MQB: Volkswagen ratkaisu kriisiin

MQB: Volkswagen ratkaisu kriisiin

Kumpikaan MQB eikä "modulaarinen alusta poikittainen" on helppo ymmärtää. Mutta se on Volkswagen mahdollisiin kriiseihin, voi rakentaa enemmän erilaisia ​​autoja ja tehdä niin pienemmin kustannuksin. Tietenkin, hinnat eivät lankea ostajalle. He jatkavat kuten ennenkin, mutta vastineeksi, sanoo VW, kohtuuhintaisia ​​mukavuusvarusteita turvallisuus on toistaiseksi saatavilla vain kalliin hintaluokan autoihin. Ja luettelon autoja, jotka voivat olla vieläkin Tarjontaan ilman että liipaisinta kustannuksia. Jos minun pitäisi selittää lapselle, se olisi helppo: "On tärkeää, että kaikki osat autossa ovat Lego paloja, joku valita sopivaksi, ei väliä, jos teet sen sinun tai veli, jos Lego täällä tai toit täti Rita Kanadassa. Vaan varmistaa, että kaikki on oikein asennettu ja ei tarvitse mitään liimaa tai ruuveja, ei vaikeuta tai viettää enemmän, käytä vain osia laatikko Lego. Olet huolissasi miten antaa ja haluavat tehdä siitä kaunis. " Jälkimmäinen on juuri sinun täytyy tehdä kullekin merkkejä (Audi, Seat, Skoda ja VW) VW Groupin vanhempi on jo tilattu tekemään kaikkia niitä erityisiä palaset Lego, joita tarvitaan.

Ei niin tasavertaisia ​​luulit
Joku voisi nähdä, että Seat Leon, Altea ja Toledon yksi oli sama auto, enemmän tai vähemmän. Tuntijat tiesivät, että VW Golf, Seat Leon ja Audi A3 oli sama auto. sitten ilmeisesti he eivät olleet niin, tai ei ainakaan niin paljon kuin on tarkoitettu. Kukin pikku koukero barreling hintoja tai ainakin VW on löytänyt tavan tehdä niistä todella keskuudessa. Että kaikki auto, joka on piilossa on todella samanlaisia ​​ja vaihdettavissa todella. Lisäksi tehtaan Etelä-Afrikassa, Meksikossa tai Pamplona päähän, jolla on erittäin suuri yhdenmukaisuus työkaluja, vaikka valmistettu reikäinen golfkenttä, Beetle ja Polo, vastaavasti. Uusien voimalaitosten rakennetaan jo kloonisia, optimoitu kapasiteettia tai 30 tai 60 autoa tunnissa. Sekoita vain autoja erikokoisia, mitä VW aikoo soveltaa tätä menetelmää suunnittelun ja valmistuksen autoja aina pienin aikana toteutetaan NSF (New Small Family, The VW Up, ymmärtää) ja VW Passat. Pian näemme ensimmäisen erän tämän uuden tavan suunnitella ja rakentaa, jossa Audi A3, joka tuntuvat ensimmäisen kerran Geneven autonäyttelyssä 2012. tukipilari ryhmän, Golf, on odotettava seitsemännen sukupolven tarkoitus käynnistää vuoden 2013 puolivälissä.

60 prosenttia arvosta 60 senttimetriä
Mukaan VW, välillä etuakselin ja kaasupoljin, auton sivulta katsottuna, omistaa 60 prosenttia arvosta auton. Jos saat tässä tilassa kaikki tämä täydellisesti koostuu vaihdettavista elementeistä voidaan saavuttaa pienin kustannuksin valtavasti mahdollisia yhdistelmiä.

Moottorit, suspensiot, vaihteistot, akselit, jäähdytyselementit ja mukavuutta elektroniikka: suunniteltu Lego ja jotka on sekoitettu tarkoituksenmukaisesti voi saada korkea-alueella. Loput, kehon muodot ja mitat ovat vapaita siten, että kukin merkki ryhmä VW (Audi, Seat, Skoda ja Volkswagen) Voit suunnitella malleja maistaa ja sen asiakkaille.

Uudet moottorit, samat valtuudet ja siirtymien
kustannus, sanovat, On ollut valtava muuttaa tehtaita ympäri maailmaa, mutta se oli ainoa tapa rakentaa 220 eri mallia 90 tehdasta ympäri maailmaa: soveltamalla rationaalisuuden. on on virallisesti, esimerkiksi, asento moottorien, on todella indistinto tehtäessä auton manuaalinen tai automaattinen, diesel- tai bensiinin: sama laite ottaa vastaava elementti ja asentaa ilman varusteita, ennallaan ... ilman lisäkustannuksia. Jokainen pieni vaihtelu, jotta kustannukset senttiä, lukumäärälle autonosissa kahdeksan miljoonaa autoa tuotetaan vuosittain maailmassa on tähtitieteellinen luku. Yhtenäistää asema moottorit, jotain niin merkityksetön ulkonäkö, on pakottanut meidät pohtimaan moottoreita tyhjästä arkki. Itse asiassa uuden sukupolven moottoreita, jotka on julkaistu VW Up, Seat Mii ja Skoda Citigo Ne ovat ensimmäinen erä tämän hipercompatible EA211 perheen nimeltään sisäisesti. Tietenkin, Se on hyödynnetty kuin niiden vastaamaan tulevaisuuden päästömääräykset, jotta ne ovat helposti muuntua hybridejä, voi toimia kaasulla, etanolin, biodieselin... Kyllä, ne ovat merkittäviä sisäisiä muutoksia, kuvastoissa näkevät saman kaupallisten nimikkeiden 1.6 TDI (nyt sisäinen merkintä sijasta EA189 EA288) tai 1.4 TSI sylinterin ja samanlaisia ​​vaiheita valtuudet tänään. Vain näemme kulutuksen alentamisen. Ja osittain myös autolla painon säästöt ovat nostaneet MQB modulaarinen alusta sallitaan.

Esimerkkejä uusien laitteiden
Kunkin tuotemerkin valitsee siitä, mitä malleja ja miten edistysaskeleet laitteiden työkoneita. Olemme paljastettiin joista osa voi puhkaista ylemmän segmenteistä, kuten liikennemerkki tunnustamista, tutka vakionopeussäädin (Automaattisella säilyttäen turvaetäisyyden tai automaattinen hätäjarrutus) ajo semiautonomous Lane pitäminen järjestelmän, Pre-Crash asennusstrategiat automaattinen jarrutus postcolisión, jne.

Urheilullinen versio tulee olemaan alarunko vektori ero, jotain, joka toistaiseksi vain olivat nähneet takapyörät joidenkin urheilun versiot BMW tai Audi tai autoja syntynyt ralli kuin Mitsubishi Evo (Honda yli kymmenen vuotta sitten otti tämän polun ja vasemmalle, mutta ei ollut sähköisiä kehitystä nykyinen).