DGT: “Onnettomuudet ovat vältettävissä”

DGT: Euroopan unioni tarjoaa tieturvallisuutta yhteinen velvollisuus, eli sitoumus, joka on hankittava koko yhteiskunnalle.

Siksi DGT on ilmoittanut, että sen tärkein toimintasuunnitelmat lyhyellä aikavälillä on keskittynyt luomaan pelotteet kuljettajille huonoja ajotavasta. Navarro totesi, että tähän mennessä, sen toiminta-alalla on ollut kampanjoita alkometrillä asettava pakolliseksi turvavyön käytön, rangaista nopeus ja yritä uudelleen kouluttaa ryhmän rikoksenuusijoita.

Keskipitkällä aikavälillä, DGT aikoo olla toimintasuunnitelma paikallistasolla, johon kansalaisyhteiskunta "onnettomuuksia ei hintansa käyttää autoa, mutta ne ovat ehkäistävissä."

Johtaja DGT on tehnyt nämä lausunnot UAN -päivänä järjestetään tänä keskiviikkona vakuutusyhtiö Liberty Seguros.

Tänä päivänä on ollut erilaisia ​​tutkimuksia, tutkimusta ja parannuksia tieliikenneturvallisuuden laskien lukuisia asiantuntijoita.

Francisco Toledo, varajohtaja tutkimuslaitos Liikenne ja tieturvallisuus yliopistossa Valencian (INTRAS) sanoi, että "Ainoa Rokote liikenneonnettomuudet on oltava hyvät liikenneturvallisuuskasvatus". Tämä tarkoittaa välittää lapsille arvojen kunnioittamisen liikennesääntöjä. Toledo korosti, että uusien kurssien uudelleen koulutusta (kun kortti vedetään pois pistettä) yrittää vaikuttaa tunteita yksilöiden, on ymmärrettävä, että väärinkäyttö liikkuvuus voi vaikuttaa koko perheeseen.Yksi malleista, mukaan Javier Páez, yksikön päällikkö Onnettomuustutkinta ajoneuvoliikennerekisteriin University Institute for Automotive Research (INSIA), Ruotsin tapaus "Vision Zero" on edustavin, että minimoidaan vahinkosuhteissa . Ohjelmassa keskitytään ajatukseen, että "jos on hyväksyttävä, että voi olla onnettomuuksia ainakaan ne eivät voi olla tappava, ja pitäisi tuottaa vakavia vammoja, koska ihmishenkien menetyksiä ei voida hyväksyä." Tätä varten sinun täytyy työskennellä kovasti liikenneturvallisuuskasvatus suunnittelu turvatoimia autoissa ja infrastruktuuriin.Suunnitella turvallinen ympäristö, tämä päivä on halunnut esittää niin merkittävä edistysaskel suojausjärjestelmissä jalankulkijoita. Euroopassa 15% liikennekuolemista on jalankulkijoita. Tästä syystä ajoneuvojen on oltava tehokkaita turvajärjestelmiä, kuten aktiivinen konepelti, imevää puskurit tai jalankulkija ilmaisimia.Kun välitön voimaantulon virhepistettä, 1. heinäkuuta, apulaisosastopäällikkö of Standards Resources DGT Maximiliano Torres, myös se selvitti kasvatuksellinen, jonka tavoitteena on täytäntöönpanon uuden kortin.

Jälkeen saavutetut hyvät tulokset Euroopassa, Espanjassa joutuu tämän uuden toimintasuunnitelman yrittää vähentää tieliikenneonnettomuuksia.

Torres muistutti myös, että kaikki kuljettajat alkavat ottaa 12 pistettä (paitsi aloitteleville kuljettajille sekä niille, jotka ovat menettäneet ennen istutusta, joka alkaa 8 pistettä). Mukaan vakavia tai erittäin vakavia rikoksia, se rankaisee kuljettajat vie viittaa mahdollinen peruuttaminen ajokortti. Pisteitä tai palauttaa kadonneita lisenssin, kuljettajan on osallistuttava erikoiskursseja liikenneturvallisuuden tietoisuutta.