatimasta luettelosta rakettipolttoaineen, nämä ovat viisi vinkkejä mainoksille autojen tehokkaampaa:

1-Tärkein hinta tarjouksesta. Mainokset esitetty hinta ja eivät sisälly myynninedistämistarjoukset ovat ne, jotka toimivat parhaiten.

2-Valitse musta tai valkoinen tausta.

3-Tärkeintä on auto, ei ihmisiä. Ad tehokkuus lisääntyy, kun näytetään kuvia ajoneuvojen ja vain ihmisten hyödyksi, kun ne näkyvät vieressä auton.

4-Hän puhuu luotettavuutta ja todistettu menestys. Turvaviestit, luotettavuus ja palkinnoista ovat tehokkaimpia välineitä.

5-Avulla käyttäjä voi luoda oman mallin. Tarjoaminen Internetin käyttäjälle mahdollisuuden asettaa oman auton, mukaan lukien ylimääräiset kohteita sopivaksi katsomallaan tavalla ja valvoa hinta onnistuu houkutella paljon huomiota mainoskampanjan.

Kun ajattelee autoista, mikä merkki ensin tulee mieleen?

Toyota ja kahlaamo hallitsevat mielissä Internetin käyttäjien, ehkä siksi kampanjoitaan ovat tehneet enemmän vaikutuksen mahdollisille ostajille. Niiden jälkeen, jotta, opel ja ritsa.

Ja kun he ajattelevat premium merkki?

Koska se on lexus tässä tapauksessa kissa veteen kestää. seuraajaa BMW, Cadillac, mercedes ja audi.