Tutka varoituslaitteet Reaaliaikainen ja työ

Tutka varoituslaitteet Reaaliaikainen ja työ

Äskettäin hyväksyttyyn uuden tieliikenneturvallisuuden laki tuo monia uusia ominaisuuksia, mutta ehkä yksi keskustelua herättää on kielto käyttää auton tutkanpaljastimia. On syytä selventää tässä, että kielto ei koske laitetta mutta käyttäen tunnistustoiminnolla. Käytä on tuomittava sakko 200 euroa ja menetys kolme pistettä meidän kortti. Edellisen lainsäädäntö, nämä laitteet olivat käyttäneet porsaanreikä tai ristiriidassa sääntöjä. Sittemmin DGT oli takana sen kiellon ja kerran paikassa, alkaa veloittaa enemmän näkyvyyttä tutka varoituslaitteet reaaliajassa.

Totta, ne eivät ole vertailukelpoisia teknologioita, yksinkertainen tosiasia, että tutka varoitus laitteet perustuvat julkisen tietokannan sijainti sekä kiinteiden ja liikkuvien tutkien. Eli, tietävät sen mahdollinen sijaintipaikka, mutta ei varmuudella ja voit aina keksiä uusi, joka ei sisälly tietokantaan. Ilmaisimet pystyvät itse kaapata sähkömagneettisen signaalin näiden tutkat ja varoittaa muutaman metrin ennen.

Kuitenkin viime aikoina tutka varoituslaitteita, jotka ovat saavuttaneet markkinat ovat reaaliaikaisen tekniikka perustuu käyttäjäyhteisön. Ymmärtää, kun ajetaan alas tiellä ja saavuttavat tutka, kiinteiden tai liikkuvien käyttäjä brändin varoittaa autoilevan takana ja niillä on myös yksi näistä laitteista. Eikä vain tutkat, se soveltuu myös ennakonpidätys, toimii, ilmaantuvuus ...

Oppia, miten ne toimivat ja mitä eroja esiintyä suhteen tutkanpaljastimia ja estäjät, olemme pyytäneet Alejandro Garcia Roque johtaja Coyote Espanjassa, omistautunut kaupallistamiseen mainostajien tutkajärjestelmien autolle. Olemme ottaneet ajaa hänen kanssaan tarkistaa paikan päällä, miten tutka varoitus laite toimii reaaliajassa.