Ny Seat Ibiza 1,0 TSI 115 hk: førsteinntrykk og faktisk forbruk

Seat 1,0 TSI 115 hk, testetSeat 1,0 TSI 115 hk, testetSeat 1,0 TSI 115 hk, testetSeat 1,0 TSI 115 hk, testet

I de senere årene har Seat blitt svært enkelt for en positiv vurdering av noen av sine produkter. Den nye Ibiza som har nettopp startet sin karriere er intet unntak, og selv om ikke så fremtredende som det kunne være stilistisk tredje generasjon -dibujada av Walter De Silva, markert med en perfekt kombinere nøktern men smakfull design, med utmerket interiør romslig nærmer seg en bil C kompakt segmentet.

i Ny Seat Ibiza, den mest betydningsfulle gevinst i plass til beina av beboerne i baksetet -72 cm og høyde i baksetet -94 cm, svake punkter i prognosemodell. capacity stammen ikke når 350 ledere liter lovet av mark, det samme, forresten, som måler den utgående generasjon, selv om dens 330 liter De er sammen med Renault Clio, og med unntak av Skoda Fabia, av de beste i kategorien. Jeg hadde noe å tape hvis vi tenker på at utvendig lengde er nesten identisk, og gir den nye Ibiza fra Forholdet mellom bagasjerommet og hytta rette. Når det gjelder den indre bredde er det av større like høyde, selv om det er riktig at dørpanelene er tynnere og følelsen av opplevd kvalitet er lavere med et overskudd av hard plast med ingen lisens materialer befestet høyere kvalitet.

Seat IbizaSeat 1,0 TSI 115 HK: faktiske forbruk og oppførsel

Denne versjonen av Seat Ibiza er drevet av tricilíndrico driv -gasolina- 999 cm3 og 115 hk, en liten gevinst -før 110 hk- det ikke oversette til bedre ytelse til tross for å opprettholde en vekt -bare 1,135 kg- og lignende utbygginger forrige Ibiza. Denne nedgangen er på grunn av den økte innblanding av trekkraft kontroll, og momentet forblir uendret. Totalt er det en Oppløsningsmidlet drivmiddel for behovene til de fleste drivere at uten elegansen til et 4-sylindret, gjør oss glemme dette faktum med umiddelbar levering av dreiemoment under 2000 rpm og dratt det krever ikke unødig misbruker clutch som i enkelte motorer av sine rivaler. den forbruk oppnådd vår tur vei Det står på 5,2 l / 100 km og 6,2 l / 100 km i bykjøring, nesten ta opp og under rivaler som Renault Clio og Peugeot 208 med en slik effekt.

av oppførsel, uten å avvike fra de to siste generasjonene som allerede var bemerkelsesverdig, er at det faktum Ny Seat Ibiza vinner glans og styrepresisjon, med en innretning for å støtte endringer til setet Leon kutter grunnriss overflate og bakre boggi torsjonsaksel hjulspinn. Igjen, Ibiza Den har alle ingrediensene til å bli salgsleder.