Automaattinen hätäjarrutus: viisi autoa, tutkimus

Hätäjarrutus. Toimiiko se?Hätäjarrutus. Toimiiko se?Hätäjarrutus. Toimiiko se?Hätäjarrutus. Toimiiko se?

Ovat tehokkaita järjestelmiä kaupungin hätäjarrutuksessa? Yritimme erilaisia ​​jalankulkijoiden suojausjärjestelmät testiradalla Boxbergissa Bosch (Saksa). Voit tehdä tämän, voimme siirtää yhden nukke muotoinen jalankulkijoiden pöydälle nopeudella määritelty polku, joka seurasi ajoneuvot testattu. Nopeus Autojen oli välillä 30 ja 50 km / h, nopeus, jolla me yleensä liikkuvat ympäri kaupunkia.

Valitsimme viisi ajoneuvoa jalankulkijoiden havaitsemista ja jarrutus hätä tarkistaa, missä määrin nämä järjestelmät ovat luotettavia kun varoitus lähestyvästä törmäyksistä tai pysähtyä ajoissa onnettomuuksien välttämiseksi. Vaikka todellinen elämä on paljon monimutkaisempi kuin skenaarioita, joita voidaan leikki nukeilla, testaus määrittää järjestelmien tehokkuutta ja tulevaisuuden näkymiä. Autonominen ajaminen on mahdotonta ilman luotettavaa jalankulkijoiden suojelun järjestelmiä. Lisäksi monimutkaiset turvajärjestelmät on pitkä olematta etuoikeus kalliita luksusautoja, ja Ne istutetaan jopa utilitaristinen.

Esimerkiksi VW Up on järjestelmä vain 330 euroa Kauppahinnan, joka analysoi ympäristön eteen ajoneuvon lasertunnistimella enintään nopeudella 30 km / h. Tämä enintään 30 km / h, koska anturi voi havaita vain kymmenen metrin päässä. Jos kuljettaja ei reagoi, VW jarrut, kuivajarrutuksen tarvittaessa.

noin Mini, paketti sisältää ajo apua 1000 euroa, myös jalankulkijoiden havaitseminen ja hätäjarrutuksen toiminto, kohteita, kuten adaptiivinen nopeuden ohjausjärjestelmä, havaitseminen liikennemerkit ja kaukovaloapu. Todellisuudessa tietysti koska kaikki nuo velhot käyttävät samoja antureita.

Hätäjarrutuksen testatuissa

Mercedes C-luokka hätäjarrutusMercedes C-Class Pre Safe Brake. 2931 euroa

Mikä se on? Jos vakava vaara onnettomuuden alue havaitaan, Pre-Safe Brake varoittaa kuljettajaa optisten ja akustisten signaalien toimia ja siten välttää onnettomuus.

testitulos. Ensimmäisessä testit Mercedes C-luokan, järjestelmä voi pitää meitä yllätys. Kokeessa suunnittelema meille oli mahdollista saada vain hyviä hidastus arvostamme Pre Turvallinen jarru joidenkin käytännössä. Ratkaisu palapelin? Mercedes yhtä tärkeänä annetaan väärien hälytysten välttämiseksi, tilan kokeilullemme, ajoneuvotietokoneet edellyttävät vähintään polkimen liikettä tai suuntaan, kuljettaja on ottanut komennon, ja toimimatta. Tavoitteena insinöörien oli, että järjestelmä laittaa hermot kuljettajan on päivittäin voimalla vääriä hälytyksiä. kuitenkin automaattijarrun ei toimi hyvin ja erittäin luotettavasti ajo vastaan ​​staattinen esteitä. Käytännössä olemme todenneet, että on harvinaista, että järjestelmä reagoi ilman syytä.

Apupaketin Plus ajo Mercedes Class C. Price

-Kaista vaihtumisen ilmaisin

-Aktiivinen vakionopeussäädin (Distronic Plus)

-Blind Spot (ainoastaan ​​PK. Taustapeili)

-Brake Assist BAS Plus ristit Wizard

-Pre-Safe (ennaltaehkäisevä järjestelmä matkustajien suojaukseen)

mini CooperMini Cooper. Ajonvakautusjärjestelmä. 1000 euroa

Mikä se on? järjestelmän Ajonvakautusjärjestelmä varoittaa mahdollisista välitöntä vaaraa. Suojauspaketti Ajonvakautusjärjestelmä on yhdistelmä perustuvien kamera, koska avustaja palkki, nopeusrajoitusta Info (indikaattori nopeusrajoitus) -järjestelmän ja varoitus ulostulopolkuun ja varoitukset törmäys ja jalankulkijoiden kanssa jarrutoiminto kaupungissa.

testitulos. 1.000 euroa Ajonvakautusjärjestelmä paketti, Mini-järjestelmä on yksi halvimpia. Useimmissa tapauksissa nopeuksilla välillä 30 ja 50 km / h, sen avulla voit vähentää nopeutta iskun tasolle, joka estäisi vakavia vammoja tosielämässä. 30 km / h, ja jossa on päällekkäisyyttä, 25 prosenttia, noin kahden metrin päässä törmäys kohdassa, se kulki 20,7 km / h ja 23 km / h Starttinopeutta 50 km / h. Ne ovat hyviä arvoja, koska ne tarkoittavat, että Mini, hidastumisen lähellä painovoiman kiihtyvyys, lakkaisi vähän ennen nukke. Kaiken kaikkiaan se on erittäin suositeltavaa järjestelmää.

Ajonvakautusjärjestelmä paketti (vain sadetunnistin ja monitoimiohjauspyörä)

-palkki avustaja

-Vakionopeussäädin perustuva kamerassa (säätelee etäisyys kulkuneuvon)

-Liikenteen signaalin havaitseminen

-Kaupunki Jarrutoiminnon (ilmoituksen ihmisten ja törmäysvaroitusvaiheen)

Subaru OutbackSubaru Outback. Näköä. Vakiona automaattinen Lineartronic

Mikä se on? Järjestelmä ajo apua, joka auttaa kuljettajaa välttämään vaaratilanteita, vähentää onnettomuuksien takia häiriötekijöitä ja väsymystä, ja tarjota entistä varmempaa ja mukava ratsastaa.

testitulos. Jälkeen testit järjestelmän näkö Subaru Outback, olemme vaikuttuneita. Subaru on ainoa kenttäkoe saavuttaa aina pysähtyä (mutta aina) kauan ennen törmäystä. Vaikuttaa melkein siltä kuin joku olisi valvoa Subaru Outback kaukaa, satelliitin kautta ja kaukosäädin. Näkökykyä järjestelmä ratkaisee kutakin tarkastusta suunnattoman asiantuntemusta. Useissa tapauksissa, Subaru pysähtyy jo ennen toista estettä valon mitataan jäljellä nopeus kahden metrin päässä esteestä. Jopa tahattomat swerving tai kansannousut jalka on kaasupolkimen testikuljettajan onnistui sekoittaa järjestelmään. Ja mikä parasta väärät hälytykset ovat uskomattoman hoikka. Outback turhaan pysäyttää vain kerran, vaikka auto oli pysähtynyt hänen eteensä oli jo tapahtunut käänne.

paketti näkö

-Pre-Crash jarrujärjestelmä

-Pre-Crash kaasusäätimellä

-Mukautuva vakionopeudensäädin

-Kaistavahti

-Boot varoitus ajoneuvo edessämme.

Volvo V60Volvo V60. Pro Brake Assist (2178 euroa)

Mikä se on? Järjestelmä Brake Assist Pro (IntelliSafe Pro) Volvo pyrkii säilyttämään turvallisen etäisyyden edellä kulkevaan ajoneuvoon tai sen varmistamiseksi, että emme liukukiskoon.

testitulos. Volvo on myös satunnaisia ​​raukeaa ajoittain, ei kaikki testit reagoi nukke, joka lähestyy, mutta se olisi pikemminkin poikkeus kuin sääntö, ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen ja mennä hieman polun kalibrointi , hätäjarrutehostin aina aktivoituu uudelleen ja varoittaa lähestyvästä törmäyksiä aikaa. Tässä tapauksessa nopeus kun auto vähentää tai lopettaa ennen este (välillä 30 km / h), tai vain kevyesti koskettaa jalankulkija polystyreeni (alkaen 50 km / h). Järjestelmä toimii myös erittäin luotettavasti, kun auto lähestyy staattinen esteitä. Suuri kypsyyttä ja kehitysvaihe apujärjestelmien Volvo nähdään myös se, että väärät hälytykset, jotka voivat ärsyttää molemmat kuljettajan päivänä, ovat hyvin ohut.

Pro-paketti jarrutusassistennti jalankulkijoiden tunnistus

-Kaistanvaihtovaroitin (LDW)

-Kuolleen kulman (BLIS)

-Mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) (DAC vain&LDW)

-Driver Alert Control (DAC)

Volkswagen Up!VW Up. Kuljettajan tukijakson Pack. 330 euroa

Mikä se on? Järjestelmä tallentaa etäisyys edessä olevaan ajoneuvoon tai pysähtynyt ajoneuvojen lasertunnistimella nopeuteen 30 km / h.

testitulos. Yksi salaisuuksista hyvä apu järjestelmien piiriin sen anturit. Kun pystyt näkemään pitkän matkan, on mahdollista reagoida kauan ennen kuin joku näkee vain kymmenen metriä ohi nenään. Suoritusarvot, kuten Pack Plus kasvaa merkittävästi pienemmällä nopeudella, se voi olla syy alhaiseen järjestelmän tehokkuuden kannalta. 30 km / h, VW silti antaa hyvän peuhata nukke, ja hänen paras tulos oli 23,6 km / h kahden metrin päässä vaikutuksia. kuitenkin jopa 25 km / h, Driver Pack toimii niin hyvin turvallinen ja luotettava, jättäen nukke pysyvän, onko se siirtymässä tai paikallaan. Se on hieno asuin- ja muita alueita.

Aja Pack Plus paketti. Paketti hätäjarrutus toiminnolla

-Kuljettajan turvatyyny ja etumatkustajalle matkustajan turvatyynyn pois

-Hätäjarrutus toiminto turvallinen kaupunki

-toiminto "kotoa" ja "kotiinpaluu"

-sadetunnistin