Peugeot 3008 vs Ateca Sete: Dueling mote SUV

Peugeot 3008 og vender Ateca SeatPeugeot 3008 og vender Ateca SeatPeugeot 3008 og vender Ateca SeatPeugeot 3008 og vender Ateca Seat

den andre generasjon 3008 Peugeot opprett bare fornavnet. For å endre endret til konseptet kjøretøy. Fortsatt hører til segmentet "C", men det skjer for å være en slags krysning mellom en varebil og crossover SUV klar. til Seat, Den Ateca er din første SUV, etter sjenert ekspedisjoner inn i crossover-segmentet med setet Altea FREETRACK eller mer nylig med den Seat Leon ST X-Perience. den Nye Peugeot 3008 vedtar EMP-2-plattform gruppe PSA, til stede i biler så forskjellige som en Peugeot 308 og en Citroen SpaceTourer / Peugeot fra. den Ateca Seat, i mellomtiden, bruker MQB-plattform Volkswagen Group tverrgående motorer det gir også stor fleksibilitet. Vi ser det i Seat Leon, men også deres fettere Volkswagen Tiguan og Skoda Kodiaq. Og mellom disse to SUV-tvillinger, er det Ateca de mest kompakte dimensjoner. med en lengde av kroppen 4,36 m. den 3008 er 11 cm lengre, har samme bredde 1,84 m og 2 cm opp jord opp til 1,62 m. Interiør er mer romslig, som sin bagasjerommet, som ifølge offisielle tall kuber 520 liter mot 510 motstandere. Likevel Ateca Seat Han tar stor nytte av sin innvendig plass, med en mye mindre forskjell enn vi tror a priori lengden skille eller mindre enn 5 cm stiller kamp.

Test Best SUVSom det er nesten nødt mellom de nyeste kreasjoner av hvert merke, vekt Battle blir veldig relevant. den Peugeot 3008nedre på skalaen 100 kg sammenlignet med sin forgjenger, mens den MQB plattformen Volkswagen tillater også Ateca være lys. den forskjellen mellom hverandre, er det uvurderlig i sin grunnversjon, med 10 kg i favør av den franske modellen med sine 1,365 kg.

Ateca SeatPeugeot 3008 og Ateca sete med diesel og bensin

Bra, men noe mer komplett mekanikken i både forsyning i Peugeot 3008, med fem opsjoner diesel mot fire av Ateca. Tilbudet starter med en 1.6 BlueHDI av 100 hk, fortsetter 1.6 BlueHDI av 120 hk, som finner sin motpart i 1,6 TDI av 115 hk Ateca Seat, og kulminerer med 2,0 BlueHDI, med 150 eller 180 hk, Ateca Seat i ansiktet 2,0 TDI av 150 og 190 hk. Bensin forsyning i Peugeot 3008 er mer ambisiøse, med den fantastiske tricilíndrico 1.2 Puretech av 130 hk og 1.6 THP av 165 hk. I mellomtiden, for øyeblikket Ateca Seat er i samsvar med den også utmerket tricilíndrico 1,0 TSI av 115 hk og 1,4 TSI av 150. alle med manuell girkasse og i alternativet, en 6-trinns automatisk momentomformer levert av Aisin, tilgjengelig i hele serien, bortsett fra 100 hk BlueHDI til Peugeot 3008. For Seat Ateca finne den berømte DSG direktekoblingsdrevet, 7 hastigheter i 1,4 TSI og 6 hastigheter for 2.0 TDI.

den Ateca Seat Den lar deg velge mellom versjoner front- eller den total 4Motion gjennom en Haldex flerlamellkoblingen system femte generasjon til 1.4 TSI og både TDI 2,0. i Peugeot bare overføring av kraft er tenkt å forhjulene, men for de mer eventyrlystne som ønsker å utforske mulighetene for off-road bil det tilbys i alternativ grep kontroll. Et elektronisk system trekkraft gjennom en kommando optimaliserer inne responsen av trekkraft kontroll og stabilitet med fem arbeidsmåter bruk (sand, knuste områder, snø, normale og elektroniske hjelpemidler deaktivert) og supplert med styre utforkjøringer og M + S dekk.

Peugeot 3008Klassisisme eller vanguardismo

Interiøret på begge kandidatene skiller seg ut som en god kvalitet på finish og finjusteringer, med en klar forbedring i modellen av løven. Mens Ateca har en mer tradisjonell design, innsiden av Peugeot 3008 bet av avantgarde, med hans varemerke i-cockpit dannet av et hjul med meget liten diameter, nå avflatet det på toppen, og instrumentering med en konfigurerbar skjerm 12,3 " du ser over den. for multimediasystem bruker en berøringsskjerm på dashbordet 8 "Car Play kompatibel med Apple, Android Auto Mirror Link, Som i Ateca Seat, muliggjør velge mellom en skjerm 5 og et annet 8 " i begge tilfeller å gå bedre integrert innebygd i dashbordet.

Muligheten for å ha et antall elektroniske hjelpemidler kjøring er vanlig. med adaptiv hastighetskontroll med stopp-start-funksjon i utførelse med automatgir, detektoren kjøretøy i blind, av varsel av utilsiktet filskift, automatisk veksling mellom nærlys og fjernlys, assistent av parkering automatisk, kamera visjonær 360 og LED hovedlys blant mange andre ting. I løpet av noen dager vil vi sende til grundig testing av våre tekniske senter.