Renault Megane TCe 100: en billigere test Mégane

Renault Megane TCE 100: prøv billigere utvalgRenault Megane TCE 100: prøv billigere utvalgRenault Megane TCE 100: prøv billigere utvalgRenault Megane TCE 100: prøv billigere utvalg

Den nye generasjonen av Renault Mégane viser god form. Vi har allerede prøvd og møtt en Volkswagen Golf 1,6 TDI diesel versjon 1,5 dCi, sammenlignet mot alle rivaler og selv har en enhet 1.6 dCi 130 hk som gjennomfører vi en langsiktig test for å fullføre 50.000 km. Men i dag tar vi enda et skritt. På denne anledning, grundig testet motor 1.2 TCe bensin med Direkte innsprøytning og turbo, slik at Renault for å skape en Mégane som koster litt mindre enn 19 000 euro, uavhengig av salgsfremmende rabatter, i dag, er mer enn 2000 euro .... som fører deg finne en ferdig versjon Livet Energi for litt over 16 500 euro. God pris.

Renault Megane TCeMed alt dette, det er sant og rettferdig også erkjenne at Renault Megane TCe 100 dette har kraftigere rivaler enda mindre penger, som Toyota Auris 120T, Trykk Nissan DIG-T 115 eller Peugeot 308 1.2 110 Puretech; eller andre, være like kraftige, også koster mindre, såsom Mazda 3 1.5 SkyActiv-G, Ford Focus 1,0 EcoBoost-, Hyundai i30 1,4 MPI 100 eller Kia Ceed 1.4 VVT. Men nyheten alltid veies.

Renault Megane TCe: lavt forbruk

Foran alle, Renault Megane TCe 100 Dette gir en jevn motor og bruker lite, spesielt i byen, der vi målte 6,9 l / 100 km i gjennomsnitt. Og veikanten bruker 5,7 l / 100 km. Disse to aspektene gjør ham til en stor by bil, selv om det er sant at han ikke sparte krefter etter -languages ​​regime under 1700 rpm- og det viser noe i kontinuerlig krevende revet av banen. Det er mer et spørsmål om motor med en ånd av Diesel -den maksimal effekt ved 4500 rpm, men, i motsetning til de, som strekker seg hennes enda mer vekt, så denne Renault er betydelig lettere: Opel Astra bare hva er mer, og ca 30 kilo, siden dette Mégane kryptert på våre skala 1.294 kg. Det er, tror vi, Opel Astra sin viktigste rival, noe som ga 1,0 Turbo motor 3 sylindere litt høyere. Den har til og med nærmeste prisen på alle sine utfordrere i tilfelle at sammenligningen de grunnleggende versjoner.

Rangere bilen gratisog veien, dette 1.2 TCe beveger seg til Renault Megane men flytende, ja tilfreds. Og som vi har sagt, med behersket forbruk: ikke så lavt som BMW 116i eller en lignende Kia cee'd og Opel Astra. Hjelp I stedet sekstrinns, med en siste lange forholdet: 47,3 km / t per 1000 rpm, en rekord gått bare 116i BMW. Så det er ikke den smidighet som gir motoren hva som best viser denne versjonen, men chassis, som ingenting er varslet sin grunnleggende forutsetning for deres kvalitet slitebane på asfalt.

Renault Megane TCe 100: Livet om bord

og skrive vurdere sin plass, må erkjenne at Renault Megane TCe 100 dette Det tilbyr ikke det beste beboelighet av segmentet. Faktisk er konkurranse diskret sammenlignet med 71 cm bak verdensrommet leg. Hans beste verdien er absolutt front bredde: 143 cm. I sin trunk, men det kan skryte gi en evne som plasserer ham blant de beste Klasse: spesifikt, har våre tekniske senter i terninger 410 liter belastning.

Interiøret Renault Meganeden Megane Setene er komfortable TCe 100, men kanskje i hans kjørestilling med tanke på at bremsehendelen er ikke elektriske- -her er for nær til å endre. den Gjennomføringen av denne versjonen er analog adgang. Tapphull dataskjermen på speedometeret, er nålen ikke radiusen av sirkelen og utmerker galt med gradering km / t på samme farge. Brukes som digitalt speedometer. Det er også klart at raffinement som når Renault Mégane andre trimme nivåer ikke følt så mye på dette: instrumentering, som ikke er konfigurerbar forenkles, og det samme gjelder den sentrale skjermen.

Kort sagt, vi testet TCe 100 en Renault Megane er en grunnleggende versjon, men det ser ikke ut enten ved å sette inn i handlingen sin chassis på asfalt, eller hans bilde, og ja mer for sitt utstyr. Men det er klart at dette glatt og raffinert motor 1.2 TCe ikke reagerer ebullient tvinge gasstrykk: sant, men ikke kjærlighet. Dermed sett på som en familie bil, vil bare gå. Det er mer sannsynlig å gjøre det med lavt strømforbruk.

Du kan også være interessert i:

Hva Renault Mégane velge? Kjøpeguide

Vi testet Renault Megane TCe 205 hk

Renault Megane, Opel Astra og Peugeot 308: antidiesel kampen