Joten on BMW SUV alue: X1 X6

BMW katumaasturit testattu Test SUV: x1, x3, x4 ja x5BMW katumaasturit testattu Test SUV: x1, x3, x4 ja x5BMW katumaasturit testattu Test SUV: x1, x3, x4 ja x5BMW katumaasturit testattu Test SUV: x1, x3, x4 ja x5

viisi mallia, yksi suurimmista moottori alueet ja teknologiat, BMW on selvästi Katumaasturit jälkensä ja se ei lopeta uusia elimiä tähän luokkaan. Itse asiassa BMW X2 konsepti esiteltiin hiljattain Pariisin autonäyttelyssä on selvä aiesopimus, uuden X, jolle merkki on jo näyttänyt vihreää valoa ja, kuten kaikki X nimellisarvon pari vaikuttaa väistämättä erottumaan kilpailijoistaan ​​tähän luokkaan. Jos et tiedä sitä periaatetta, että BMW antaa hänen SUV, voit tehdä paras testi, tapahtuma järjestetään Showground Las Rozas Madrid, seuraavana päivänä 11, 12 ja 13. marraskuuta, ja jos sinulla on mahdollisuus kokeilla eri versioita BMW versiot X1, X3, X4 ja X5 molemmat avoin ja maastossa. Sinulla on vielä aikaa, joten voit varata jokin edellä mainituista malleista päästä tänne.

Testaa Best maastoauto

BMW, Generation X: Näin he ovat hyvin ovat kehittyneet

Kuka voisi sanoa, että BMW X5 olisi siinä vielä kaikki neliveto? tai että BMW siirtyy etuveto? Tarjonta, kysyntä ... ja Myös teollisuuden tarpeisiin. puhumme BMW X5 25d sDrive käsittämättömän vuosikymmeniä sitten, kun tämä malli syntyi, ja tänään myös turbodiesel 4-sylinterinen, mukautettu versio hakijoita SUV-muodossa, ei maastossa ominaisuuksia. BMW X1 myös auton sen sukupolven Se on sovitettu enemmän monipuolinen alusta, joka tarjoaa enemmän valmistus joustavuutta ja lisää tilaa aluksella Hänen kanssaan yhdessä veljiensä rakensi sarja 2, Aktiivinen Tourer ja Grand Tourer, tuli ennen tätä saksan- yrityksen pitoa, mutta Näin ollen ei ole merkki on menettänyt sen tietyn DNA- ja urheilullisuutta. Toinen esimerkki löytyy vuonna uuden sukupolven 3 voimanlähteitä, hetki yksinomainen X1 ja ei paljon myöhemmin varmaan nähdä tulevaisuuteen ja seuraavan sukupolven X2 X3. Ei ole yllättävää, että BMW on yksi parhaista kulutuksen luokassaan ... viemättömien hybridi-versio, BMW myös saatavilla, mutta toistaiseksi vain noin X5 sen version 40e

Puhuminen moottorit, BMW on myös yksi valmistajan alue lajikkeen ja valikoima kategoriassa. Se on heidän erikoisalaansa ja on osoittanut paitsi autonsa. Täällä näyttää lisäksi mainittujen kolmen sylinterin yksikköä sekä bensiinin että dieselin, moottorit 4 ja 6 sylinteriä varten kahden polttoaineen, jotkut eksoottisia kuin moottori 50d triturbo versiot X5 ja X6, ja myös joitakin harvoja V8, jotka ovat jääneet markkinoilla.

Varmasti, sillä valtaosa, BMW inspiroi urheilullisuutta, dynaamisuus ... Mutta ensimmäinen BMW SUV Lisäksi he syntynyt monipuolisuus kiistaton: X3 ja X5 tarjous suuren lastin tilat ja jopa mahtuu 7 paikkaa useimmat. Jos käytät X1, tai kyky näytät sisälle, voit myös huomata, että Se on enemmän kuin vauva on BMW X2 X. Kun perhe saapuu, koko alue on kääritty näitä ainutlaatuisia versiot murrosvaiheessa suunnittelu jossa, kyllä, Ne menettävät osan käytännöllisyys.

BMW kestää kolmekymmentä vuotta kehittää jokapyöräveto järjestelmät ja hyvä osa heidän uusin kehitys ja kehitys tulevat saatu kokemus sen SUV-alueella. Ehkä he eivät ole kaikkein suuntautunut tähän vaativaan off-road-järjestelmät, mutta ovat suoria osallistujia että SUV tekemät BMW on erittäin tehokas pitoa.

Joten on BMW X1

Tänään nivelletty poikittainen moottori arkkitehtuuria tuotemerkin, BMW X1 4.44 metriä anna paljon itsestään suljettujen ovien takana. Tämä rakennemuutos on mahdollistanut X1 hyötyy synergiaa Mini ja asentaa joitakin sen kolmen voimanlähteitä: 116d ja 118i ... Kaksi pääsy vaihtoehtoa, jotka kattavat kohteesta 116-136 CV, vaikka se ei pääty paljon vähemmän täällä. hänen 2.0 litraa turbodiesel Se käyttöön versioissa 150, 190 ja 231 hv, luultavasti kolme parasta moottoreita kilpakumppaneiden, suorituskykyä, kun taas bensiinin, sen myös uusimman sukupolven nelisylinterinen yksikköä kattaa ylintä tasoa alue: 231 hv, mutta se perustuu myös version 192 hv. -4x2- sDrive ja xDrive -4x4- tunnistaa versiot etu- ja neliveto, valita 4x2 variantteja moottoreilla jopa 192 hv. Lähetysten välillä, X1 myös yksi parhaista automatiikan markkinoilla: momentinmuunninta 8 hyvin nopeasti suhteet.

BMW X3

Joten on BMW X3

Täällä kyllä, jos odottivat meitä puhua yksi brändin identiteetti, löydät sen täältä. Puhun tietenkin on 6 voimanlähteitä bensiinin ja dieselin. Heidän kanssaan, X3 mittakaavassa vaiheet hienous, teho ja suorituskyky suhteessa X1: 3.0D 258 hv 313 hv varten 35d ja 30i 306 hv bensiinin. Ne ovat myös joitakin parhaita esityksiä luokan suorituskykyä, vaikka niiden yhteys tasot ovat yli hyvin tuettu kohteesta 18d 150 hv. Tässä versiossa yhdessä 184 hv 20i, ne ovat vain alueella, joka voi ostaa kaksi neliveto. Muista, että audi debuts täysin uusi Q5, mercedes on nostanut rimaa sen GLC, Porsche asetetaan radikaalein ja urheilullinen tiivisteen Macan Volvo hänen ainutlaatuinen tyyli ja filosofian XC60 ... Niistä X3 ei tule olemaan paras kaikessa, eikä pahin mitään, mutta sen alustan viritys, asuttavuuden tai muu mekaaninen suorituskyky tekevät siitä yhden kaikkein tasapainoinen autoista luokassaan.

BMW X4

Joten on BMW X4

SUV ja coupé oli ollut merkkiin X6, BMW kaava myös puristuksiin X3 muuntaa se X4. Body enemmän persoonallisuutta, myös vähemmän sisäinen kapasiteetti ja teki sportier ei välttämättä osoita, vaikka BMW ei vain kaventaa perus moottorit X3, mutta kiipeily uusi soitettiin vallassa jonka viimeisimmät BMW X4 M40i, evoluutiota 6-sylinterinen moottori, 360 hv bensiiniä ja ominaisuudet alustan, ohjauksen, pyörät ja jarrut, että paljon lähempänä filosofian tuotemerkin M, jonka aito versiot löytää itsensä kahden seuraavan autoa välillä.

BMW X5

Joten on BMW X5

Giant talo, eikä vain -Vaikka niin suuri, että sen 4,88 metriä, on kaukana suurin SUV markkinoilla, mutta myös teknologian. Täällä on tilaa seitsemälle hengelle kolmella istuinrivillä. Myös teknisiä termejä, hybridi versioita tulppa BMW X5 40e, yhdistelmä 2,0 litran turbo bensiini, jossa on sähkömoottori, joka pystyy kehittämään kokonaistehosta 313 hv keskimääräinen kulutus 3,3 l / 100 km. Se ei ole tehokkain hybridi luokka, mutta BMW osoittaa ottaneet ison askeleen tällä teknologialla. Seuraamalla eksoottisin, ovat myös kaksi kokoelma kappaletta edustanut M50d, moottori triturbo Diesel 380 hv Ei pian näet version neljä turbot samasta moottori- ja kaksi V8, jolla on tietty leima BMW M ja vaikuttava 575 hv. Asiakkaille on maapallolla, löydät myös versio 25d taka- tai neliveto, joka käyttää 2,0 turbodiesel ja tämän BMW voi ylpeillä kulutus 5,3 l / 100km.

BMW X6

Joten on BMW X6

Se merkitsi trendi ja mercedes hän uskalsi muuttamaan GLE on lihaksikas SUV coupe Täällä on se verrattuna BMW X6-, joten tänään ovat ainoat elimet tässä muodossa luokkaan. Tehty BMW X5, mutta toisin kuin X4: ssä X6 kätkee paljon enemmän kuin bulkier ja silmiinpistävää kehon, Kun kaikki yhtäläiseen moottoriin, BMW X6 ilmaistaan ​​myös virittää lisää "johdin". Huolimatta käyttäen samaa etuveto järjestelmä, X5, X6 ei sopinut ollenkaan hyvin jätä asfaltti, mutta sen sisällä on yksi viittaus auton. Kuten X5, löydät myös tehokkain moottorit mukaan lukien koko SUV perheen versio M, vaikka Tällä hetkellä ei ole tilaa hybridi 40e.

Saatat myös olla kiinnostunut

BMW X1 freten on Ateca Seat ja te, jotka pidätte parempana?

BMW 330E, on 3-sarja, joka kuluttaa vähemmän?

Audi Q7 E-tron, BMW X5 ja Volvo XC90 T8 40e: tohtoria tehokkuuden