pyöräteitä lainsäädäntö on jo olemassa

pyöräteitä lainsäädäntö on jo olemassa

Ministeri julkisten töiden, yhdyskuntasuunnittelu ja liikenne yhteisön Madridin Luis Eduardo Cortés esitti käsikirja suunnittelu ja rakentaminen pyöräteitä. Yksinkertaisesti suosituksenomainen luonne, mutta se on julkaisematon asiakirja alueella.

Siten Madrid on ennen kansallista johtaja, joka opiskelee vielä uuden Traffic laki, joka, kuten on aikaistettu, erityissäännöksiä käytännössä tätä urheilua perustetaan.

mitata etäisyyksiä
Tämän asiakirjan mukaan, polkupyörän kaista on kaksi metriä leveä, kun rakennetaan kaksisuuntainen tiet ja vähintään 1,5 metriä yhteen suuntaan. etäisyydet ratsastaja ja esteitä, jotka ovat omalla alueella säännellään myös. Siten, niiden täytyy olla vähintään 0,5 metrin päässä urheilija, jos ne ovat epäjatkuvia, esimerkiksi puiden ja lampposts, tai 0,75 jos ne ovat jatkuvia.

Kun pyörätie kulkee pitkin bändi pysäköinti verkossa, sinun täytyy varata minimissään 0,8 metriä, jotta ovien avaaminen ajoneuvojen turvallisen pyöräilijöille.

Myöskään rakennuksen tonttien ehdottaa yli 5 prosenttia nousu- ja ulottuu yli 4 km ja yli 2 prosentin rampit; tai yli 2 km ja yli 4 prosenttia luiskat, myös lyhyillä etäisyyksillä voidaan säilyttää kunnes 7 prosenttia.

Eri ratsastajaa, eri reittejä
Kaksi peruslinjaukset ohjata tämän asiakirjan: "polku on eriytetty ja suojattu polku ja polkupyörän on ajoneuvo hauras ja epävakaa". Siten, Ruiz-Gallardon joukkue on eriytetty eri reittejä ja eri käyttötarkoituksiin pyörä siten, että molemmat on yhdistetty täydellisesti.

Niistä tavoin pyörä kappaleita (riippumaton jalankulun ja tie), kaista tai polkupyörällä hipoo erottuvat (osa ajorata kuin varattu pyöräliikenteelle välilyönti), pyörä jalkakäytävät tai pyörätiet (erotettuja ajorata) ja välineet sekoittaa tai jakaa liikennettä.

Tämä asiakirja ei erottele kiipeilijöille, springter tai seurallinen, mutta tarjoaa hänen ainutlaatuisen visionsa. Kuten on pyöräilijän "urban jokapäiväistä" (Matkalla työstä välisillä reiteillä 3 ja 8 km) "taajamien lähellä virkistys" (Etsitkö lempeä harjoitus matkat välillä 5 ja 12 km), "vapaa ei-työpäivä" (Käytännössä urheilun pitkin välillä 20 ja 40 km), "cicloturista keskipitkän tai pitkän matkan" (Siirtäminen 40 ja 90 km), "kiipeilyyn" (Suorita kovaa harjoitusta Luonnonalueilla reitit välillä 30 ja 50 km) ja "urheilullinen tie" (He valitsevat raskasta liikuntaa ulkona polkuja välillä 50 ja 120 km).

Jos haluat tietää enemmän yhteiselon vaikeus kuljettajien ja pyöräilijöiden, älä missaa tätä Untitled Document reportaasi.