Seat 1,0 TSI / 115: Test og måling ved å selge

Test: Seat 1,0 TSI 110 hk EcoTest: Seat 1,0 TSI 110 hk EcoTest: Seat 1,0 TSI 110 hk EcoTest: Seat 1,0 TSI 110 hk Eco

den siste generasjon Seat Ibiza, den selger spansk par dyktighet, Debuterer MQB plattform markedet Ny Volkswagen Group A0, så det er en helt ny bil, og mye mer utviklet enn forgjengeren. Likevel, det er umiddelbart gjenkjennelig som en Ibiza så det holder en proporsjoner som ligner dimensjonene, sammen med visse identitet i en konstruksjon som, mens den er continuo'et slag går uendret.

Ribs, grill, frontlykter ... adoptere nå Seat Ibiza mer enn noensinne design språk Øvre sete Leon, minner særlig i fronten. Inne, men fant noen aspekter som tyder på at vi er i en lavere segment, som de fleste harde plastbelegg -av veldig god tilstedeværelse, at ja, mens andre elementer, for eksempel moderne infotainment system Valgfri vår enhet, gjøre det klart at Ibiza har vært den siste for å nå området Seat. en sjenerøs 8 Inch, intuitiv og direkte håndtering den kombinerer fysiske kontroller, berørings kommandoer og bestillinger vokaler med nærhet sensor og meget god oppløsning, som gir adgang til Til slutt i tilkoblings, som er ingen liten prestasjon.

Seat Ibiza: mer romslig inni

Selv om størrelsen på kroppen varierer lite Seat Ibiza, interiøret er nå bredere, siden plass er optimalisert med oppsiktsvekkende resultater, i tillegg til at den inneholder store mengder av oppbevaringsrom. den forbedring Det er sett spesielt på foran bredde (Tjen 5 cm) og avstand til bena på baksetepassasjerene (Ytterligere 6 cm). Blant de tiltak som treffes for å oppnå større lettelse gir inntrykk av at det er brukt tynnere for å belegge innsiden av dørene, som til gjengjeld gjør lyden når lukket er ikke så ensartede paneler.

Seat Ibiza: InteriorLikevel, Ny Seat Ibiza Skapet har ingen tvil om opplevd kvalitet Det refererer, for innstillinger, materialer, presis kontroll over alle kontroller. Som støtende punkt, fravær av håndtakene taket, foran og bak, kan tilstanden hytta tilgang til eldre individer, selv om takhøyden og døråpningen er brede.

SPACESeat 1,0 TSI / 115
foran bredde139 cm
bakre bredde132 cm
foran høyde93-99 cm
bak høyde94 cm
benplass72 cm
bagasjerom330 liter

Kjørestillingen er nesten et kjøretøy av den neste høyere segment, kompakt, og bare mangle korsryggjustering. Det er god plass for knærne, mens setet, fast og fluffy god sidestøtte reguleres med presisjon-bæreren er ved rullestoler og store dimensjoner for høydejustering. Det samme gjelder for rattstammen, justerbar høyde og dybde. I sin tur, god sikt alle vinkler oppnås positivt påvirker kjørestilling hvor du er komfortabel raskt. I denne versjonen Xcellence overlegen finish, omgivelseslyset å velge mellom rød eller hvit tone fra berøringsskjermen selv, gir et sofistikert preg på hele, som også har dører åpne system og nøkkelfri start knappen på sin lange liste over standard utstyr.

Seat Ibiza 1.0 TSI-motoren og atferd

Inntrykk av at vi er i en godt laget bil fortsetter når du begynner å gå. den mekanisk berøring 3-sylindret 1,0 TSI bensin og her allerede i ny versjon 115 hk, clutch, brems, styring, endre ... alt er perfekt kalibrert og resulterer i en høy nytelse å bruke. Kanskje retning, også bistått i normale og miljøkjøremoduser, er det eneste som ikke overbevise 100%, men nok til å sette den i sportsmodus for å gi en større følelse av glans.

Seat Ibiza 2017Den tre-sylindret motor har en vibrasjon, og en annen en firesylindret lyd samt en spesiell treghet ved start, redusere eller klatre opp, men det er behagelig og meget umiddelbar, konsekvent og titrerbar respons. For tre sylinder er det meget raffinert, Det er også meget godt isolert akustisk -Også kjørestøy og vind. Som for ytelse, det høye antallet dreiemoment tilgjengelig mellom 1500 og 4500 rpm gjør push er bemerkelsesverdig og svært umiddelbar som vi ba om. Det er veldig smidig mot endring av tempo, og å være lett, svarer godt uansett kjørestil. Som de fleste turboladede tre-sylindrede motorer, er det forbundet med en endring utviklingen ganske lang, med en sjette hastighet på nesten 50 km / t per 1000 rpm, som fortsatt er brukbart, ikke bare for llanear. Driften er rask, enkel og presis, selv om det er ikke nødvendig å være særlig fremragende endring på grunn av den sjenerøse dreiemoment tilgjengelig.

YTELSESeat 1,0 TSI / 115
Acel. 0-100 km / t9,30 s
Acel. 0-1000 meter30.85 s
Forbikjøring 80-120 km / t8,0 s
Loudness 100 km / t69,2 dB
Loudness 120 km / t71,0 dB
Bremsing fra 140 km / t66,1 m
vekt skala1,135 kg

Hva er ditt virkelige forbruk?

Som prikken over sine gode kvaliteter, dette Seat Ibiza 1.0 TSI (denne linken finner all fane) tilbringer litt. Ikke nå nivået av en kunst diesel, men det gyldig alternativ og unødvendig å si gir høyere doser av tilfredsstillelse. den Eco-modus ytterligere forenkler arbeidet for å oppnå lavt forbruk, det gjør gassresponsen er mindre, litt senker motorytelse av den endelige -at reise av gasspedalen er det en bryter som gir oss kraft hvis vi trenger puntualmente- og den reduserer strøm klimaanlegg. Selv i denne modusen den lille tricilíndrico beveger seg med letthet Seat Ibiza. Stopp / start, i mellomtiden, viser Correctísimo og noen ganger, når systemet beregner at vi vil stoppe helt, for motoren under 8 km / t.

FORBRUKSeat 1,0 TSI / 115
forbruk byen6,2 l / 100 km
forbruk Highway5,2 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk5,6 l / 100 km

en annen Flere høydepunkter av Seat Ibiza er den balanserte oppførsel. Uten å ty til en fast suspensjon blir veldig god stabilitet og fremfor alt, en stor smidighet i svinger. lett og presis, beskyttet av flere delsystemer og funksjoner av ESP, som tar man på skinner selektiv basis, føles subtil og kontinuerlig bremsehjul. Trinn, og dermed redusere krengning og en høy følelse av trygghet og tillit er oppnådd. Ved å akselerere nådeløst i trange hjørner er svært merkbar elektronisk begrenset slip funksjon, du klarer å komme rundt på baksiden veldig progressiv og kontrollert måte. Det gjør det veldig enkelt, og du trenger ikke engang å bekymre deg for dosering gasspedalen, men lar deg å være involvert i å drive og samtidig opprettholde en høy grad av sikkerhet. Effekten er interessant, utvilsomt idrett, og forbedrer effektiviteten til å dra nytte av en bakre ramme som også reagerer når man slutter å akselerere i full støtte. Frakobling av jernbane kontroll -den stabilitet mai-ytelsen ikke begrenset elektronikk og virkemåten er mer naturlig, ikke bedre. Seat Ibiza igjen som et sikkert kort.

Rabatterte priser (april 2017)Seat 1,0 TSI / 115 (mellom 17,550 og 19,030 euro)

Du kan også være interessert i:

Så går den nye Seat Ibiza 1,5 TSI ACT

Den nye Seat Ibiza 2017 video

Alle hemmelighetene av nye Ibiza og fremtiden til Seat