Kiitureilla tutkimus

Hidasteet ja alentimet, tutkimusHidasteet ja alentimet, tutkimusHidasteet ja alentimet, tutkimusHidasteet ja alentimet, tutkimus

Jolloin sinun ratsastaa alennettu nopeus ja pitää erillistä ajamiseen; Nämä kaksi ovat tärkeimmät syyt, miksi ne on sijoitettu Speederit tiellä. Vuodesta 2010 laki hyväksyttiin syyskuussa 2008, mutta keskeyttämään kahden vuoden antoivat eri hallintojen adecuasen nämä elementit, Speederit ja poikittaiset bändejä hälytys asennettu valtateillä valtion on noudatettava suuruusluokkaa Kehitysministeriö.


Mitä laki sanottavaa?

Käytännössä He eivät kaikki noudata lakia, erityisesti ne sijoitetaan no pääteiden, riippuvainen kuntaa. Juuri sijaitsee on niitä, jotka aiheuttavat eniten kiistaa, koska konsistorin sanovat, että heillä on toimitettava asetusten yleisten töiden ministeriön, vaikkakin eri ryhmien, kuten arkkitehtiliiton ja autoklubeja väittävät toisin. Jälkimmäisistä Euroopan autoilijat Associates (AEA) on kaikkein kostonhimoinen ja terävä siitä. "5 artiklan mukaan yleisten sääntöjen tien pidettävä esteitä tien kuoppia suojatiet ja poikittaiset bändejä, jotka eivät noudata perusasetukset perustettu tätä tarkoitusta varten yleisten töiden ministeriö. Siksi mukaan kyseisen artiklan kunnat vaikuttavat myös näitä sääntöjä, "me selkeytetään AEA.


Hidasta ...

Speederit jatkaa autoilija säilyttää nopeus vähensi liikennettä pitkin tietyt osuudet ja varoittaa, että tarvitaan tiettyjä ennaltaehkäiseviä toimia. Nämä laitteet on sijoitettu kulkupinnan ja luokitellaan niiden geometria puolisuunnikkaan poikkileikkaus tai nostetun kulkukäytävän ja pyöreä poikkileikkaus tai kohouma segmentti suoritetaan in situ tai betonielementtien.


etäisyys peräkkäisten Speederit tulisi olla 50 ja 200 metriä, vaikka enintään hakea 150 metriä. Ei voida asentaa paitsi teknisiä perusteita, verkon osiin ei ole huomioon ylitystä. Lisäksi ylitys Sinun on täytettävä vaatimuksista:

- on pituus on suurempi kuin 200 metriä ja / tai vähemmän kuin viisi prosenttia kaltevuus.

- Ei saa sijoittaa sillalla tai tunnelissa.

- olla vähemmän kuin kaksi kaistaa, ellei ole mitään keinoa franqueable erotusvälineeseen.

- on Keskimääräinen päivittäinen liikenne (ADT) alle 5000 ajoneuvoas tai aika intensiteetti piikin alla 300 ajoneuvoa tunnissa.

- Sen ei pitäisi olla lähellä risteystäTässä tapauksessa, vähentää perse takaisin tyyppi ei aseteta, jotta vältetään sekaannukset crosswalks ja voidaan käyttää vain puolisuunnikkaan alennusvaihteet ja aina kun suojateiden.

ERITYYPPISISTÄ hidastaminen

1. Crosswalk sobreelevado (puolisuunnikkaan ohennetta)

Se koostuu kohoalue, että ei oltava pitempi kuin 10 senttimetriä vaikka yksi senttimetri tai niin, että toimenpide, ja kaksi ramppia on sallittua, pituus kukin 1-2,5 metriä, riippuen suurin nopeus, joka voi liikkua. Pituus korotetun alueen tulisi olla 4 metriä, mutta annettiin 20 cm tai niin, että toimenpide, ja poikkeustapauksissa, jopa vähintään 2,5 metriä. Sen signaalin, on maalattu poikittainen vanteet 50 cm leveä ja erottaminen, kestävä ramppeja ja uloskäynti puoli pituudesta.

Kaikki Speederit oltava yö valaistus. Siinä tapauksessa, ettei koko osio, jossa ne sijaitsevat, on todettava on suojateiden.

Kiitureilla tutkimus

2. kohouma on valmistettu in situ

heillä poikkileikkaus pyöreä segmentti. Sen korkeus olisi 6 cm on 1 senttimetri tai niin, että toimenpide antaa sen pituus ja 4 metriä sallia 20 cm tai niin, että toimenpiteen. Mitä sen merkkejä, ne esitetään valkoiset kolmiot nouseva osa kohouman.

3. Lyhentäjällä elementti-

Suositeltu mitat nämä tekijät vaihtelevat sen mukaan, maksiminopeus. Jos tämä on 50 km / h, pituus tulisi olla 60 cm ja korkeus 3 cm. Poikkeustapauksissa toimii tai sisätilojen kanssa rajoitettu alle 50 km / h nopeus, pituus elementti- alennusvaihteet voi olla välillä 60 ja 120 cm ja korkeus välillä 5 ja 7 cm.

Kiitureilla tutkimus

4. poikittaisnauhan hälytys

hänen maksimikorkeus, tai syvyys, ei pitäisi olla kuin 10 millimetriä. Taulukot pitäisi sen pituussuuntainen profiili on puolisuunnikkaan muotoinen tai ainakin on pyöristetty etureuna. Niiden on katettava koko leveyden ajoradan, paitsi jos on fyysinen erottaminen suunnat liikenteen ohittaminen on kielletty tai katsotaan todennäköisesti hyökkäyksen vapaaehtoista vastakkaiseen suuntaan vältä niiden yli. Kaiken kaikkiaan ei ulotu hartiat.

Niiden pitäisi olla leveys 50 senttimetriä, mutta se saa olla vähintään 25 senttimetriä. Yleisesti poikittaiset bändejä hälytys koostuu kolmosta. Tämäntyyppinen vaihde olisi myös liitettävä nopeusrajoitusmerkki.


Nopeudenrajoitin voidaan valita kolme pystysuoraa signaaleja, yksin tai yhdessä
missään tapauksessa voi olla yli 50 km / h, Varoitus olkapää ja vaara paikka suosimissa jalankulkijat.