FACUA tuomitsee DGT lähettää törmäily tehokkuutta Dieselgate

FACUA tuomitsee DGT lähettää törmäily tehokkuutta Dieselgate

Liikenneosastolle on alkanut lähettämä sähköpostiviesti erottuva ympäristötehokkuutta maakunnissa Madrid ja Barcelona, ​​ja kaupungit Granadan, Valencian ja Sevilla. Tämä on tarra, joka voidaan sijoittaa vapaaehtoisesti on auton tuulilasiin, ajoneuvot luokiteltiin neljään luokkaan (Jotta vähiten useimmille päästöt): Nolla päästöjä, Eco, C ja B. Vanhin ja eniten saastuttavien ajoneuvojen eivät saaneet vastaanottaa merkin.

DGT aikoo toimittaa 4,3 miljoonaa näistä tarroja, mutta mukaan mitä Facua sanoo lausunnossaan, tämä luku pitäisi olla pienempi.

Ajoneuvot vaikuttaa petoksia Volkswagenin noin AD 189 dieselmoottori koostui laitteen peittäisivät päästöt mittaushetkellä laboratorion hyväksyttäväksi. Kuitenkin todellinen ajo näistä autoista niiden päästöt NOx-tasoja selvästi suuremmat kuin lakisääteiset, vaarantaa kansanterveyden ja ympäristön. Nyt DGT on heidän ajoneuvoihinsa erottuva B. Kun kyseessä on dieselmoottoreiden, B-luokan on niille rekisteröity vuodesta 2005, jotka täyttävät Euro 4- ja Euro 5 määräykset.

Auton uhrien skandaali, kaikki kirjoilla vuodesta 2009, sopisi teoriassa standardin Euro 5 Kuitenkin tutkimusten joidenkin kanssa osoittavat, että niiden todelliset päästöt ei vain eivät täytä Euro 5 -standardin, mutta He eivät edes saavuta paljon sallivampi Euro 3.

Siten ymmärtää Facua ympäristön erottuva 'arvoton', ei mennä niiden yhdistyneet täyttää tarpeen vastata todellisuutta takausten myöntämistä. Järjestämistä, nämä todistukset ovat näissä olosuhteissa 'arvottomia'.

'Anna sertifiointi manipuloida valmistajan ajoneuvojen ohittaa ympäristölakien tarkkaavaisesti arvoja on suojeltava ja tuloksena on aito pilkkaa kansalaistemme, pitää yhdistys.

DGT kätkee Volkswagen

Etujärjestö kuluttajien on vuodattanut ankaraa arvostelua DGT varmistaen, että Liikenne viraston ja naamioitu Volkswagen skandaali lähettämässään kirjeessä omistajille kärsineiden ajoneuvojen päivänä toukokuuta 2016. Siinä hän kannusti ajoneuvoissa on merkintä tarkistetaan ja 'siten aiheuttaa sulkimen väärän ongelma', syyttää Facua.

Sitten DGT 'naamioitu' massa petoksen noin 700000 espanjalaisen kuluttajan kuin 'tapaus', joka koostuu 'asennusohjelmaa, joka optimoi päästöarvot typen oksidien (NOx) testissä'. Mukaan Facua, tämä 'optimointi' on oikeastaan ​​'käsittely käsittely Volkswagen otti 11 miljoonaa dieselajoneuvot maailmanlaajuisesti'.

"On sietämätöntä, että hallituksen vastine on tehdä monikansallisten koska skandaali puhkesi syyskuussa 2015 heidän etujensa suojelemiseksi korkeammat kuin kuluttajien vaikuttaa ", sanoo kuluttajajärjestö. kehottaa lisäksi 'Skandaali' että elin, kuten käännöspääosaston näyttää niin avoimesti niiden yhteistyötä monikansallinen yritys, joka on julkisesti myöntänyt, että hän on tehnyt petoksen, joka vaarantaa kansanterveyden ja ympäristön suojeluun. "

FACUA on ollut erittäin aktiivinen rooli, koska puhjettua Dieselgate, ja Tällä hetkellä se on yli 43000 omistajat Ajoneuvojen vaikuttaa skandaali. Hän loi kansallinen keskusjärjestö #aefctadosVolkswagen, omistajat näitä ajoneuvoja voidaan lisätä verkkosivuilla organisaation. Lisäksi Facua neuvoo asianosaisille ja esitetään High Court yksityisenä syyttäjänä, jotka edustavat yli 6000 kuljettajia.

Saatat myös olla kiinnostunut

Shocker Volkswagen Dieselmoottorit

OCU suosittelee ei läpäise tarkastelun VW moottoreita souped

Onko Dieselgate vaikuttaa myyntiin Volkswagen Ryhmä?

Facua: Älä ota VW tekniseen palveluun, jos ne eivät takaa sen suorituskykyä

FACUA vaatii lopettaa myynnin Volkswagen souped