Joten uusi törmäystestissä Euro NCAP

Joten uusi törmäystestissä Euro NCAP

Lähtien vuonna 1997, Euro NCAP on ollut katalysaattori merkittävimpiä edistysaskeleita autojen turvallisuutta. Crash testaus ja arviointi protokollia muuttuu jatkuvasti, ovat tarjonneet kuluttajille tarvittavat tietoa auttaa valitsemaan ostaessaan ajoneuvon perustuu niiden turvallisuudesta.

nyt, Euro NCAP on julkaissut tiekartta 2025, itsenäisistä ajo- ja uusia teknologioita, jotka sisältävät standardin malleja päätekijät on arvioitava. asiakirja sisältää ensimmäisen teknisen kehityksen ja muutokset liikkuvuutta jossa se alkaa kokea autoteollisuuden, joten virasto on asettanut tavoitteekseen tarjota "luotettavasti selvillä" kuluttajille.

Voit tehdä tämän, Euro NCAP on korostanut, että on tärkeää te tehdä tunnetuksi hyötyjä autonomisten ajo ja samalla varmistaa sen täydessä toiminnassa. Riippumaton eurooppalainen elin on korostanut, joka haastaa ajoneuvojen valmistajille, jotta ne tarjoavat autoissaan-kaikilta segmentteihin ja kaikissa maissa mahdollisimman tekniikkaa.

Tiekartta Euro NCAP

Neuvoston puheenjohtaja Pierre Castaing sanoi, että luokitukset saama ajoneuvon turvallisuustestit ovat "keskeinen kysymys" kuluttajille tehdessään ostopäätöstä, niin että "elintärkeä" rooli euro NCAP aikoo antamaan "selkeän ja puolueeton" oppaan uusiin teknologioihin ja suuremmassa määrin automatisoituja.

Omalta osaltaan pääsihteeri Euro NCAP Michiel van Ratingen, selitti, että mahdolliset hyödyt turvallisuudessa autonominen ajo Ne ovat "valtavat". "Jos voimme poistaa inhimillisen virheen, meidän täytyy nähdä, mitä tulee alas uhrien määrää tie, vaikka on paljon odotuksia ja väärinkäsityksiä maailmassa, jossa autot voivat ajaa itse. " "Meidän tehtävänä on tarjota kuluttajille selväksi tasolla autonomisten autolla ajo ja sen turvaohjeet. Melkoinen haaste, mutta välttämätöntä. "

Mitä protokollia, Euro NCAP on ilmoittanut, että se alkaa arvioida ensimmäistä kertaa uudelle turva- jossa tertiäärinen talteen, uutetaan ja turvallisuus vuodesta 2020 ja läsnäolon havaitsemisen lasten 2022 ovat mukana.

Koskevat asteella, keho alkaa Kuljettajan Seurantatutkimuksessa 2020; automaattinen hätä tunnistus 2020 ja 2022; autonominen jarrujärjestelmä vuonna 2020 ja 2022, ja välinen tietojenvaihto ajoneuvojen ja infrastruktuurin vuonna 2024.

Ja lopuksi, toisen asteen, Euro NCAP esittelee Whiplash Protection vuonna 2020, ja kevyen liikenteen turvallisuutta 2022.