Volvo FH13-500 I-Shift kahden kytkimen, kaksinkertainen kytkin taas kuorma

Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, TurvallinenVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, TurvallinenVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, TurvallinenVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, Turvallinen

Skenaariossa kehittyneisyys tekniikka, joka hallitsee uusimman sukupolven autot, Volvo-kuorma- vain sisällyttää valikoimassa FH13 I-Shift kaksinkertainen kytkin dual Clutch.

Historiallisesti termi "Double kytkin" Se viittasi muutoksiin ei synkronoitu, seikka pakottaa vaihe kahdesti kytkin tasoittaa pyörimisnopeuden moottorin ja vaihteiston lisätä vaihdetta.

laatikko I-I Shift Dual Clutch Volvo FH13-500 sisältää kaksi kytkinlevyt ja kaksi pääakseleista samankeskinen kytkeytyvien hammaspyörien pysyvästi. Joka on aktiivinen teoksia yhdellä kytkimiä, kun taas toinen toimii yhdessä toisen ja voi esivalita seuraava nopeus etukäteen.

Tällä kertaa muutos että Volvo FH13-500 on käytännössä välitön kärsimättä vääntöä, tosiasia, joka vaikuttaa säästö polttoainetta. Tämä uusi laatikko on kolme keskeistä vaihteita Bender valikoima ja spliter jotka tulevat kaksitoista suhteet eteenpäin ja peruutusvaihde tehokasta. Viimeinen nopeus on kerrotaan tai ylivaihdetta joka edellyttää suhde lyhyempi ryhmä.

kanssa I-Shift Dual Clutch Volvo FH13-500 Se saavutetaan lähes täydellisesti annostus teho ja vääntömomentti, ja että aina mekaniikka tarjoaa palvelujaan keskeytyksettä, saavutus, jonka kehitys seuraa tiiviisti.

Tällöin I-Shift Dual Clutch Volvo FH13-500 Sitä täydentää moottorilla Volvo 500 hv D13K Euro 6 -version, valikoima päästöjä saavutetaan kiitos SCR pelkistämällä katalysaattorin suihkutusta AdBlue ja hiukkassuodatin avulla valoa kaasun kierrätys EGR Se toimii, kunnes moottori saavuttaa optimaalinen käyttölämpötila.

Volvo Truck kahden kytkimenVolvo FH13-500: moottori, yksityiskohta

D13K on lohko kuusi sylinteriä verkossa, pitkä ura, 12,8 litraa, yksiosainen sylinteri pään yläpuolinen nokka-akseli, neljä venttiilit sylinteriä kohti ja ruiskutusjärjestelmä korkean paineen sähköisen hallinnan. Tärkeimmät lisävarusteet ja jakelua ohjaavat Takarattaan. Se on varustettu moottorijarrutus Volvo VEB + tuottaa tehoa 510 hv säilyttäminen.

Niistä kiinnostavia laskuperustekoron sisällytti Volvo FH13 sinun tarvitse vastata uuteen Sähkövaihtoveturi suunta VDS (Volvo Dynamic Steering), joka moottorilla auttaa ajettaessa kiristyessä sen käsittelyn, kun ajamme matkalla. Toinen etu on, että se eristää pyörä väärinkäytösten tai karheus asfaltti.

Toisaalta, tämä traktori sisältää Globetrotter XL yhden kuljettajan. Se on suurin ohjaamo tarjoaa Volvo Trucks ja keskuudestaan ​​uutuuksia huomaavat uuden lähetyksen ohjaus neljä painiketta, jotka on asennettu kojelautaan eliminoi perinteisen Castillete sijaitsee aivan istuimen kuljettaja ratkaisu, joka parantaa sisäistä passitusta mutta jotka sen sijaan se on asema ei liian onnistunut ergonomian kannalta.

Kun kaikki nämä tilat, joita Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch esittää tasapainotettua käyttäytyminen saadaan keskinopeus 86,07 km / h ja polttoaineen kulutus 32,68 L / 100 km. Marsseja ovat porrastamalla ilman nykäyksiä ikään kuin se olisi juokseva muutos, jolloin voidaan välttää häviöt nykyisten inertia tavanomaisen automaattisen laatikoihin. Lisää toiminto EcoRoll muutos on käytettävissä vaille Vakionopeudensäädin.

Lopuksi muista, että tämä kuorma sisältää tai ESP vakausohjelmassa Vakionopeudensäädin Predictivo järjestelmän tukemille I-See, GPS: n kautta, joka voi "tunnistaa" maaston, joka siirtää ja siten valita sopivin nopeus kunkin osan energiansäästön maksimointiin.

Mitä tulee aktiivisia turvallisuusjärjestelmiä korostavat järjestelmät Ilmoitus muutoksesta uran ja eteneminen ja automaattinen hätäjarrutus.

Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch. arkki

voimansiirron

moottori

Inline kuusi, neljä venttiiliä sylinteriä kohden ja suuttimet.

päästöt

Euro 6 SCR ja EGR-järjestelmien valoa.

kulutus

32,68 L / 100 km ja 86,07 km / h

siirtymä

12800 cc

teho

500 hv 1800 rpm 1400

pari

255,1 Mkg 1000 1400 rpm

muutos

I-I Shift Dual Clutch

nopeudet

12 + 1

konsernisuhdetta

3.10: 1

JÄÄDYTYKSET

etuakseli

Parabolinen kaksi arkkia iskunvaimentimet ja vakaaja crossbows.

taka-akseli

Diapres neljä pneumaattinen ja sähköinen valvonta.

JARRUT

etuakseli

jäähdytetyt levyt

taka-akseli

jäähdytetyt levyt

moottorijarru

Sulkemalla kartio pakokaasun.

Varajarrujärjestelmä

VEB +

WEIGHTS

taara

7890 kg

MMA

40000 kg

Saatat myös olla kiinnostunut

- Megatrailer jo käytössä Espanjassa helmikuussa

- Vihreää valoa kiertoa megacamiones 600 tonnia Espanjassa

- Kuorma Bestsellerisiilin Espanjassa vuonna 2015