Dudas: Voin asentaa kameran autossani? Missä ja milloin voin tallentaa?

Dudas: Voin asentaa kameran autossani? Missä ja milloin voin tallentaa?

Jos olet koskaan kysyi, onko voit käyttää kamera tallentaa ajon, mahdollisuudet ovat olet nähnyt yksi niistä venäläisen videoita että joku välttää onnettomuuden tai jalankulkija ihme simuloi törmäyksessä. Kun taas Venäjällä käytössä dashcam (Kamerat toiminta hyvä kuvanlaatu, katselukulma ja paljon tallennuksen sykli pyyhkien kirjattu muutaman minuutin välein) on täysin sallittua, Espanjassa tilanne on erilainen.

Lainsäädäntö kuvien tallentamiseen yleisillä teillä ajettaessa tai seurata meidän auto, kun emme ole siinä, ja käyttö teemme niistä on hyvin hajanainen ja riippuu pitkälti tilanteesta ja asiayhteydestä, joka ympäröi sitä. Xataca blogi tekniikka on jopa ottanut yhteyttä kahden asianajajan, jotka eivät ole selventää ongelma, koska on vaikeaa erottaa tai kun tai ei, rikoksen.

Aloita Teemme mitään eroa näiden kahden kameran, jonka voit asentaa meidän ajoneuvo: jatkuvan tallennuksen ja kirjataan vasta, kun auto käynnistetään.

jatkuva kamera

Jatkuva tallennus kamerat

Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta, käyttää näitä kameroita on täysin laiton ja että kuvia ei olla todisteena oikeudenkäynnissä, ne voivat jopa tuoda meille suuri ongelma, kuten ottaa maksamaan suuren sakon.

Espanjan tietosuojavirastoa (AEPD) ymmärtää, että jatkuva tallennus kameran, kun auto on pysäköity ja kuljettaja ei löydy sisällä on selvästi kyse videovalvonta. Siksi muistuttaa, että tällaiset tallenteet Third Street ja voi vain suorittaa Valtion turvallisuudesta tai ne kamerat, jotka ovat merkityksellisiä ilmoitus vastaavan yrityksen tallennus- ja yhteystiedot poderte ottaa heihin yhteyttä ja vaatia oikeuksiamme tarvittaessa.

Jatkuva tallennus kadun ja siksi kolmas on laitonta mutta automme on lopulta uhri teko vandalismi, koska katsotaan, että ulkonäkö kaikki ne, jotka näkyvät kuvien tallennuksen aikana, ensin, ei ole tietoa tallennetaan, ja toinen läsnäolo kenenkään ulkopuolisen ei oikeuta ilkivalta keinona tallennus henkilöllisyyden kimppuun käynyt meidän auto.

Kamerat aluksella

Kun olemme nähneet jatkuvan tallennuksen kamerat, analysoimme tilannetta, jotka vain kuvia, kun auto on päällä. Vaikka lainvastaisuus edellä on selkeämpi, oikeudellinen asema viimeksi mainitut on ilmassa.

Tapauksessa oikeudenkäynnin, AEPD puuttua asiaan vain, jos se katsoo, että on rikkonut oikeutta yksityisyyteen henkilön tallennettujen ja tätä varten, sanoi kolme arvoa harkitsemaan: niiden käyttöä, niiden perusteluja ja suhteellisuutta.

Kuten olemme selittäneet, nämä kamerat, niin muodikasta Venäjällä ja toimii kiistattomia todisteita syyllisyydestä onnettomuuksissa tai ennen simulaatio väkivaltaisuuksia, on suunniteltu korvata kaikki tiedostot sykli muistikortti on täynnä, ellei valitsemme itsellemme, että emme halua poistaa tai kamera havaitsee voimakas vaikutus. Tällä tavoin Se pystyy turvaamaan kuvien onnettomuuden vaikka käynnissä romahduksen jälkeen ja siksi tallennus.

Espanjassa on kuitenkin otettava huomioon kolme edellä mainitut tekijät ehdottaessaan nämä kuvat todisteena oikeudenkäynnissä. Ensimmäinen asia meidän on oltava selkeitä on käyttää aiomme antaa nämä kuvat. Emme voi käyttää niitä kolmansille osapuolille tai ladata reproducírselas Internet kun henkilö tai auton missä ilmoittautuminen tunnistetaan kirjataan, rajoittamalla niiden lisääntyminen kotiin Ballpark.

Jos toisaalta, emme toistaa näitä kuvia kolmansille osapuolille ja niitä käytetään vain todistusaineistona oikeudenkäynnissä havaita syyllisyys onnettomuudessa, tuomari voi hyväksyä meitä tallennuksen. oma Orgaaninen laki 4/1997 toteaa, että ei ole tarvetta kysyä lupaa henkilö kirjataan aina vastaanottajan tallennuksen on Oikeusasiamies, syyttäjä (tuomarit tai tuomioistuimet) Suomen ja tilintarkastustuomioistuin. Tämä sulkee pois vakuutuksen, jotka eniten tarvitsevat näitä kuvia Venäjän tapauksissa.

laivalla kamera

Mitä oikeutus tallennuksesta, se on itse tuomari, joka on tutkia, onko tarpeen. Laitamme kaksi esimerkkiä, onnettomuudessa ilman kameroita tai todistajia, tuomari itse voi ymmärtää, että nauhoitus on enemmän kuin perusteltua ja että kameran käyttöä tähän tarkoitukseen on ehdottoman välttämätöntä. Voit kuitenkin myös sitä mieltä, täysin erilainen, jos on olemassa kameroita ympäri tallentaa, mitä tapahtui tai silminnäkijöitä, jotka voivat muistuttaa mitä on tapahtunut.

Toinen esimerkki on Yritykset huijata vakuutuksen simuloida väärää raivon. Leviämisen tähän rikokseen työnsi Venäjän viranomaisia ​​sallimaan asennus nämä kamerat autoissa ja jopa on aikoja, joissa vakuutus heidän mielestään on välttämätöntä mitään vaatimuksia. Maassamme tuomari voi ymmärtää, että tämän rikoksen ei ole yleistä, joten äänitys kamera olisi perusteetonta ja olisi vain saanut kuvia tapahtumaan, johon ei kirjattu.

Lopuksi jos haluamme kameran kuvat on otettu oikeudenkäynnissä, meidän on osoitettava suhteellisuusperiaatteen tehdä tallennuksen. Tuomari voi katsoa, ​​että olemme ylittäneet suoritettaessa jatkuvan tallennuksen jälkeen auto käynnistetään, kunnes se sammutetaan. Ennakointi Mahdollisen onnettomuuden, vahingoittaa autoa tai simulointiin törmäyksen ei voida pitää riittävänä, jos tuomari katsoo, ettei aiempia nauhoituksiin ja siksi AEPD voi ilmoittaa, että me toteutamme toimia videovalvonta.

Joten mikä on laillista vai ei asentaa kamera autossa?

Kaikki riippuu siitä, minkä tyyppistä tallennuksen teet ja miksi ja miten käyttää tallennettuja kuvia. Ottaa kamera tallentaa pysyvästi riippumatta siitä, onko auto käynnissä vai ei, paitsi hyvin harvoissa tapauksissa laitonta. Jos sen sijaan teimme tallenteiden liikkeessä kameroilla, jotka vain ottaa käyttöön, kun käännämme autoa eivätkä pysty lisääntymään ennen kolmansille osapuolille tai saanut internet, meillä pitäisi olla mitään ongelmaa, mutta ole varovainen esittäessään oikeudessa, koska meidän piti näyttöä voidaan kytkeä päälle ja antaa meille sekaisin jos AEPD ajattelevat teemme työtä videovalvonta.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Nissan JukeCam: kaupunkien SUV nyt kamera 360

Garmin selain, kamera ja tukipalvelut kuten

Ja valvoa työtiloja turvavöiden