F1, WRC, DTM … mitä kilpailu on paras auto?

Kilpa-autot, syvällistäKilpa-autot, syvällistäKilpa-autot, syvällistäKilpa-autot, syvällistä

-muchísima- on elämää yli Formula 1, joka on tullut tärkein media painopiste moottoriurheilun Euroopassa. Olipa kilpa autojen (Kaava E, GP2, World Series, Indy Autot, F1, ...) vuonna ralliautot (WRC, ERC, kansalliset ja alueelliset mestaruuskilpailut, ...) tai auton Circuit (DTM, GT3, WTCC, Rallycross, Nascar, ...).

Kaikki kilpa ansaitsevat huomiota valtavasti erilaisia ​​tuotemerkkejä, autojen, mekaaninen tai pneumaattinen tyyppejä mukana. Nämä meteorit näyttävät suoritustaso että autoille tuskin saavuttaa, ellei se olla superauto. Aerodynamiikka, valta ja keveys On kolme yhteisiä piirteitä kaikissa meteoreja saavuttaa raapimista tuhannesosaa sylissä.

Miten he saavat kussakin luokassa? Katsomme kuusi tärkeimmistä luokat tänään: Maailmanmestaruuskilpailuihin Formula 1, ralli, Touring Car, Resistance ja Rallycross sekä Saksan Touring Car Championship (DTM).

* Formula 1: Ferrari F14-T.

Ferrari F14-T

Formula 1 on lopullinen osoitus maailman moottoriurheilun, mihin luokkaan jokainen pilotti (tai useimmat) tulevat haaveillut lapsena. Nykyinen F1 autoja on tapahtunut suuri muutos vuonna 2014 paluu mekaanisen turbo, nyt hybridi, kulkee ilmakehän turbo V8 uuden V6. Ferrari Mercedes, McLaren, Lotus, Renault, Ford, Honda, Jaguar, ... ovat joitakin merkkejä, jotka ovat olleet tai ovat edelleen läsnä Formula 1.

- mekaaninen: Turboahdettu bensiini moottori 1,6 litraa + ERS (MGU-K ja MGU-H)

- Virta (arvio): 160 hv 600 hv +

- Kiihtyvyys 0-100 km / h (noin): 2,10 sekuntia.

* Plus kohta: aerodynaamista suorituskykyä kuin mikään muu kilpa-auto.

* Heikko kohta: herkkä kaikki kosketukset raiteilleen.

* Rallin: Volkswagen Polo WRC.

Volkswagen Polo WRC

Jos Formula 1 on päällä kilpailun autoja, WRC on mitä maailmassa rallin. Taistelu on aikaa vastaan, puhdas ja kova kilpailu teillä, jotka ovat erityisen lähellä nopeaa kulkua autoja. Tällä hetkellä Citroën sen DS3, Volkswagen sen Polo, kahlaamo sen Fiesta ja Hyundai sen i20 ovat valmistajat mukana suurin show rallin planeetan.

- mekaaninen: Bensiinimoottori turbo 1,6-litrainen.

- teho: 300 hv.

- Kiihtyvyys 0-100 km / h (noin): 3 sekuntia.

* Plus kohta: monipuolisuutta täyttää kaikenlaisten maasto (asfaltti, lika, lumi, jää ...).

* Heikko kohta: korkeat kustannukset niiden edellyttämien.

* World Touring Car: Citroën C-Elysée WTCC.

Citroen C-Elysée WTCC

Kuten ralli ajoneuvoja, autoja mukana WTCC ylläpitää kuten raitiovaunu estetiikka joista ne ovat peräisin. Kyllä, 'taistelee' ovat piirin koko maailmassa. Tänä vuonna mestaruudesta on elvytetty saapuminen Citroën ja C-Elysée'ssä vaikka se on ollut erittäin. ritsa ja LADA ovat kaksi muuta valmistajat mukana WTCC tänään.

- mekaaninen: Bensiinimoottori turbo 1,6-litrainen.

- teho: 380 hv.

- Kiihtyvyys 0-100 km / h (noin): N. D.

* Plus kohta: aggressiivista ulkoasua autoja.

* Heikko kohta: ollessa etu nelivetoiset pysyy näyttäviä.

* Maailman Endurance: Toyota TS040 Hybrid LMP1.

Toyota TS040 Hybrid LMP1

Nykyään autoja korkeimman luokan World Endurance (WEC), The LMP1 ovat kehittynein niin pitkälle kuin tekniikka on huolissaan. Asetuksen mukaan kehitystä eri hybridi mekaaninen, valmistajan. Siten kolme mukana -Audi, Porsche ja Toyota- on kolme eri ratkaisuja: turbodiesel, turboahdettu bensiinin ja ilmakehän kaasun vastaavasti. Kuten F1, sen aerodynaaminen muoto edellyttäen tutki niitä hyvin nopeasti yhden askeleen käyrä.

- mekaaninen: V8 3,7 ilmakehän kaasun kytketty etuakselin, moottori generaattori etuakselille ja moottori-generaattori on kytketty lähetyksen.

- Virta (arvio): 520 hv + 420 hv.

- Kiihtyvyys 0-100 km / h: N. D.

* Plus kohta: teknologisesti kehittynyt ja erittäin tehokas.

* Heikko kohta: luotettavuus on erittäin korkea kestämään pitkiä he kohtaavat.

* Global Rallycross: Ford Fiesta ST Supercar.

Ford Fiesta ST Supercar

Ehkä maailma Rallycross on vähiten tunnettu tänään mestaruus sillä vaikka kuri on pitkään juhlittu, vasta 2014, kun tämä on julkaistu kuin FIA mestaruuden. Pääluokkaan on nimeltään superauto ja se koostuu samanlainen ralli autoja, mutta turboahdettu 2,0 litran ja 600 hevosvoiman. kilpailla suljetun piirin asfaltin ja soran, ja nopeuttaa 0-100km / h alle 2 sekuntia. Ford Fiesta, Citroën DS3, Peugeot 208, Audi A1 ja Volkswagen Polo osallistua tähän luokkaan maailmassa Rallycross.

- mekaaninen: Bensiinimoottori 2,0-litrainen turbo.

- teho: 600 hv.

- Kiihtyvyys 0-100 km / h (noin): 1,9 sekuntia.

* Plus kohta: kiihtyvyys, julma autoa.

* Heikko kohta: Mekaaninen kysyntä on korkea ja erittäin herkkä, ja uutetaan 600 hv moottori vain kaksi litraa uppouma.

* DTM: Audi RS5 DTM.

Audi RS5 DTM

Vaikka ei FIA mestaruus, DTM on luokiteltu mestaruudesta kilpa upeimmista ja tärkeiden eurooppalaisten piiri. Valtaosa kilpa tapahtuu Saksan maaperällä, mutta myös käydä muissa maissa, kuten Venäjällä, Unkarissa, Alankomaissa ja Itävallassa. Trio Saksan brändien (Audi, BMW ja Mercedes) Star erittäin voimakas auton kilpailunumero kuppeihin sedans samanlainen imagoaan ja paljon sen yhteisen alustan osat, varmistaen erittäin tiukka rodut.

- mekaaninen: vapaasti hengittävä V8-bensiinimoottori.

- Virta (arvio): 460 hv.

- Kiihtyvyys 0-100 km / h (noin): 3 sekuntia.

* Plus kohta: lähtö kaukana downforcea ja kaarreajo on erittäin nopea, on paitsi erittäin vahva.

* Heikko kohta: hyvin vähän valinnanvaraa kilpailevien mallien, on tällä hetkellä vain kolme tuotemerkkiä.