Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4×4 mer for mindre

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

Jeg skal gå videre fordi det er viktig at du er tydelig fra begynnelsen: Hvis du er ute etter en Jeg suv romme opp til syv passasjerer, behagelig, allsidig, svært utstyrt selv fra mellomnivå og kraftige for lite penger, Du må sette, eller ja, dette Sorento i dine bassenger. Oppfyller alt dette og enda bringer noe mer.

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

Som Grand Santa Fe, Sorento alle har både syv-seters den bestemmelsen som Diesel 200 hk -ingen andre-fungerer godt. Bestemmelsen, selv om det ikke stikker, er alltid løs: det er opp til Discovery Sport 2.2 SD4. Santa Fe har tilsvarende ytelse og sine rivaler, BMW X5 25d er bare klart raskere. også dette 218 hk X5 er den eneste som er i stand til å forbedre forbruk av Sorento 4WD, en bil som forholdsmessig mer økonomisk veien i byen. Dette koreansk Diesel kan kombineres med manuell eller automatisk girkasse, som er det vi testet. Ikke den beste av denne typen fordi momentomformeren til motoren knytte det har en tendens til å skli mer enn nødvendig i situasjoner som en side revet av eller en sving, når man skal redusere en marsj. Ikke rask fordi hans besettelse er å være komfortabel. Selv det som virker, mye, når det brukes i manuell modus.

Hvis du ikke kommer til å flytte ut av asfalten kan kompensere du velge forhjulsdrift før det hele tatt. Dette er fordi, selv om den sistnevnte fungerer godt med frivillighet og tilsetningen av en blokkerende kraftfordeling når grunnen er meget glatt, er det klart at den Sorento er ikke en bil klar til å forlate bak veier eller veier i god stand som kan kjøre en bil sleper en enkelt aksel. hjelper ikke eller stier suspensjoner eller de vinkler av kroppen din, fordi den lange akselavstanden kan gjøre det berører bakken lett, spesielt når kjørehøyde er ikke stor når klumpete sidekarmer er betinget som kan være montert som et tilbehør. Nor, til tross for sin opptreden av off-road, hjelp som ikke har riktig hjul fordi, selv om de har en høy profil, synes de er allergisk mot det enn asfalt. Hvis du har tenkt å gjøre det beste for dette området Sorento, er det første du bør gjøre er å endre minst én M + S dekk. Hvis, derimot, ønsker du å gjøre det gå bedre enn å gå på veien, også. I dette tilfellet søker andre i stand til å gi mer grep og bedre kvalitet, raskere kode. Hva det er vanskeligere å overvinne for sistnevnte formål er dekkene, fordi i listen over alternativer for Kia inkluderer ikke 18". Universal er 17. "

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

god oppførsel

Imidlertid har denne SUV ingredienser i sin chassis som gjør for god oppførsel, vel, suspensjonen inneholder fine kroppsbevegelser med sin styrke og retning er påkrevet. Hvis det første har et annet punkt som er gjort i forhold til forrige Sorento, selv med forskjellige dempere som gir mer fasthet; innlemme den andre elektromotor hjelp glidelås i stedet for på den samme akse. Du kan velge hvor mye hjelp vi ønsker med en knapp ved siden av endringen og mellom Sport, Normal og Eco definisjoner. I sistnevnte tilfelle mindre direkte styrefølelse, også gasspedalen ser ut til å miste tilkoblingen til motoren og klimaanlegget kjøler litt. Kort sagt, kan du spare drivstoff, men filtrerer følelser for mye: Jeg tar en av de to andre stillinger.

Av de tre nivåene som denne Kia solgt den høyeste og den mellomliggende kombinert med firehjulsdrift; mens forhjulsdrift er knyttet til grunnleggende konseptet og Drive. Dette er en av grunnene til å velge type trekkraft -2500 euro pluss 4WD hvorfor 2WD- Drive trinnet kan være den mest anbefalte utstyr. Også fordi det gjør spare 3500 euro på Emotion, toppen av serien. Dette er den mengde i hvilken den mark hastighet lær, smarttast, strøm sete for passasjeren, og også ventilasjons fire side seter av den første og andre rad. Hvis du ikke ønsker eller trenger noe av det, er en stasjon et godt valg. Men å velge den gir avkall montere tilleggsutstyr som ikke er metallic lakk. Kjøring hjelpemidler som varsel om ufrivillig kjørefelt avreise, kjøretøyet detektor i blindsonen, er de adaptive frontlykter eller motorisert gate forbeholdt Emotion og inkludert i en pakke kalt Luxury alternativer. Det går for 3000 euro. En Drive, derimot, allerede reversering kamera, Xenon lys, den mest fargerike instrumentering data fremspring eller panorama tak.

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

allsidig

Hva endres ikke med nivået av utstyr er allsidighet, alltid høy. I hvilken Sorento, blir det midtre setet beveges i lengderetningen, deres rygglener har ulike regler vipp, ingen overføring tunnel og kommer ut jord forstyrret, seteryggene er senket i forhold 40/20/40 og bagasjerommet når de to baksetene er skjult under gulvet i flukt med kanten belastningen er enorm: 590 liter. Hvis ekstraherte to hulrom som danner den tredje rekke, varierer situasjonen, men likevel vil forstås at det finnes et sted under bakken for å plassere ocultaequipajes eller små gjenstander. Således er støvelen kapasitet 132 liter normal volum i sin klasse.

I tredje rad med en voksen kan sitte komfortabelt med tilgjengelig plass, men har til å takle ryggen er fortsatt lavt i forhold til knærne-krakken er 23 cm fra gulvet og noen problemer med å få tilgang til det. Du kan bare komme på høyre bakdør og folding av ryggen, pluss forskyvning av sitteplasser fremover, etterlater et stort hull. Som ligger i disse stedene, og det er detaljer som valorize den stilling, som luftutløpene med uavhengig regulering av dem et tak lys i seg selv, mellomrom for å plassere små gjenstander ...

Alt for en god pris, siden selv med det høyeste nivå av utstyr, firehjulsdrift og automatisk overføring til, er det under sine konkurrenter. Det samme gjelder for den versjon som ligger like ved den motsatte ende av Sorento rekkevidde, med den grunnleggende utstyr av standard utstyr som tilsvarer den Concept, forhjulstrekk og manuell girkasse plassert under 30.000 euro, kostnader likeledes SUV som Mitsubishi Outlander og Ssangyong Rexton W, også med syv seter, men mindre potent.