Opel Astra: attributtene til Car of the Year 2016 i Europa

Opel Astra: årsakene til den vinnende Car of the Year 2016Opel Astra: årsakene til den vinnende Car of the Year 2016Opel Astra: årsakene til den vinnende Car of the Year 2016Opel Astra: årsakene til den vinnende Car of the Year 2016

den nye Opel Astra Han har kommet opp med "en premie under armen" den mest populære og hardt kjempet segment Europa og Spania. Som det er femte generasjon Astra, er den femte Opel anerkjent av juryen for Årets Bil Europa som beste bil hans femte. Før de var Opel Kadett (1985), Opel Omega (1987), Opel Insignia (2009) og Opel Ampera (2012). Igjen, verdien / produktet og innovasjon er sentrale aspekter knyttet til juryen under kriteriet bil av Årets. I denne forstand, den nye Opel Astra Han hadde mye kveg: bidrar balanse eget segment kompakt og inkorporerer innovative teknologier høyere segment.

Opel Astra: lett konstruksjon

Nye Opel Astra er en mye mer balansert bil som Astra forrige. Dette førte til en viss lengde lange 4,42 meters og veier nesten et tonn og en halv overdrevet. den Astra han har redusert lengde 5 cm (Fortsatt gjenstår en generøs kompakt med en størrelse over middel), men for det meste Det ble frastjålet 200 kilo vekt real. Riktignok hadde han en rettskraftig vektig riktig, men optimalisert produksjon engineering er også klart. versjoner Astra vi kunne bekrefte at de har blitt den mest eller det letteste segmentet. Alt dette fører du mottar en høy produktkvalitet, også inne presentasjons, materialer, utførelser og teknologi. Dynamisk det er en robust bil, det føles soft og lett å kjøre, men også stabil og outright. og veldig behagelig. den nye Opel Astra Det er en bil med en kvalitet rullende, et topp produkt i sin kategori. Mye har blitt forbedret i forhold til forrige Opel Astra.

god størrelse Opel Astra Det er også en garanti for en sjenerøs interiør tiltak. Selv om det overrasket bare boot Kapasitet: 320 liter bare, verifisert av oss med reservehjul, eget volum av en stor nytte. 100 liter er mindre enn en "veteran" Peugeot 308 eller den nye Renault Mégane. Her oppfinnsomhet mislyktes designere Opel, en lastekapasitet ikke står i forhold til størrelsen Astra og gode familie ambisjoner. Det er også tvilsom hans drivstofftank 47 liter, 9 mindre enn før. Det bør ikke være løsningen, men har ikke vært trege til å markedsføre den kjente versjonen: Opel Astra Sports Tourer, med 500 liter Boot godkjent, stor allsidighet og Advanced automatisk port åpning Handsfree, aktiveres av nærhet. og henter drivstofftank 56 liter.

Opel Astra

Opel Astra motorer i dag

Og vi møtte i den siste fasen av forrige handelsdag Opel Astra motoren Diesel 1,6 CDTi, motoren diesel mest moderne Opel. I dag den sterkeste etterspørselen fortsetter å ringe Diesel og Opel artikulerer denne blokken 1,6 CDTI i 110, 136 og 160 hk briljant til å dekke et bredt spekter av behov. Den mest viktig og nødvendig skritt tatt av Astra Det har vært raffinerte versjoner diesel: Slip og redusere støy og redusere vibrasjoner av sine motorer. Settet er ingen referanse, og heller ikke oksiderer noen versjoner generelt og hyggelig. nytt argument øse god respons og drivstofføkonomi av Opel Astra CDTi.

Bensinen rekkevidde introduseres en ny motor 1.4 turbo i varianter 125 og 150 hk touch, reaksjonsevne og ytelse deilig. En moderne motor blokk lett aluminium, variabel ventilinnløpet og utløpet direkte innsprøytning. Selve urban forbruket er fortsatt en stor snublestein for disse agradabilísimas versjoner, som veien er svært rimelig forbruk og opphisset av hans god push motor turbo og arroganse jevn drift. På endene av bensin utvalg ingen respons til utviklingen av øyeblikket: under en forbløffende 105 hk 1,0 tricilíndrico umiddelbart oppheve spørsmål eller nedsettende dom i en liten 3-sylindret motor, som tjener til å foreslå en god Astra basis... og ikke bare pris, det også, med en rekke fra 16400 euro. Ovenfor, temperament og ytelse kommet 1,6 Turbo 200 hk.

Opel Astra Faro

Opel Astra: en pris for sin teknologi

logisk, ny Opel Astra få all den nyeste teknologien sett i segmentet, en kompakt segment, I dag, rik på alle typer utstyr. Hvordan amortize og billigere de mest moderne og avanserte teknologier vanligvis implementert i bilverdenen oppgraderte modeller det er å flytte dem til de lavere segmentene. og Astra Det er et godt eksempel. Mest betydningsfulle er hans fyr LED matrise, anerkjent med prisen SafetyBest 2015 AUTOBEST. Denne teknologien er en videreutvikling av det samme LED hovedlys allerede sett i kategorien. I tilfelle av Astra, hver hodelykt består flere lysdioder som er aktivert uavhengig hver fyr. Målet med denne teknologien er å alltid kjøre med lang lys (Fra 60 km / t), for å generere en bred, lang og lysstråle. og for ikke dazzle trafikk som går forut for oss, og tvert imot, frontlykter Led Intellilux Opel skape aktive skygger (Slå av relevante LED) uten å miste synsfelt.

Den moderne tilkoblingssystem foreslår også milepæler i segmentet. integrere vår smarttelefon med Apple eller Android operativsystem og drives fra den sentrale visning av Astra våre programmer og andre tjenester. I tillegg system IntelliLink skaper en 4G trådløst nettverk indre og gir opptil 7 internettkiosker.

Du kan også være interessert i:

Renault Megane, Opel Astra og VW Golf, tre kompakte vendt

Opel Astra TCR, en Astra Racing

Opel Kadett til Astra Opel