Automaattivaihteiston ZF kahdeksan nopeus edelleen vähentää kulutusta

Automaattivaihteiston ZF kahdeksan nopeus edelleen vähentää kulutusta

Tämä uusi automaattivaihteisto, jonka sarjatuotanto on jo alkanut, on parantunut kulutusta jopa 3 prosenttia, ja CO2-päästöt, jotka on liitetty käytön helpottamiseksi ja parantaa ajo dynamiikkaa.

ZF selittää huomata, että tämä uusi kehitys tarjoaa lukuisia edistysaskeleita, vaikka mikä vähentää vetomomenttisäädöllä ja tärinää ja Suurimmat hyppy välillä vaihdetta.

Uuden automaattivaihteisto ZF 8HP jatkuu muissa BMW mallit ja sitä käytetään muiden autovalmistajista maailmanlaajuisesti.

Tämä uusi ZF 8HP automaattivaihteiston, jonka ensimmäisen sukupolven tuotettiin 2009, Se on käynnistetty BMW 520D tämän vuoden heinäkuussa. Tämä on malli 8HP50, valmistettu moottoreille jopa 500 Nm, koska entistä tehokkaampia moottoreita, jopa 750 Nm, ZF 8HP75 tarjoaa variantti.

ZF kertoo, että polttomoottoreissa On kaksi tapaa edelleen, joilla voidaan saavuttaa yhä tiukemmat CO2 päästövähennysten vähentämättä moottorin vääntömomentti ja teho: Tällä 'Vähentyminen', moottorit vähemmän sylintereitä ja pienempi tilavuus, mutta ahdettu ja 'Downspeeding' tai alentamalla moottorin nopeutta, saavuttaen suurin vääntömomentti alemmilla kierrosluvuilla.

vähentäminen kierrosten moottori tarvitsee vaihteistot suuremmilla hyppyjä välillä vaihdetta, ZF joten uuden 8HP, on kasvanut 7,0-7,8 murtaa uusia pelejä optimoitu vaihde.

'Nyt vain tätä käsitettä vähentää kierrosta minuutissa noin 50 kussakin marsseja, ja jopa alhainen kulutus 1 prosentti ", kertoo Jürgen Greiner, kehitysjohtaja Vaihteisto ZF henkilöauton.

Lisäksi, ZF insinöörien He ovat onnistuneet vähentämään edelleen sisäisiä tappioita lähetyksen läpi eri delaminoitumista: integroitu terät kytkentäelementtien jouset varmistaa, että siirtämällä komponentit ovat täysin auki ja siten vähentää vetomomenttisäädöllä, niin että tämän uuden sukupolven menetys on vähennetty kaksi kolmasosaa, Greiner painottaa.

Uutuutena minimoi hetkiä hidas marsseja, pienenemisen ansiosta nopeuden ja kun auto on täysin pysähtynyt täysin auki yksi kynsistä. Lisäksi, Se on vähentänyt öljyn painetta pumpun vaihteiston Automaattinen 5-3,5 bar vain vaatii siten vähemmän energiaa.

uusi moottoreiden supistaminen ", tehokkaampia ja tehokkaampia samalla, edellyttävät muutoksia vähentää eri tärinää, ja se on tästä syystä ZF käyttää kaikissa 8HP automaattivaihteiston vääntövärähtelyn vaimentimet varsinkin moderni poistaa hyvin tehokkaasti värähtelyjä moottorista ei välity asemaan ja ruumiin.

Vastatakseen 'downspeeding', uusi momentinmuunnin auttaa hydrodynaaminen asemaan, jolloin ajaminen kytkin kiinni kuilun erittäin alhaisella nopeudella. irrottamista Vaihteisto ja väliaikaisesti moottori Voit nyt suorittaa jopa nopeudella 160 km / h, kaava, joka auttaa paljon vähentää kulutusta.

ZF on myös parantanut järjestelmän käynnistys / pysäytys (stop and go) Box: kun ajoneuvo on täysin pysähtynyt, moottori kytketään pois päältä heti ja ei ennen, jälkeen 1,5 sekuntia.

Mitä se ei heikkene ajodynamiikkaa huolimatta kuluu vähemmän, kertoo ZF, koska uusi elektronisesti ohjattu siirto mahdollistaa useiden limitetty vähennyksiä, jolloin vaihteisto 8HP reagoi vielä spontaanisti ja dynaamisesti.