Test: Renault Scénic dCi RX4

Test: Renault Scénic dCi RX4Test: Renault Scénic dCi RX4Test: Renault Scénic dCi RX4Test: Renault Scénic dCi RX4

Det er sant som oppfører seg mindre "glede" bensinmotoren (140 HK og en forskyvning på 2 liter), men den 105 HK utvikles av DCI, sammen med en mer enn akseptabelt dreiemoment i den nedre delen av disken, gjør det mulig å ha bedre gjenvinninger.

Veien er litt lat, spesielt i lange marsjer, hvor det koster mye å få fart, slik at i en bakke eller forbikjøring, forpliktet til å bruke endringen også. Denne oppførselen er fremhevet i svingete, siden giring vil være kontinuerlig hvis vi ønsker å flytte med RX4 "vidilla". Her må vi erkjenne og korrekt overføring spaken korte avstander (unntatt for å sette inn femte) som er behagelig når du gjør mange hopp fra en til en annen hastighet.

I denne type av baner er der mer nøyaktig og jevn styring, hvor man unngår å måtte slite med hjulet om en kurve er lukket, men i dette tilfelle de savner en litt fastere suspensjon, takket som legeme lener seg tungt, og krever en viss tilpasningsperiode før føreren overlates helt til stabiliteten av RX4.

Imidlertid er tilpasning av suspensjon ideelle for kjøring "off-road"Fordi bare overfører støt inn i kabinen. Dette Scénic kan nyte stier og veier til en akseptabel hastighet takket være større høyde over bakken enn normalt Scénic, men ikke glem at det ikke er en all-rounder "ren", Så det er ikke tilrådelig å sette den i trialeras eller områder med store hjulspor. Enhver annen måte vil være perfekt for å nyte RX4, som vil passere over jord, grus eller slam med lett takket være jevn funksjonering av sentraldifferensial, som kontrollerer firehjulsdrift og traksjonskontroll av forhjulene, jo kraft som har kapasitet til å trekke hvis en av dem skrens.

I disse områdene, du må bare være mer forsiktig med ledelsen, fordi bilen har en tendens til understyring i trange hjørner, men aldri slik at du kan komme til å skremme sjåføren, fordi kontroll over retningen gjenopprette uten anstrengelse.Hvis RX4 og utenfor er fantastisk på grunn av sin høyde og en slående estetiske, vil noen driver bli imponert over allsidigheten av interiøret, spesielt hvis du ikke vet dydene av Scénic i form av romslighet og plass. Og 4x4 versjon av minivan har ikke forandret seg inne, beholder alle hullene og fasiliteter allerede tilbudt sine "bror".

De passasjerer i baksetet i hjemmet vil bli funnet i denne modellen, som har eliminert den sentrale transmisjonstunnelen å montere den i gapet som reservehjulet, hvis plassering er beregnet utenfor bakluken. Dette gir større komfort for besitteren av senteret seteryggen og tre-punktsbelte.

I tillegg er plass maksimert, med hull i dører og askebeger på to bakre, pluss tre hanskebokser på forsiden (to foran passasjeren og den tredje mellom de to seter på bunnen av dashbordet) . Hvis du fortsatt trenger å spare mer, bak forsetene er det to andre hull, som ligger i "jord" kjøretøy.

Listen over detaljene fortsetter med folde skuffer plassert på ryggen av forsetene, elektriske vinduer i dørene eller bakre gardin integrert i skuffen. den kan lett fjernes for å utvide kapasiteten av bagasjerommet, som kan økes ytterligere ved å brette ned det bakre sete.

Kjørestillingen er nesten utmerket, da større kjøretøy høyde og et speil som for Scenic utelukkende "familie" De tillater en perfekt utsikt over annen trafikk. Bare plasseringen av rattet, også horisontal, tilslører noen ting, for høye personer vil måtte bøye også.

Forskrift høyde av benken og ratt gjør det enkelt å finne riktig posisjon for hver sjåfør, som vil reise i timevis uten å vise tretthet, som setene er svært komfortable og sikre kroppen til perfeksjon.

Detaljene i standardutstyret suppleres av en datamaskin, et armlene for forsetene (som noen ganger forstyrrer shifter) og et kontrollpanel med bunnen av eksklusive klokker hvite for RX4.

Dermed kan føreren sitte bak rattet og bekymring bare gå ved å fylle drivstofftanken, som vil oftere enn du kanskje tror i begynnelsen, men vær klar over at dette er en bil med firehjulsdrift veier nesten 1500 kilo.

I alle fall, moro og komfort som tilbys av denne bilen som vi snart vil glemme forbruk og vie oss til å nyte en bil for litt under 4 millioner pesetas, perfekt oppfylle sine funksjoner av minivans og all terrain "lett".