2016 Ford Focus RS, kraftigere og radikale enn noensinne

Ford Focus RS 2016 testedeFord Focus RS 2016 testedeFord Focus RS 2016 testedeFord Focus RS 2016 testede

De er et dusin nye Ford høy ytelse merkevare gjør tilgjengelig for sine kunder her for de neste tre årene. Denne prosessen med "deportivizar 'rekkevidde starter med cINNEHAVER den RS Ford Focus, det tredje i sitt navn, men den 30-modellen av merkevaren med den karakteristiske (Rallye Sport, betydning) som peker til den mektigste og modig.

den RS Ford Focus er mye kraftigere sine to forgjengere. Mens første generasjon RS Ford Focus, av 2002, tilgjengelig en firesylindret 2,0 liter og 215 CV noe mindre enn 250 hk som i dag står for en "Simple" Ford Focus ST og den neste, i 2009, og med hoppe til femsylindret, 305 hk skrøt en 2,5, som starter sin reise i markedet gjør med 350 hp. Det er en slik kraft som oppnådde mest spesielle Ford Focus RS500 basert på den foregående generasjon til den pentacilíndrico, men med forskjellige luftfiltre, mellomkjøler, eksos-manifolder, drivstoffpumpe og endelig bestemt elektronisk styring; også med en turbo variere dens driftstrykk meget svakt.

Langt fra å dele 2.5 med det, den nye 2016 RS Ford Focus Ta tak i en av sine nyeste motorene for å nå orgelet bank industriell Gruppe: 2,3 EcoBoost som har vært ansvarlig merkevare, i hvert fall for Spania, Ford Mustang, selv om versjonen på 310 hk. USA Det er under panseret i Lincoln MKC og Ford Explorer. Det er en firesylindret, direkte injeksjon, variable ventilstyring og en turbo dobbel inngang.

2016 Ford Focus RS testFord Focus RS, sine rivaler

med 350 hp Denne motor, som oppnås etter modifikasjoner turboladeluftkjøler, i tillegg til en omforming av inntak og -uttak, nye RS Ford Focus 2016 Det måles med biler som BMW M135i, Mercedes A45 AMG, Audi RS3 Sporback og Honda Civic Type R. Alle har til felles en kraft større enn 300 hk, grensen som er Volkswagen Golf R.

Følgelig Nye RS Ford Focus også virkelig det går mye. Ytelsen er mye mer enn rask for en kompakt turisme fordi ned fra 5 sekunder til å akselerere fra 0 til 100 km / t Det er ikke noe som er innen rekkevidde for mange biler på markedet, enten kompakt eller ikke: A Porsche 911 Carrera, et ikke mistenkt for å være sportslig bil akselererer på samme måte som RS Ford Focus. Tro meg når jeg forteller deg at når akselerer hardt, er tilbake til sine sportsseter bokstavelig talt fast i noen sekunder. Forresten, det er en valgfri som fortsetter, slik de gjorde tidligere, merket Recaro. Standardseter kjennes fastere enn i andre idretter, store og svært gode sidestøtte biler. Car ideelt for fotturer og kan gi mye sideveis akselerasjon som dette RS Ford Focus.

Ford Focus RS, noen hemmelig teknologi

Av æren for at akselererer som det gjør er motoren i sin firehjulsdrift (ja, for første gang RS Ford Focus du har firehjulsdrift) Og, selvfølgelig, også har det som setter sitt Launch Control revet kontroll: Bare velg modus på menyen, sette første skritt på gassen og slipper clutchen for å oppnå, uavhengig av tilstanden i veibanen, størst mulig akselerasjon. For å endre til rett tid i forkant av levering (boks er alltid en manuell sekstrinns nøyaktig og rask operasjon, men svært lange avstander), forteller en lys sjåføren RS Ford Focus som nærmer seg 5.900 runder, blinker hvis det 6800 rpm. Injeksjons snitt er omtrent 300 runder senere enn den versjon av denne samme motor som bruker Ford Mustang.

dette motor Det er meget elastisk, med veldig sterkt fra lave turtall, selv med en overboost (en forbigående økning av ladetrykk) for ca 15 sekunder, i henhold til Ford, noe som øker nesten 10 prosent av, selv om det er ved full gass.

2016 Ford Focus RS testBåde presse og over mange runder, noe som resulterer ikke bare i leveransen, akselerasjon og inngang, men også i kjøreglede: den RS Ford Focus kan ikke bare være ekstremt rask på fjellveier, motorveier eller i kretsen, kan det også være hyggelig å kjøre for å komme rundt i byen. Den mest begrensende faktor i dette scenariet er ditt Revmatisk lav profil (235/35 R19), en boot system og automatisk motor stoppe Auto Start Stop i langvarig driftsstans som ikke alltid fungerer som det skal, og fremfor alt, hvor liten tur, noe som gjør manøvrering er ikke lett.

Ford Focus RS, med Michelin ally

Disse, på lettmetallhjul 19 " spesifikke RS, er Michelin Pilot Super Sport Series, egnet for dag til dag; selv om de kan byttes ut, eventuelt etter en av identiske dimensjoner, men sportslige egenskaper: Michelin Pilot Sport Cup 2.

den standard dekk og er i god del ansvarlig for utmerket dynamisk oppførsel, veldig tørt grep (som er hvordan vi fant under vår test asfalt) og veldig god respons. en suspensjon (Ikke mindre enn en tredjedel stivere enn den Ford Focus ST) Som fremmer sin gode slitebanen under alle forhold, også en rimelig kjøreegenskaper, og firehjulsdrift Ford Ytelse med dynamisk dreiemoment delt de er også medansvarlig for utmerket start på asfalt RS Ford Focus.

Alene fortjener egen firehjulsdrift plass. Dette systemet basert på en flerplateclutch som forbinder de to akser, slik at tilpasning til mulighetene for å overføre kraft til bakken for hver enkelt, har også evnen til å justere dreiemomentet mellom de to bakre hjul, noe som er spesielt verdifull ved kurvekjøring. Han kommer til å fungere som en stabilitetskontroll, men i motsatt: i stedet for å intervenere på bremsene i et hjul, hva det gjør er å gi mer dreiemoment til det motsatte, noe som eliminerer risikoen for at bilen åpner lang vei.

Hans prestasjoner kunne gå ubemerket til sjåføren, men når Klemme motor 2,3 i vinne områder er det at det ikke engang hint av tap av motoriske ferdigheter, den har en bakre aksel som aktiveres aktivt kjøring og dermed svinging er meget rask.

Tekniske finurligheter florerer for denne meget spesiell versjon av Ford Focus RS og blant dem, er de de som er knyttet til driften av stabilitetskontroll. De forteller oss at deres set-up har vært en av de aspektene som teknisk høy ytelse avdeling -Ford Ytelse- de har investert mer innsats. Resultatet er evnen til å telle for ham med ulike kjøremoduser som lar deg justere tillegg som motoren, styring, støtdempere eller eksos lyd arbeid. Også, selvfølgelig, den firehjulsdrift, dette element roterer rundt mye av differensiering RS Ford Focus om noen av sine rivaler.

2016 Ford Focus RS testFord Focus RS, nå med ulike kjøremoduser

Sammen med Moduser Normal, Sport og Track, Figur ekstra en står uvanlig. Faktisk husker vi at ingen andre bilen innlemme noe sånt Drift Mode. Dette hjelper føreren til å gjøre kontrollert overstyring. Ford åpenbart snakk om at bare er designet for kretser ...

Ideen er å få bakhjulene RS Ford Focus arbeide uhindret elektronikk når du trykker på knappen ved siden av girspaken, men Ford insisterer på at mye om å få "kontrollerte skids".

Ford Focus RS, pris

den RS Ford Focus det selges 40,260 euro, en pris svært konkurransedyktige. alltid kroppen femdørs (Ovenstående RS Ford Focus var alltid tre-dørs), i sin standard utstyr ikke bare Recaro-seter del skinninteriør eksklusive lettmetallfelger 19", men også frontlyktene adaptive bi-xenon, (valgfritt det er microfiber inkludert) SYNC systemet 2 for å styre lydsystem, nettleser, eller luftkondisjoneringsanlegg, etc.

Du kan også være interessert

- Mercedes-AMG 4 Matic A45, bevis: sport blødning

- Audi RS3 Sportback test, konsentrere sportsånd

- Sammenligning: BMW M235i vs Volkswagen Golf R